Att ha saker att göra och få saker gjorda.

Ja, jag fick nog allt lite ny energi igår. Känner mig lite som en ny männsika idag. Sammanfattningen skriven och patientfallet genomgånget till presentationen på seminariet om knappt en timme :)
Efter seminariet väntar praktik, så även imorgonbitti, men på kvällen blir det äntligen pluggcirkel igen, och sen är det fredag med praktik och sen finbesök från Skåne som kommer vänta på mig i stan när jag slutat. Ja dagarna flyter på måste jag säga!
På tal om att tiden flyter på, jag tycker redan nu att våren känns lite kort. När jag kollar min kalender så känns det som om veckorna kommer flyta på ännu mer då det finns något planerat i jämna mellanrum under hela våren. Men det är ändå härligt när det är så! Tycker ju om när det händer saker :)

Ne nu ska jag inte sitta här och babbla mer,
Ha det gott!

Avkopplande

Vet ni hur himla skönt det är med en kväll utan både TV och dator? Har inte ens tittat på dagens TVtablå. Riktigt skönt! Började kvällen med en riktigt god och mysig kvällsfika med Sanna och efter att jag lämnat henne på stationen har jag legat i soffan ett tag med endast mysmusik i bakgrunden. Snacka om att själen kopplar av då! Avkoppling är verkligen något viktigt, som vi borde unna oss oftare. Jag är visserligen inte någon som följer något TV-program slaviskt men den står ofta på och väsnas i onödan.

Dock har denna avkoppling tagit över min motivation till att ta tag i två, egentligen simpla, skolsaker. Ska på seminarium imorgon där jag ska ta med mig ett patientfall att diskutera. Har inte valt ut något ännu, men kanske får jag ta det imorgon förmiddag istället. Är det inte konstigt hur snabbt man vänjer sig av att inte ha så mycket att göra i skolan? Denna praktiken har ingen medföljande uppgift heller utan vi ska helt och hållet fokussera på att jobba så självständigt som möjligt så att vi känner oss redo att komma ut i verkligheten sen. Ja, jag har fått mersmak av att komma hem från jobb och inse att man verkligen inte har några måsten eller borden över sig (förutom vardagliga måsten och borden). Utan kan ägna sig åt precis vad man vill utan särkilt dåligt samvete. Snart är jag där, snart!
Hade förresten mittbedömningssamtal med min handledare och en lärare idag på praktiken. Goda omdömmen och alla tecken på att jag kommer bli godkänd!  :)

Nu ska jag mysa vidare, sen blir det sängabingabongen (som mamma alltid har sagt som namn för "sängen")

Kom och tänka på denna gamla bild på Sanna och mig, den ser glad och festlig ut :)
Blondare och kortare hår, kanske något att köra på igen!?


Mera Mello

Haha lite av en Melodifestivalnörd är det allt av mig, jag erkänner! :P Förutom Mollys låt så lyssnar jag igenom lite olika för att lista de bästa för året. (Dock är jag besviken iår) Det finns tre vinnarkandidater tycker jag. Loreen, Molly eller Danny!
Men den här killen då, visst svänger det? :)
Tycker det är synd att han inte ens fick gå vidare till andra chansen. Härligt gäng i bandet iaf! Får mig till att vilja sjunga, dansa, hoppa och skrika på en sommarkonsert. Förstår ni känslan? :P


Fin och bra måndagskväll :)

Vår igår, vinter i morse och höst ikväll, blir det sommar imorgon då då ? :)
Ja vädret spökar verkligen, men det är väl så i våra årstidsövergångar.

Efter ett skönt spinningpass, Familjen Annorlunda och en två timmars lång telefondate med Johanna ska jag avsluta denna kväll. Jag ska hoppa bums i säng nu, blir praktik på dagen imorgon istället för kvällen som det egentligen var tänkt. Men för mig var det bara bra då Sanna ska ha väntetid mellan två tåg här imorgonkväll, så då får vi chans att ses :)

Sussa sött mina vänner!


