30 april

Det är sjukt vad det kan vara krävande att vara ledsen och gråta. Trots att jag inte gjorde någonting igår var jag helt slut på kvällen och slocknade bättre än på länge. Jag var helt energilös igår, fick ställa in pluggträff med V och kände att jag hade kunnat ligga i sängen eller sitta på en stol och stirra rakt fram utan att göra något på hela dagen. Och ärligt, vet jag inte riktigt vad jag gjorde igår.
Men det jag ska komma till med det här är att det är en ny dag idag. Jag behövde nog dagen igår till att vara känslosam. Visst jag vaknade trött och med huvudvärk idag men nu har jag kommit igång och har så mycket mer energi!

Det är ju Valborg idag och början på en ny vecka som kommer vara innehållsrik. Vi går in på vår (enligt vår tidsplan) näst sista vecka för uppsatsen, på onsdag gör jag det kliniska (praktiska) provet och på torsdag beger jag mig söderut för att sen kidnappa Sebastian på en överraskning över helgen. Jag gillar överraskningar! (även om det inte är jag som blir överraskad den här gången). Nej för denna gången är det Sebastian som ska få vara spänd och förväntansfull. Han fyller år och så ska vi fira våra sex år tillsammans! <3

Veckan lite kort och gott, nu får jag fortsätta och utnyttja dagens energi!
Hoppas ni får en bra Valborg!

Livsomställning

Uuuch! Just nu hatar jag känslan i min kropp. Det händer saker i mitt liv nu. Om precis knappt en månad kommer mitt liv få ett helt nytt utseende! Jag är väldigt känslosam och tankspridd vid sådanna här tillfällen då jag påverkas väldigt mycket. Jag är inte riktigt mig själv, känner mig svag och vill gråta hur ofta som helst. Igår hämtade jag hem flyttlådor, vilket inte gör saken bättre. Tittar mig omkring i lägenheten och ser inte bara massa saker som ska packas ner utan ett liv, ett liv jag skapat här. Jag kan inte koncentrera mig på annat, det finns inget fokus.
Det postitiva i den här är att samtidigt som jag är känslosam vid förändringar så vet jag att jag lätt finner mig till rätta lätt på det nya stället. Och jag vet att detta är rätt, det är bara det att hur jag än gör så måste jag bryta upp. Och jag har aldrig tyckt om avsked!
Sen är det klart att jag påverkas av rädslan men också spänningen för den närmsta framtiden. Jag ska inte längre vara student, jag ska ut i arbetslivet. Jag ska stå öga mot öga med mitt nya yrke, min nya profession med en legitimation att försvara. Jag har aldrig haft sådant ansvar som jag kommer ha som sjuksköterska. Jag gillar ansvar men visst har jag rätt att ha en  orolig känsla i kroppen!?
Jag är inte helt mig själv nu, och jag ber om ursäkt i förväg om jag kanske beter mig konstigt, surt eller arg. Jag är bara känslomässigt förvirrad inom mig! Döm mig inte. Jag är snart tillbaka!

Det är väl sånt här som gör en så kallat "livserfaren" och mycket starkare i slutänden!

Examensresa!

Ååå härliga fredag!
Godkänd tenta och en reeeesa BOKAD! Ja, så är det. Det jag skrev om häromdagen handlade om en resa. Trots späckat schema med uppsats, flytt, examensfester, planering för avslutning osv så kände Veronica, Matilda, Theres och jag för att ge oss själva en för tidig examenspresent. Och för att hitta på något tillsammans innan vi slutar för sen kommer vi bo på olika håll och då vet jag hur svårt det kan vara att få ihop något.
Vi var öppna för förslag om var vi skulle åka, weekend, storstad eller charter. Bara vi kom iväg tillsammans så :) Och för att det skulle passa alla i tid så blir det Italien i fyra dagar. Rom, här kommer vi!
Det var flera år sen jag var i Italien och har aldrig varit i Rom så det ska bli riktigt kul.
Pasta, pizza, vin och romantik, vi kommer då ha härliga dagar!!

