Team Surprise!

Måste ju berätta vad jag gjorde ikväll. Med en flerfaldig världsmästare till kompis var det dags att följa med till en ishall för att titta på konståkning. Veronica ville visa upp sitt gamla liv där hon tillbringat flera timmar per dygn under fleera år!
Första gången jag såg konståkning på riktigt, har bara sett på TV innan och inte tyckt att det varit jättekul. Men nu blev jag imponerad kan jag säga! Med min dålig kordination och vighet som ett kylskåp satt jag mest förundrad över hur de kan göra alla dessa steg, snurr, hopp, lyft, och med teamåkning innebär extrem samarbete och klaffningar dessutom. Själv är jag som bambi på hal is om jag försöker åka skridskor, jag är på den nivån att om jag lyckas stå upp på benen en längre stund när jag åker skridskor så är jag nöjd. Haha!
Roliga program med fräck, härlig och bra musik hade de också!
Ja, bra jobbat tjejer, och lycka till på VM om några veckor!Bilder: Mobilkamera och hög fart resulterar i ganska suddiga bilder....

9 veckor har gått!

Det var med en ledsam känsla jag lämnade praktiken idag. Men ändå med en glad på något vis. Jag fick känslan av att "det är just nu det händer en massa, det är nu det händer grejer, jag är på väg att bli sjuksköterska på riktigt! Stort steg i livet" För så är det, nästa gång jag kommer ut i en verksamhet är det på riktigt! :) (Förlåt att jag tjatar). Iof ska jag tillbaka till avdelningen den 2 maj för att göra min praktiska examination för det nationella provet. Och imorgon ska jag vara på mottagningen för att se hur det fungerar.

Hur var nu sista dagen då? Jo som sagt, ledsamt att lämna. Men mitt självförtroende har stärkts då många av kollegorna sa saker som "Det har varit så kul att jobba med dig", "Du har varit så duktig", "Du utstrålar så mycket glädje och energi, det kommer gå jättebra för dig" och "Var tråkigt att du ska sluta nu, du är ju en del av oss nu" Och lite så är det ju, 9 veckor är ganska lång tid. Två månader!

Och min gulliga handledare sa att jag varit den bästa studenten hon någonsin haft och att hon innan jag började hade sagt till studentansvarig att hon inte ville ha fler studenter på ett tag för om hon inte fick en bra skulle hon dränka sig. Haha. Vilken tur att jag gett henne hopp om framtida studenter :) Hon kunde inte se några negativa sider med mig utan uttryckte min kompetens som "Du har ett fint handlag, ett bra tankesätt där du ser helheten och ett väldigt fint sätt att bemöta patienterna". Det sista hon sa till mig när jag skulle gå hem var att det skulle bli tomt nu, och att hon skulle sakna mig. Och jag kan bara säga detsamma!
Bjöd avdelningen på utsökta kladdkakemuffins med grädde och hallonsås. Och så fick jag en gullig present av henne, en fin plåtburk med plåster i och ett fint kort till. Mer lämplig present till en sjuksköterskestudent går ju inte att ge :)

På kortet stod det:
Tack för en jättefin tid Anniken!
Lycka till med nya jobbet!
Din person, ditt engagemang & dina kunskaper kommer göra dig till en jättebra sjuksköterska.
Dina kommande patienter kan skatta sig lyckliga!
Stor kram från din handledare

Slutet av veckan, slutet av praktiken.

Bloggtorka just nu, ingen riktig lust att skriva. Hur kan det komma sig att det blir så ibland?
Imorgon gör jag min sista riktiga dag på praktiken. Jag ska dit på fredag också visserligen men då ska jag inte vara på avdelningen utan på mottagningen där patienter med akuta tillstånd kommer, eller för återbesök eller andra frågor. Ska bli intressant att se det också innan jag slutar. Att det ändå är nästan som sista dagen imorgon svider litegrann. För det första hatar jag alltid avsked, för det andra vär jag inte särskilt sugen att gå tillbaka till skolan för nio veckors uppsattsskrivande och för det tredje vill jag vara kvar på praktiken för att lära mig ännu mer. Men nej nu är det slut. Rent praktiskt är jag alltså som klar sjuksköterska nu. Ingen mer praktik, nästa gång jag kommer ut i verkligheten är det på riktigt, på egna ben!! Det låter fortfarande skrämmande, samtidigt som det ska vara så skönt att få jobba självständigt. Jag har pratat med fler och de känner igen känslan, ena dagen känner man sig bäst i världen och redo för verkligheten, nästa dag känner man sig dålig, otillräcklig och inte alls redo att släppa handledarens hand. Det är nog helt fullt normalt. Det är nog i juni när jag stämplar in som sjuksköterska och jag står inför arbetet, ansvaret och problemen i mina egna händer som jag känner att jag kan reda ut, ja det är nog då man känner sig redo! :)