För att du är den finaste av de finaste! <3

Du&Jag!


Måndagförmiddag

Snö! Vad är detta!!?? Det var den vårkänslan det! Aja, strunt samma. Det skulle ändå bli en innedag för mig då jag måste plugga lite. Har äntligen bokat ett träningspass ikväll också, ska bli så skönt att svettas och bränna lite fett (som lagts på mig av för lång frånvaro från träningen). Spinningdags, det finns ju ingen bättre träning för att känna sig riktigt genomsvettig :)
Det är alltså en ledig dag idag, men jag förstörde morgonen genom att sova till 11(!). Men de sovmorgnarna behövs också!

Annars har jag inte så mycket mer att tillägga för tillfället mer än att jag tycker att ni ska kommentera föregående inlägg :)

Kram på er!

Molly, Ranelid och Sara Li - Mello är i full gång!


(Studioversionen är bäst på t.ex. Spotify eller Itunes.)

Just nu i mina högtalar på repeat: "Why am I crying" med Molly Sandén. Den blir ju bara bättre och bättre för varje gång jag hör den! En stark kandidat för Eurovision om jag får bestämma!
Förutom Molly tror och hoppas jag på Loreen i finalen. Eller Danny, hans koregrafi var ju riktigt bra och fräck i lördags (något som kan gå hem i Europa tror jag). Eller varför inte Ranelid feat Sara Li? Detta mirakel som många ser som spektakel. Jag tycker det är så kul att läsa hur upprörda svenska folket är för att de gick till final. Är det inte svenska folket som röstade eller? Att många orkar engagera sig i och protestera och påstå att melodifestivalen nu borde läggas ner. Hallå? Det har väl alltid röstats fram lite udda bidrag? Och tack vare alla skriverier tror jag att bidraget gick vidare. Och ja, jag röstade på dem! Ni kan bli tokiga på mig. Men Sara har sen barnsben varit min idol och förebild. Minns att jag i lågstadiet såg upp till henne och hennes syster. Jag vet inte varför, men antagligen för att hon redan då strålade som person :) Och inte för att jag kan påstå att vi känner varandra nu för tiden trots att vi stått på samma scen i olika teater/drama/musikal-sammanhang så kändes det riktigt kul att se henne på Melodifestivalens scen. Och jag hoppas att detta kan ge hennes artisteri en skjuts frammåt! Hon är så begåvad och duktig!

Ser ni melodifestivalen? Har rätt bidrag gått vidare till final? Vem skickar vi till Eurovision? Och vad säger ni om Ranelids framträdande?
Kom igen, det hade varit kul med lite kommentarer! :)

"Jag älskar dig, vad som än händer!"

Usch när någon lämnar denna jord, och speciellt unga eller oväntade olyckor, eller snabba sjukdomsförlopp är det riktigt jobbigt. Jag har lite svårt för döden. Den skrämmer mig så, ibland känns den mer närvarande än annars. Kan lugnt meddela att det inte är för att det hänt någon nära till mig nu men de senaste tre dagarna har jag varit med om och fått reda på tragiska historier.
Jag vet att vi inte ska tänka att döden kan vara här när som helst för då hade vi inte kunnat leva våra liv, men vi borde bli duktigare på att ta vara på tiden tillsammans och uppskatta varandra! Jag har iaf alltid försökt att aldrig skilljas åt från någon som ovänner eller med ett outrätt problem. Plötsligt är olyckan där och man kommer för evrigt ångra att man aldrig fick ge en förklaring, ett förlåt eller få en förlåtelse. Hur tänker ni här? Tänker ni som mig? Jag vet de gånger då jag har varit arg, bråkat, skrikit eller något på någon nära och sen skiljts åt. Jag har fått panik, en känsla av ångest och vänt tillbaka igen för reda ut saker och ting och ge den där varma kramen för att visa "Jag älskar dig, vad som än händer!"

