Magont

Ont i magen. Ja det är vad jag har det. Både rent psykiskt av oron men också av andra anledningar. Förstoppning tex har varit problemet de senaste dagarna. Ja här är jag rakt på sanningen bakom en graviditet. Inte så graciöst kanske, men tarmarna arbetar faktiskt långsammare när man är gravid. Ren fakta. 

Men idag har det varit en annan smärta, en lite mer oroväckande smärta. Under större delen av dessa 12 veckor har jag haft växtvärksmärta över livmodern. Fullt normalt då den faktiskt växer i snabb takt. En stickande/molande smärta långt ner i magen. Men idag, det var som om den var mer ihållande och har jag tryckt på magen eller stött emot har det känts ännu värre. Jag försöker att lugnande intala mig själv att det åter igen är livmodern som tar större och större plats. Men håller det i sig till imorgon får jag kanske ringa barnmorskan. Om inte annat så ska jag träffa henne nästa vecka!

En positiv och lättande sak idag var att jag tog nytt sköldkörtelprov ( kontrollera ämnesomsättningshormonor pga att jag medicinerar mot sjukdomen hypotyreos) och efter att ha varit något förhöjt sista tiden så låg det nu bra. Skönt, ett orosmoment mindre :)

Som ni märker har denna blogg nu fått en ny och tydlig nisch. Kanske tråkigt för några och intressant för andra. Men det var ju för just det här ämnet som jag faktiskt fick blogglust igen så det lär fortsätta i denna anda.
Hoppas kunna dela mina tankar och upplevelser med några av er. Kanske kunna stötta eller utbyta erfarenheter tillsammans med varandra :

Nu blir det sängen, försöker vänja mig att gå upp tidigt varje morgon då jag nu fått ett nytt och lite annorlunda schema på jobbet vilket innefattar mestadels dagturer som börjar kvart i sju. Jag trivs med det och slippa många av dessa kvällar, men antar att det krävs en viss träning för en morgontrött person som jag! :)

Så sussa sött mina vänner!Kommentarer
Postat av: Thilde

Hoppas magontet gått över nu. Liderlig dig om förstoppningen, med Fabian var jag förstoppad mellan vecka 10-20 typ, grät nästan varje dag och kunde knappt stå :( testat alla huskurer? Katrinplommon i blöt, massor vatten, promenader, famns nåt flytande på Apoteket med minns jag? Stor kram! :)

Svar: Jag har provat något men kan nog fortsätta prova andra saker. Katrinplommon ska jag testa! :)
Anniken

2014-04-17 @ 20:47:53
URL: http://thiilde.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0