För övrigt så har jag en bra helg framför mig. På fredag åker jag till Skåne. Då börjar jag medd ett stopp i Lund för att titta på hipphippduons "Köp Mjölk, Skriv Bok" tillsammans med Sebastian. Lördagen kommer sen tillbringas med Johanna några timmar och sen på kvällen väntar mys i hög nivå. Pernilla, Theo, Tellus och jag ska ha en riktig hemmakväll tillsammans på ett sätt som bara vi kan :)
Söndagen är inte helt planerad mer än på kvällen då jag ska till Ystads Teater och dra på mig jazztröjan. Varva nya jazzvänner, sälja lotter och framförallt lyssna på härlig musik med Jan Lundgren , Jacques Werups och självaste Jason ("Timbuktu"). Dessutom ska två vänner från festivalen spela med dem, så det ska bli riktigt kul att se och höra!

Lång uppdatering, trots bloggtorka så blir det visst så när jag väl skriver :)

Söndag i lugnets tecken.

Riktigt trevlig kväll igår, ni vet en sådan kväll när man inte tittar på klockan förän det är dags att avsluta festligheterna :) då är det lyckat!
Och idag är det en sådan där perfekt halvslapp söndag. Långfrukost i mjukisbyxor, strosa runt i stan, fika, se på bio och nu ligger vi bara lagom utsträckta på soffan och njuter av kvällen. Sebastian är kvar här tills imorgon, då blir söndagen lite extra bra efterom det annars alltid blir lite tomt här då efter att han varit på besök. Vilken tur att jag är ledig imorgon också, långhelg är alltid uppskattat.
Mycket mer ointressant har jag inte att tillägga :P

Hoppas att ni haft en fin helg ni också!

Redo för lördag kväll


Hårproblem, kände inte för platt och tråkigt, gjorde det lockigt men då plötsligt kändes det stort och ivägen. Dagens i-landsporblem number one! En knorr på det kör vi på ikväll! Haha. Tur att det gamla hederliga modet fortfarande hänger i. Inte för att jag bryr mig särskilt. Så här ser jag ut ikväll iaf, och så får det bli. Och till det kör jag en liten utstickande tröja, det gäller väl att liva upp nu i vår! Ränder och mönster var det här ja! :) Har ni köpt hem massa vårnytt ännu eller? Vad jag förstått är det massa färger som gäller! Härligt, dessvärre är min gardebor mest svart och vit och för tillfället tycker jag inte att där är något att ha på sig! Min garderobrensning på tre pappkassar för två veckor sen gick kanske lite väl fort? :P

Nu får jag sätta igång med mat, Sebastian har beställt Tacos när han kommer hit och jag säger inte emot. Mathilda kommer dessutom och sällskapar oss, sen beger vi oss till Malin och Kajsa! Bra kväll!

Kram på er!

Update!

Här var det tyst märker jag. Har inte riktigt känt för att skriva, inte haft något särskilt att skriva tror jag. Men ändå har det hänt lite granna. Har haft en fin helg i Ystad förra helgen, myst med en enveckas gammal liten bebis, stått på mässa och gjort reklam för JazzFestivalen, haft en bra praktikvecka med en dag på operationsavdelningen, varit på fest, middag, bio och andra trevligheter med fina vänner och så störst av allt kanske, jag har fått jobb!! Det som från en början såg ut som att det skulle bli ett sommarjobb med eventuella chanser för förlängning ett halvår slutade med ett heltidsvik. i 1 år och 4 månader! Bättre kunde jag nog aldrig få! :)

Nu har jag en skön helg framför mig, igårkväll blev det en fredagsfika med Mathilda för att sedan se Simon och Ekarna på bio. Vilken fin och bra film. Bra manus, skådespelare, foto, klipp, ljud och allt det dära som gör en bra film! Och idag har det bara varit en jagmåsteintegöranågotsärskiltidag-dag. Städat, handlat, tagit en promenad och nu väntar jag på kvällen då Sebastian kommer hit och vi ska dra iväg på födelsedagsfest med massa klasskompisar!

Trevlig helg på er!

Bild: Nya lila blommor i mitt hem. Dessa som en present från Mia för jobbet. Tack kusinis, du vet vad som gör mig glad!

Iw

Det jag trode var skivstång/intensiv var visst skivstånd/indoorwalkin. Ja jag undrade allt vad "iw" stod för :P Aja svettig och trött blev jag kan jag lova! Men det där med indoorwalking är inte riktigt min grej, jag tycker att det är lite tråkigt på något vis. Nej, spinning är och förblir min favoritträningsform! Men jag känner verkligen nu hur svag jag har blivit. Har inte tränat med någon regelbundenhet nu under praktikveckorna då jag varit så trött. Egentligen är det då man borde träna för nu är jag hur pigg som helst i jämförelse med innan. Men på måndag går mitt träningskort ut..och sen vet jag inte riktigt hur jag ska göra. Tre månaderskort kostar samma som ett halvårskort som i sin tur bara kostar 200 kronor mindre än ett årskort. Så synd att det inte finns ett kort som man kan flytta över till Ystads friskis. Får se hur det blir nu i vår helt enkelt, träna vill jag iaf!