Kvällsdjupa tankar, men som sagt, jag har mött döden på olika sätt de senaste dagarna. Och då börjar man fundera... Tills slut brister det och jag måste släppa på mina känslor. Tack mamma och Björn för våra telefonsamtal ikväll. Några tårar och telefonsamtal senare känns allt bättre.

Söndag kväll

En fin och bra helg trots fullspäckad med praktik måste jag säga. Det går bättre och bättre på praktiken. Är det inte konstigt att man kan tycka det är så kul med ett obetalt "jobb"? Mer ansvar för varje dag och ikväll tog jag helt hand om alla våra patienter då min handledare var min "undersköterska". Det kommer nog bli en sjuksköterska av mig till slut:)

I lördags när jag slutat utnyttjade jag och kusinis det underbara vädret som har kommit och tog en promenix i flera timmar inkl fika och shopping. Och på kvällen blev det räk- och vinkväll till Mello. Sleepover även denna natt med mysfrukost i morse innan jag hoppade på kvällens praktikpass. Ja, mys- och välbefinnandefaktor på hög nivå!

Nu blir det sängen för mig, efter en del kvällstankar om livet och döden.
Så sussa sött mina vänner!

Bild: Att ta med våren in är en bra idé. Vad är inte mer passande än tulpander? Och givetvis med matchande färger till lägenhetens inredning. Jag börjar bli tokig i lila :P (mobilbild)

Att lämna lägenhet, Göteborg, och livet och vännerna här.

Pratade nyss med min hyresvärld. Nu har jag sagt det, att jag lämnar lägenheten den siste maj för att sen i början av juni flytta ner till Ystad. Känslorna är många. Min älskade lägenhet. Kan man vara kär i ett hem? Min charmiga lilla lägenhet. Knarrande trägolv, högt i tak och breda fönsterkarmar. Ja jag gillar den, här trivs jag. Här känner jag mig hemma, detta är mitt hem.
Får man ta med sig lägenheten när man flyttar?

Det är alltså bara lite drygt tre månader innan mitt studentliv är över. Tre år har gått. Hur gick det till? Detta var ett beslut jag tog i höstas, att lämna Göteborg och flytta till Ystad igen. Då kändes det riktigt bra. Men jag var nog inte beredd att det skulle komma så fort. Är jag redo? Hur kommer jag må av att bryta upp igen? Bryta upp från mitt liv här, mina vänner här osv.
Ja, känslorna är blandade...
Nu är tårarna nära, men jag har alltid haft svårt för avsked!
Jag hoppas det känns bra snart igen!

Mina godingar, vad jag kommer sakna er!


Bonussysterkväll

Det känns som fredag idag, jag är ledig och det väntar kvällsmys ikväll. Men med en praktikhelg framför mig är det väl lika bra att fredagsmysa på torsdagen? Ikväll kommer min "bonussyster" Elin hit. Ja, vi kallar varandra så för våra två storasystrar är systrar med oss men jag och Elin är inte systrar med varandra. Det är många som får tänka en extra gång för att förstå det. Vi hade tom problem med att förstå det när vi var små.  Får ni ihop det? Fundera annars på det :)
Blir iaf mat, vin och snackis ikväll, sleep over och goefrukost imorgon innan jag påbörjar praktikhelgen!

Ha det gott!

(Det är för sorgligt, men jag tror inte att jag har någon bild på oss att lägga in i detta inlägg...)

Anonym?

Anonyma du som står på min sida och tycker att jag alltid varit bra, vem är du? :)

Jag är bra!

