Ledighet, det känns konstigt.

Detta är ganska ofattbart, eller iaf en märklig känsla. När jag gick från jobbet igår betydde det att jag hade fem lediga dagar framför mig. Detta tack vare två extrapass jag tagit plus att jag lagt mitt schema med tre lediga. Och det bästa med den här ledigheten är att Johanna och jag beger mig till Barcelona imorgon! Som jag längtar!
Bortsett från att jag var ledig från jobbet under jazzfestivslveckan så är detta den längsta ledigheten på väldigt länge! Det känns märkligt!

Idag ska jag fixa med lite inför resan, växla pengar, skriva ut biljett, handla, packa osv och kanske får jag ihop en lunch med mor min. Och ikväll bär det av till Malmö för att träffa Madde, äntligen! Har inte träffats på hela sommaren, fy skäms på oss. Vi får se vad kvällen bjuder på, men bra och mysigt kommer vi få iaf :)

Trevlig helg på er!


Skoletös

Jag fortsätter vara pepp här alltså! Urvalet för att komma in på barnmorskeprogrammet är antal högskolepoäng. Och som sjuksköterska har jag läst 180 hp men det har vi ju alla som kommer söka till barnmorskeprogrammet. Så vägen att gå nu är alltså att börja läsa lite extra kurser för att samla på mig lite extra poäng. Det jag ska komma till är att jag tidigare inte alls tyckt att det varit särskilt lockande, men nu tog jag tag i och letade distanskurser, och det finns hur mycket kul som helst! Så till våren blir det jag som sätter mig i skolbänken igen! Eller nej inte riktigt, för de kurser jag har letat är distanskurser med all undervisning på nätet. Låter bra det där. Och nu ska jag tänka smart, inte ta svåra saker utan sådant som verkar kul och hyffsat enkelt. För vet ni vad det sjuka i detta systemet är!? Det är att de där högskolepoängen inte måste komma från några hälso- och sjukvårdskurser. Utan man kan läsa vad som helst. Minst sagt märkligt system men det är bara att ge sig in på det. Men det är rätt sjukt för i sluteänden kommer jag ha pluggat en massa. 3 år på sjuksköterskeprogrammet, 1,5 år på barnmorskeprogrammet och sedan massa kurser utöver som kanske sammanlagt kommer bli något år. Ja det är en lång väg, men vill man så går det !
 
Men jag tackar mig själv för att jag läste de där två extrakurserna under termin 3. 15 hp plus! :)

Jag ska bli barnmorska, det bara är så!

 
Flera gånger under denna slitsommar har jag frågat mig själv, vad fan jag håller på med. Vad jag gör här som sjuksköterska? Och även om jag har försökt intala mig själv att detta bara är tillfälligt och en bit av vägen till mitt mål som barnmorska har jag vid några tillfällen ändå känt att "nej, jag struntar i allt det här, jag får göra något helt annat". Men tack och lov har jag nu på sista tiden blivit mer och mer påmind om vad det är jag vill bli. Tre personer på jobbet har under den senaste tiden berättat att de är gravida, på så vis har det blivit mycket prat om graviditet, förlossning och barn, något som gjort att jag kan se ljust på framtiden igen. Jag har känt vad det är jag verkligen brinner för. Och nu imorse var jag på Barnmorskemottagningen för nya P-piller och den viktiga cellprovtagningen (kom ihåg att gå dit du också!) Och då träffade jag några av mina gamla kollegor från BB förra sommaren. De frågade hur jag haft det i sommar och jag berättade och sa att jag saknat dem varenda dag. Och så svarade en barnmorska "Vi har saknat dig också!" Och snacka om att mitt självförtroden steg något otroligt! :)
Sen under själva cellprovtagningen som egentligen kan vara väldigt utlämnade snackade vi en massa om mina planer. Haha barnmorskan sa till och med till mig att "nej, skaffa nu inte barn, du ska ju se till att bli barnmorska nu så snabbt som möjligt" (med glimten i ögat). Hon kändes så lik mig själv. Hon hade också pluggat till sjuksköterska bara för att bli barnmorska, hon tyckte absolut det räckte med att jobba som sjuksköterska ett år innan. Vi verkade tänka så lika, i så mycket, så det var en givande stund och nu är jag peppad för att komma vidare till mitt drömyrke!
 
Det var som hon sa, Vad är det som gör en till en bra barnmorska genom att jobba år efter år som sjuksköterska på en avdelning fullt med multisjuka gubbar och tanter :P Och det är ju så sant. Sen är det klart att jag ska känna mig säker och ha en bra grund att stå på men det finns ju en risk att jobba förlänge och att man sen struntar i att utbilda vidare sig. Men jag har press på mig, barnmorskan sa att hon skulle komma upp på avdelningen om ett år och kontrollera att jag inte jobbade kvar :P
 
Tack för detta, detta behövde jag!

Götet tur och retur :)

Har varit ett varv "hemma" i Göteborg. Nej, visst ja, det är inte mitt hem längre. Det kändes allt lite märkligt att vara där som "gäst" nu. Det var iaf härligt att få andas lite Göteborgsluft igen och känna storstadspulsen. Trots att Ystad är en turiststad på sommaren så är det ändå inte folkliv på samma sätt som i en större stad.
Detta var bra för själen, hade två lediga dagar men har utnyttjat tiden till max. Sitter på tåget hem nu, ska jobba ikväll.
Har träffat lite vänner, fikat, shoppat och bara myst hemma hos Mia. Finfina dagar!

Men nu blir det som sagt hem till vardagen igen och jobba, men inte så lång tid för om mindre än två veckor reser jag till Barcelona. Det har jag nog glömt att nämna va? Verkar allt som om jag börja komma in i tempot som jag trivs bäst med igen :)

Ha det så gott så länge, och Göteborg, vi ses snart igen!

RSS 2.0