Jag tror att jag blir en grönsak

Kvällens sallad.
 
Klockan är över ett och här sitter jag pigg som aldrig förr! Idag har det då blivit alldeles för mycket kaffe för min del. En stor latte på stan med Filippa i eftermiddags och sen två koppar kaffe hos svärmor nu ikväll. Ja, det är väl vad en vanlig svensk dricker på en halv dag, men med tanke på att jag kanske har druckit så mycket kaffe under året som än så länge gått innan sammanlagt så kan man säga att jag är hög på koffein nu!
Det var inte lönt att ligga och vrida sig i sängen längre, provar att gå upp ett tag.
 
Och dessutom känner jag mig vrålhungrig, eller iaf känns det så i magen. Vet ni, jag har börjat en liten salladsdiet. Eller nej, vi kallar det inte diet för då börjar det klagas på att jag fjantar med maten. Nej, men det är så här. Som nyårslöfte hade jag att jag skulle sluta äta godis, chips, kakor och andra god- och sötsaker. Detta hade inte med viktnedgång att göra i första taget utan det handlade om att hitta tillbaka till självdiciplinen som var som bortblåst. Sen hade jag såklart en förhoppning om att det även skulle visa ett resultat på vågen också. Men ack så fel jag hade... visst jag har gått ner lite, men jag har legat där och pendlat, precis under där jag började. Lite upp, lite ner. Är det inte orättvist så säg!?
 
Som ett litet viktmål hade jag att gå ner ca 4 kg på lite mer än 4 månader, detta som ett delmål, då jag egentligen ville gå ner något mer. 4 kg hur lite låter det inte!? Men nej, det gick inte! Och nu har jag snart nått datumet jag ville ha lyckats till. Så nu tänkte jag göra ett sista tappert försök, går inte det så får jag snart inse att det är så här jag ser ut och att det är så här jag ska vara.
 
Min tanke var att under de sista 4 veckorna fokusera på att äta mestadels sallad. Inte enbart men att ha grönsaker som grund och bara ha lite kött/fisk/fågel som tillbehör. Avstå kolhyderaterna helt enkelt och uttöka mängden grönskaer. Det låter väl vettigt?
Jag älskar sallad, och har ätit så här förut, men det tar ett litet tag för kroppen att vänja sig. Man märker att man kräver mer energi när man nu är igång och jobbar än vad man gjorde när man satt i skolbänken. Där av sitter jag här nu mitt i natten och är hungrig.
 
Snälla, lämna nu inte kommentarer om att jag är dum, att jag säkert kommer gå ner men att jag går upp igen eftersom detta inte är ett bra sätt för att behålla vikten. Jag vet det, men jag skulle bara vilja se om det här funkar. Så istället, puscha mig, och önska mig lycka till. Tror ni att jag klarar det!?! :)
 
Och jag lovar att inte bli soocialt tråkig (som jag tycker att man är om man inte kan äta samma saker tillsammans med andra). Detta är bara tillfälligt. Och självklart kommer detta inte gå att hålla exakt varenda dag, då jag vet att vi kommer bli bortbjudna någon gång under denna tiden, och då kommer jag äta vad som serveras, kanske något mindre portion bara :)
 
Lycka Till, till Mig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0