Självförtroendet har flygit i topp. Jag är så dålig på att ta till mig positiv kritik, men nu så. Efter ett telefonsamtal idag insåg jag plötsligt att jag är bra! Detta kunde inte komma mer lägligt än nu, då jag under en tid känt att jag aldrig är tillräckligt bra. Jag ska sluta tänka så. Det gäller ju att tro på sig själv, visst!? Vi trycker ner oss själva alldeles för mycket, vi människor. Eller vad säger ni? Nej istället för att rycka på axlarna och inte våga ta till sig bra saker som sägs om oss, ska vi sträcka stolt på oss och bli ännu bättre! :)

Jag är bra, bra, bra! :)


Arbetsintervju

Träffen med personalchefen är gjort och jag måste börja med att säga, vilken fantastiskt människa och vilket jobb hon gör. Vi satt först och snackade i en timme innan vi i mer än en halvtimme tog en rundvandring på sjukhuset och besökte diverse olika tänkbara avdelningar.
Nu ska jag fundera på några alternativ, väga fördelar mot nackdelar osv. Och så väntar jag på ett nytt mail från henne när hon kollat upp några frågor jag hade ang. olika avdelningar och arbetssätt och efter att hon kontaktat mina referenser. Men jag kan säga som så att magkänslan känns bra för både mina chanser och för ett jobb på Ystads lasarett. Fick en bra känsla på vår rundvandring :)

Nu ikväll väntas lite flytthjälp och "flyttpizza" på golvet i Niklas och Lovisas nya lägenhet ! Ska bli kul att få se den.


Bus for you!

Men fattar ni hur gott jag sitter på min en-kronas-buss! Vill knappt gå av från dessa goa fåtöljer med fotstöd, breda armstöd, gott om plats och hela kittet. Och snabbt har det gått också, tycker jag satte mig här precis och nu i skrivande stund är vi redan komna till Helsingborg. Det är bra kollektivtrafik om något!

Ska byta till Skånetrafiken sen i Lund eller Malmö, och då hoppas jag att den resan också går snabbt och smidigt så att jag snart är framme i Ystad!

Imorgon väntar arbetsintervju, spännande!

Nu ska jag luta mig tillbaka igen!

Titta inte på mig

Idag känner jag mig bara så där tjock, fet, ful och äcklig så att jag bara vill sluta äta eller gömma mig för både mig själv och alla andra. Men jag vet att inget av detta är några alternativ som ska användas. Det är bara en sådan dag idag. Tyvärr är de dagarna rätt ofta och regelbundna nu för tiden. Grahaa jag hatar min kropp och min ämnesomsättning. En kort tids frånvaro från träning, och wipps så blir jag större. Spelar ingen roll vad jag äter heller.
Ska man orka kämpa mot vågen och centrimetarna hela sitt liv?!?
Får försöka ta nya tag igen..!


Alla hjärtans

Glad alla hjärtans på er!

En dag som är väldigt omdiskuterad. Jag tycker som så här, fira om ni vill. Passa på att ta nytta av dagen och säg till de du tycker om att du gillar dem. Vi är alldeles för dåliga på det vi männsikor, tar många för givet. Därför tycker jag att det är bra att det finns en dag då vi påminns till detta. Det borde kanske fnnas fler alla hjärtans dag på året. Då hade vi kanske blivit bättre på att visa uppskattning. Jag tror att vi har alla dessa dagar som fars dag, mors dag, osvosv för att vi ska få chansen att ge varandra lite extra uppskattning och kärlek. Jag vet att vissa inte håller med mig nu, att vissa tycker att alla hjärtans dag är ett jäkla påhitt. Men då tycker jag, strunta i att det är alla hjärtans dag då och ta dan som vilken da som helst. Och unna de som vill fira att fira.
Vi måste få sprida lite kärlek! :)

För detta menar jag inte att jag har ätit en romantiskt middag, druckit champange, badat med rosenblad i jacuzzin, haft 100 tända ljus i lägenheten och doppat jordgubbar i smält varm choklad. Nej min dag har varit som vilken som helst. En dag på praktik men med några hjärtliga hälsningar till nära och kära.
Och nu ikväll har Martin och Veronica varit här och det har bjudits på riktig torsdags(?)middag. Ärtsoppa och pannkakor. Haha, jag trodde inte jag gillade ärtsoppa men det var ju faktiskt gott!

