En månad och en speciell dag imorgon!

Vet ni vad 1 maj innebär (ja det vet ni säkert vid det här laget)? Det betyder att det bara är EN MÅNAD kvar till EXAMEN. Helt sjukt! Målet är nära nu!
Och imorgon är det också en stor dag. En dag jag är såå nervös för. Det är dags att återgå till min praktikplats för att göra en tre timmars lång praktiskt examination. Detta är en del av den nationella tentan. Men jag måste säga att jag är mer nervös inför den här kliniska än vad jag var för den teoretiska. Men jag försöker intala mig själv att det är som vilken praktikdag som helst. Jag fick ju så mycket positiv kritik under mina 9 veckor på praktiken, varför skulle det vara annorlunda imorgon? Men jag är nervös så att jag skakar och magen kniper!

Jag ska tilldelas en patient imorgonbitti. Sen efter att ha läst på om patienten i journalen och samtala med honom/henne ska jag redogöra för den bedömningsansvariga sjuksköterskan hur jag tänker lägga upp dagen utifrån vilka omvårdnads- och medicinska behov patienten har. Efter den första avstämningen utför jag det jag planerat och när tre timmar har gått pratar sjuksköterskan med patienten om hur den har uppfattad mig som sjuksköterska. Sen sätter vi oss ner tillsammans med en lärare, och går igenom ett formulär där jag punkt till punkt betygsätts. Shieet!
Jag är så rädd att jag ska glömma tänka på det mest väsentliga och missa helt självklara saker. Sen är det en väldigt märklig situation att ha en sjuksköterska observerande bakom ryggen på allt jag säger och gör.
Men detta fixar jag, Heja mig!

Alla lyckoönskningar mottages gärna tack! :)

Kommentarer
Postat av: Sofie

Arbeta lugnt och fint, var dig själv och lita på din magkänsla!!Du kommer att fixa det galant!!=)Heja Heja!!Kram

2012-05-02 @ 10:22:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0