Nu blir det dusch och lite slapp, men sen säängen!

Och PS PS. Det SNÖAR i Göteborg. Vitt på gatorna och riktigt kallt ute. Renarama Marsväder så att säga! Ena dagen skinnjacka och solglasögon, andra dagen är det dags att ta fram den tjocka vinterjackan igen. Hade trott att den var i garderoben för att stanna där!!

Schlagerträning

Såg att det fanns ett Skivstång/Intervall-pass med Schlagertema ikväll. Något för mig! Men när jag stod som reserv 17 slog jag bort de tankarna. Satt istället kvar i soffan, extremt trött efter dagen och orkade knappt gå ut i köket för att laga dagens middag. Men så nu av en slump såg jag att jag fått plats. Dags att tagga om, ingen återvändo. Men schlager alltså, det här kommer bli kul! :)

För övrigt så är dagarna den här veckan fyllda av tidiga morgnar och praktik. Nästan sju veckor av praktiken har gått och jag har fortfarande inte vant mig ett dugg vid att gå upp kvart över fem...Det där anser jag fortfarande vara omänskligt :P

Nej nu får jag dra på mig kläderna och dra iväg. Börjar om fyrtio minuter!

Röjar.- och slappesöndag!

Slappesöndag skulle man kunna kalla det, men ändå har jag fått hur mycket som helst gjort. Rensat garderoben på TRE stora pappkassar! Ja, här kastas det! Jag vet inte var min energi kommer ifrån men jag går igenom låda efter låda, skåp efter skåp. Har dessutom slängt en platskasse med underkläder som inte längre används utan bara ligger där och skräpar. Nu ser jag in i min garderob igen! Härligt! Men det är iof då som de tomma platserna skriker efter vårnyheterna :P Vissa lever ju efter mottot att varje gång man köper något så ska något annat åka ut, då har jag mycket jag kan köpa nu kan jag meddela!
Vilken rolig sysselsättning jag har när jag har besök va? Men det är så mycket lättare och roligare att vara hård i sina beslut och slänga när någon ställer frågor som "När använde du den senast?" osv. Vi har varit ett bra team här.
Detta behövdes verkligen! Och nu behöver jag inte göra detta när jag ska flytta om tre månader, istället får jag en lättare flyttpackning :)

För övrigt är det en riktigt bra söndag här hemma. Vi hade en supertrevlig kväll igår! Med röda vinfläckar på den vita mattan och popcorn över hela golvet i lägenheten, Ja, då har det varit en bra fest kan jag säga!
Nu fortsätter vi kvällen tillsammans, Johanna åker hem först imorgon vilket jag tackar för.

Hoppas att ni har haft en trevlig helg!

Lördgakvääääll! :)

Johanna är här! Och vi har en så kallad superbra helg! :) Nu väntar det lite festligheter. Lite godingar kommer hit för drink,- spel- och festkväll!

Laddade och taggade!!1 Mars!

Vårmånadens första dag börjar gå mot sitt slut. Idag är det exakt tre månader till examen, ja jag räknar fortfarande ner månadsvis men snart blir det nog allt veckor eller dagar :) Fortfarande skrämmande, läskigt och härligt. Ena dagen bara läängtar jag tills jag får jobba själv, andra dagen skrämmer det mig att inte  längre ha en handledare att luta sig mot. Även fast att jag "jobbar" självständigt på praktiken så har jag hela tiden min handledare någonstans att fråga om det skulle vara något, och hon har fortfarande det tyngsta ansvaret. Men jag har hört att denna känsla är fullt normal. Först när man har sin legitimation och verkligen jobbar som sjuksköterska. Då kommer man känna det där ansvaret, och jobba efter det. Det är först då det känns helt på riktigt och man känner att man faktiskt kan det här. Och det kommer gå bra, varför skulle det gå bra för alla andra och inte för mig?? :)

Ikväll har det varit pluggkväll här. Ja, fast fokus låg nog mest på snack, skratt och god mat. Men så får det vara ibland. Pluggandet är helt frivilligt, och trots att man inte råpluggar så tror jag mycket fastnar. Vi har läst allt innan, så repeterar bara. På så vis är det inga nya saker, utan man känner igen det mest!

Hög tid för sängen, klockan tinger kvart över fem imorgon (börjar bli en vana). Men en relativt kort praktikdag imorgon. Slutar redan efter lunch, och då ska jag ner till stan och möta upp Johanna som kommer på besök över helgen. Superlycklig tjej är jag!

Sussa sött mina vänner!

RSS 2.0