Men ändå lite smått besviken på min kära pojkvän som är 33 mil här ifrån. Jag vet att ett fint litet rött kärleksägg ligger fullproppat med godis i hans brevlåda, men han verkar då inte ha kollat posten idag... :S Här anstränger man sig i onödan haha!

Nu blir det grammisgala och packning till Skånevisit :)

PussochKram på er!

Bild: En ros från Martins och Sofies bröllop för några år sen <3

1 krona!

1 krona för resan hem mellan Göteborg och Malmö på onsdag kväll! Wihooo vilket klipp! Billigare kan det inte bli. GoByBus kör en grej nu att alla femtio första biljetter varje dag har 99 % rabatt. så igår satt jag uppe och en minut över 12 fick jag min biljett. Dock en kvart senare var det försent när jag skulle beställa hembiljetten. aja, det kan jag göra en annan kväll jag är uppe efter tolv.

Måndag morgon idag alltså, och jag har haft sovmorgon. Men på något sätt vaknar jag innan klockan nu för tiden iaf. Alltså när jag har sovmorgon, inte när jag ska upp kvart över fem :P
Tänkte ta en lugn förmiddag innan jag ska bege mig för en kväll på praktiken.

Hoppas ni får en bra dag!


Mer om branden

Igår tog mamma och jag en tur upp till mitt gamla hus. Den utbrända lägenheten såg riktigt läskig ut!! Helt svart och fönster, dörr och allt har brunnit upp. Och hela huset var mörkt och dystert då all el är utslagen. Spöklikt!
Jag stör mig alltid på folk som går och tittar på andras olyckor men eftersom jag själv bott här, och att det känns så nära tycker jag faktiskt att det är okej att titta! Det värsta är när någon bara står och tittar när någon är med om en olycka, är skadad eller blir skadad i bråk, slagsmål och olyckor. Hjälp till, hämta hjälp, eller gå där ifrån om du inte kan göra något. Det är min syn på dessa frågor!

Men huset, usch! Men av nyhetsinslaget att dömma så har alla fått ett tillfället boende på något sätt iaf. Mia och de andra hyresgästerna får inte komma in i lägenheten för att hämta sina tillhörigheter under hela nästa vecka heller. Stakare, stackare! Hon har fått köpa nya kläder, underkläder, nya glasögon, nya skolböcker osv. Allt bara för att EN lägenhet brann upp!Söndagslugn

En helt perfekt trött söndagskväll har börjat här hemma! Kan man bli trött av att ha en mor på besök i två dygn? Jag vet inte men oavsett vad så har vi haft det riktigt trevligt och efter en heldag ute i det  fina vintervädret idag är det skönt att hoppa i mjukisdressen och bara va nu ikväll. Känner ni igen känslan?
Vi hade planer på att gå på Universeum idag men solstrålarna, den blå himeln och den friska luften lockade mer så det blev en härlig promenad i stan och slottskogen med en avslutande sopplunch på ett mysigt café i Haga innan jag lämnade av mamma på stationen.

Imorgon börjar en kort praktikvecka, för på onsdagkväll beger jag mig söderut. Arbetsintervju på torsdag och ordna födelsedagsmiddag med kusinerna för mormor på lördag är de stora sakerna som är inplanerade. Sen vet jag med all säkerhet att de andra dagarna också kommer bli fullproppat av trevligheter, precis som det alltid är på mina skånebesök :)

Hoppas att ni haft en fin helg ni också!


Mammalördag när den är som bäst!

Mysmorgon, en runda på stan, bio och nu melodifestivalen och en flaska vin.
Mamma och jag har då haft en riktigt bra dag och kväll idag! :)

Älskar dig!

(vissa påstår att vi är lika, är vi det?)


Jobbintervju och fredagsmys

Läskigt märkligt, precis när jag tryckte på "uppdatera inkorg" i min mail för att se om Ystads lasarett hade hört av sig så ringde ett dolt nummer på min telefon. Och javisst, på torsdag ska jag på arbetsintervju och personalchefen! :) Lycka och glädje! Helt sjukt egentligen, skickade in ansökan sent i onsdags kväll och idag fredag ringer de!
Så nu får vi se, ska alltså träffa henne först och sen tillsammans ska vi bestämma vilken avdelning jag ska gå till för att prata med avdelningschefen. Och så kan man hålla på tills man kommer till ett ställe som känns bra. Känns som ett bra system.
Bra start på helgen!

Nu ska jag bege mig till centralstationen för att hämta mamsen. Mia har redan kommit och ska också sällskapa oss ikväll. En riktig kusin-mamma/faster-myskväll! :)

Trevlig helg på er ännu en gång :)

Rastlös och orkeslös på samma gång.

Haha, jag kollar mail och mobiltelefon hela tiden för att se om någon hört av sig angående min jobbansökan. Skrattar gott åt mig själv. Vad väntar jag mig? Dagen efter jag skickat in den?? Men ja, faktiskt, Pamela min vän, som också är klar till sommaren och ska flytta tillbaka till Ystad blev uppringd redan samma dag som hon skickade in ansökan och typ en vecka senare hade hon jobb. Men jag är bara tramsig nu, klart att det går vägen för mig med. De behöver ju inte jobba i 190 hela tiden. Och dessutom skickade hon in tidigt, så antagligen har de fler ansökningar att gå igenom nu. Tror ändå jag ska slänga iväg några andra ansökningar också. För att vara på säkra sidan. Lund eller Malmö kanske. Jag vet inte vad jag är sugen på, jag är öppen för förslag så att säga :)

Jag sitter här vid datorn och skulle skriva ihop en liten sammanfattning till vår pluggdag imorgon, men jag har verkligen ingen ork eller lust till något. De tidiga morgnarna har verkligen satt sina spår (förlåt, jag tjatar). Och så har jag haft den där hostan i snart två veckor nu också. Det tröttar väl också ut, och eftersom jag pga den inte kan träna heller blir jag ännu mer slö. Ja, jag har nog många olika tänkbara svar på min orkeslöshet!
Hoppas att jag är back on track snart igen!

Heeelg!

Trevlig helg på er! Jepp, så är det. Ledig fredag, lördag söndag nu. Lediga fredagar är verkligen guuld värda! Eller vad säger ni? Ska försöka vila upp mig litegranna i helgen, för att ligga helt utmattad hela eftermiddagarna efter praktik fungerar inte! Då blir det att jag inte har något liv helt enkelt, och så vill jag gärna inte ha det.
Så imorgon blir det sovmorgon, men sedan lite smått och gott att fixa som jag inte orkat i veckan. Lika bra att vara igång trots lediga dagar. Och på kvällen kommer mamsen! :) Tror allt detta blir en bra helg!

Sköt om er, så hörs vi!

Mest för att liva upp lite med en bild :)


Jobbletande

Jobbansökan är skickat till typ alla avdelningar på Ystads lasarett. Man söker lixom sommarvikariaten genom en databas som går till personalchefen för hela sjukhuset, sen får man efter ett samtal placeras ut och prata med respektive vårdenhetschef.
Nu är det bara till att vänta och se. Känns bra iaf! :)

Godnatt, innan klockan är halv nio(!)

Klockan är bara tjugo över åtta och jag har redan gjort mig klar för sängen. När hände det senast lixom! Hur skönt som helst kommer det bli iaf. Jag har varit som en zombie idag, somnade nästan påväg till praktiken i morse. När ska jag vänja mig!? Sen vet jag från tidigare praktiker att man är otroligt trött på eftermiddagarna också. Tror det har mycket att göra med att man har högsta koncentration hela dagen så att man är helt slut när man kommer hem. Med detta vill jag säga att det kanske kommer bli bättre när jag väl jobbar och kommit in i de rutinerna där. :)

Bestämde precis med mamma att hon ska komma på besök här i helgen. Mysigt på hög nivå. Så på fredag eftermiddag startar vi vår mor-och-dotter-helg som bara vi kan :) Jag kände mig innan rastlös inför helgen, så det var skönt att få något planerat.

Nej, sussa sött mina vänner!


Lek inte med elden

Alltså åå, mitt gamla hus! Har fått se bilder på hur det ser ut på insidan nu. Massa saker som ramlat ner på husets gemensamma utrymmen som är/var i mitten av huset. Många lägenheter har fått rök och vattenskador. Ett kommande stort renoveringsarbete har påbörjats, tack och lov behövdes huset inte rivas utan de tror att de ska kunna återställa det. Så sorligt. Huset var byggt 2006...
Här kan ni få se fler bilder, och lite beskrviningar om läget.

Mia har flyttat in i en kompis lägenhet som ändå inte skulle vara hemma på ett tag. Jag lovar att hälsa era hälsningar till henne när vi träffas. Ni är för söta!
Jag hoppas att man snart får reda på orsaken till branden.


Ja, ni som varit där vet hur det en gång såg ut.
Hittade en bild som är tagen från exakt samma håll som bilden ovanför. För att kunna jämföra. En bild på mig och Mia från en av våra otroligt trevliga fester i de allmänna utrymmena av huset. Det var då det...

 


Det brinner

Vet inte om ni läst om branden här i Göteborg. Mamma ringde och sa "Jag vet att jag är nojig, men när jag hörde om branden i en studenthyreshus i Göteborg så var jag tvungen att höra om vilket det var, om det var ditt eller Mias". Nojig eller inte, man kan tycka att hon får ge sig och inte bli orolig bara för att det brinner i ett av ALLA hus i staden jag bor i. Men mycket riktigt. Det är mitt älskade gamla hus som brann. Huset som jag bodde i innan jag flyttade till min nuvarande lägenhet. Men ännu värre, Mia bor ju fortfarande i lägenheten! Stackaren är evakuerad, och vet inte när hon får flytta in igen eller hämta sina saker. Nu äntligen är branden släckt men ett 60-tal är bostadslösa och en är död. Läskigt! Speciellt när det är så nära på något vis.
Omtänksam kusin som jag är så får Mia givetvis bo här och kläder och andra nödvändiga saker går att fixa och låna ut, men måste vara riktigt jobbigt och tråkigt att inte ha sina egna saker. Och inte veta om lägenheter, möbler och alla saker är oskadda eller rök- eller vattenskadade. Våra vänner som bor tre våningar ovanför "vår" lägenhet har vatten över hela golvet och allt är vattenskadat. De bor överst, precis som lägenheten där branden bröt ut så de ha ju fått massa vatten i släkningsarbetet.

Bild: Den lila ringen visar var min gamla lägenhetMias nuvarandre är. Branden bröt ut på översta våningen i en lägenhet som är totalt utbränd och där en man har hittats död.

Bilder och artiklar:
Aftonbladet
Göteborgsposten

Vilken helg!

Mysig och perfekt helg nere i Skåne blev det måste jag säga.
Fredagsmys med restaurang i Lund innan vi åkte hem för att slockna i soffan framför en film. Sen på lördagen fick jag min strandpromenad i Löderup tillsammans med mamma som jag längtat efter. Riktigt härligt och fint väder. Lördagskvällen som från böjan var tänkt som en enkel melodifestivalkväll slutade med att jag stod och lagade mat för sju personer. Så mysigt och kul att kuna samla mina vänner på det sättet när jag är hemma. Riktigt bra kväll alltså med både mat, melodifestival och trevligt sällskap!
Och idag, helgens höjdpunkt. Det har gått flera veckor sen jag träffat Tellus och Theo men nu äntligen. Som jag saknat dem! Blev en frukostfika hemma hos dem med både mys och bus.

Nu är jag tillbaka i Göteborg igen. Dags att dra igång imorgon igen. Ny praktikvecka står på schemat, och imorgon skulle jag eventuellt få ansvara för tre patienter :) får vi se hur det går, men perfekt utmaning. Det är när man "tvingas" göra saker som man lär sig!


Massa kärlek till er mina fina små pojkar <3 


Nostalgi

Haha, att kolla gamla bilder är ju otroligt kul. Brukar ibland kolla gamla taggningar på facebook men idag har jag letat reda på min externa hårddisk där bilder från datorn från och med sista året på mellanstadiet finns kvar. Herregisses. Vad den hänt saker under åren, både upplevelsemässigt, personlig utvekling och utseende :P
Haha! Man kan ju kolla i evigheter.

Denna sysselsättning har jag här på min fyra timmars långa bussresa till Skåne, ja jag kan säga att den inte känns så lång längre. När jag kommer fram till Lund eller Malmö ska Sebastian möta upp mig så blir det restaurangmys innan vi kör vidare mot Ystad. Myspys och bra start på helgen.

Trevlig helg på er! :)


Se upp, jag kan vara galen med kniv :P
Augusti, 06


Trötta eftermiddagen

Helt slut i huvudet är vad jag är. Slängde mig på sängen när jag kom hem från praktiken vid tre och här är jag liggandes fortfarande, halv sex. Illa, illa! Kanske borde lägga ifrån mig datorn för det var sen jag tog fram den som huvudvärken kom...
Nu har jag íaf bestämt för att åka till Skåne imorgon. Hittade billigaste biljetten någonsin. 69 kronor! Till Malmö då alltså. Riktigt sjukt och surt att det faktiskt sen är dyrare att åka sista biten Malmö-Ystad. Den kostar väl typ 75 eller något. Vad händer med vår kollektivtrafik?

Men först innan hemresa blir det en dag på praktiken. Ska vara på inskrivningsavdelningen imorgon. Det är där patienterna med planerad operation kommer innan de läggs in på avdelningen. Så det kommer bli ankomstsamtal, provtagningar, EKG och annat smått och gott. Bra träning och kul att prova något nytt :)
Har faktiskt under de senaste dagar haft hand om "barnrummen" på avdelningen. Framförallt barn som opererar bort sina mandlar som är inlagda där. Har själv gjort den operationen så jag minns smärtan. Men framförallt är jag glad för att få jobba med barn. Har inte mött dem på tidigare praktiker, bortsett från BVC och barnsjukhuset i Hanoi. Men det är bland barn jag hör hemma. Nyfödda eller äldre, bara de är barn :)

Hoppas att ni får en fin kväll, vi hörs kanske något mer !

Ännu ett inte allt för roligt inlägg

Skriver jag om mer än prakitk, tankar om framtiden och andra vardagligehter nu för tiden egentligen? Jag känner mig urtråkig här på bloggen om jag får säga det själv. Så jag ber om ursäkt för det. Var faktiskt ett varv på skolan idag för omväxlings skull. Processorienterad handledning som vi har då och då när man i grupp får ventilera om tankar och upplevelser. Ett jättegivande sätt att arbeta på! :) Men sen så har jag varit på praktiken också. Verkligen skönt med en kväll där nu, men nu blir det till att sova. Upp om fem och en halv timme igen! Men ibland måste jag varva ner lite innan sovdags.

Sussa sött mina vänner!

Bild: Får liva upp dessa ointressanta inlägg med bilder iaf. :) Sydkusten, vintern förra året. Får mig nästan till att bli sugen att åka till Skåne i helgen. En strandpromenad i härligt vinterväder hade inte varit helt fel. Funderar faktiskt på att åka ner i vilket fall som helst, men har inte helt bestämt mig. Skulle boka en buss nu ikväll som jag tittade på tidigare idag, men nu var den fullbokad.... så nu vet jag inte. Vilka problem alltså! :P
Nej, jag säger godnatt nu istället!

RSS 2.0