Ja, jag är helt hög på livet idag! :)

Ungefär så här glad är jag just nu! :)


NKSE-tentan

Jag skulle gå in här för att skriva att dagen var kommen för det stora beskedet om den nationella tentaresultatet. Att jag skulle gå och vara nervöös hela dagen. Då jag inte visste hur dags resultatet skulle läggas ut. Men så går jag in på skolans hemsidag först, resultatet ligger ute!! Den värsta känslan uppkommer när man öppnar dokumentet och scrollar ner på sidan, nummer 47 var mitt kodnummer på tentan....43, 44, 45, 46.....47... GODKÄND!!
Jaaaa!! Vilken lättnad! Ett stooort steg mot sjuksköterskeexamen, och en massa självförtroende rakt in i själen!

Hoppas ni får en lika bra dag som jag kommer få!!


Uppesittarkväll

Uppesittarkväll, ja det börjar bli en vana nu. Vill verkligen inte gå och lägga mig på kvällarna, trots att jag vet hur trött jag är på morgnarna och ofta under dagarna. Ja det är då märkligt! Ikväll har V och jag haft en riktig myskväll. En sån man ska ha när regnet öser ner utanför, och vad såg vi? Jo en riktigt feelgoodfilm, en gammal goding. "Pretty Woman". Ja, man kan verkligen se den om och om igen och den blir nästan sötare för varje gång.

Resultatdelen i C-uppsatsen är läst och vad ni ser på bilden nedan är våra tankar och funderingar på vad vi ska ha med i diskussionen. Det var som att vara tillbaka på äldre dar när man fick brainstorma för fulla muggar på vita tavlan, vi måste ju ha lite kul också! Frågan är hur vi ska formulera och få ner det på ett papper på ett så bra sätt som möjligt. Men nu känns det faktiskt mycket roligare, vi ser målet som mycket närmre nu :) Om två veckor hoppas vi vara klara!
Vi kör en dag till imorgon, sen håller vi helg. Då kommer Danielle hit! Ska bli supermysigt, träffas inte allt för ofta och jag vet att vi brukar utnyttja tiden till max och ta igen en massa när vi väl ses!

Nej jag får väl ta mig till sängen nu då,

Sussa sött mina vänner!

Handstilen var det värsta jag sett! :P

En bit C-uppsats


Dagens jobb: Korrekturläsa dessa sidor.
Hej och hå, heja, heja!
Vi måste ändra om, korta av, byta plats på stycken, förbättra språket ("måste vara akademiskt korrekt") osv osv.
Ja, detta blir nog ett heldagsjobb. Tänkte skicka in det till handledaren i eftermiddag så att hon kan ge sina åsikter, dvs, vi kommer ha mer att ändra sen.
Sen imorgon hoppas vi kunna börja på den sista stora delen i arbetet, Diskussionen.
Det är mkt jobb, väldigt tråkigt ibland men väldigt kul när man ser att vi kommer någonstans iaf :)
Och med gårdagens planer i huvudet så har jag extra energi. Vi ska se till att snart bli KLARA!!

Tråkig uppdatering för er, men nu vet ni vad jag hittar på med.
Vad gör ni?

Spontant

Som flera av er säkert vet gillar jag spontana saker, och idag fick jag och några vänner en liten idé. Än så länge är det bara småprat så jag väntar att nämna det helt för er. Men det handlar om att vi förhoppningsvis ska ge oss själva en förtidig examenspresent innan skolan slutar :) Nu gäller det bara att vi kan bli klara med C-uppsatsen i tid och att den nationella tentan är godkänd. Vi får resultatet i övermorgon, nervöööös!

Om jag var plugghäst igår, var det inte alls lika farligt idag. Lämnade skolan ett x antal timmar tidigare och begav mig hem till en klasskompis. Det var sångträning som stod på schemat. Vi har skrivit en låt till vår skolavslutning och ska även framföra lite annat skoj. Planering, planering och trevligt sällskap = bra eftermiddag! :)

Vad har ni gjort idag? :)

Pluggiliplugg, ett heltidsjobb!

Normalt att sitta i skolan från halv nio till sju på kvällen :P Tur var väl det att vi tog en promenad hit imorse på ca 45 minuter. Annars hade jag knappt fått känna dagens luft. Men effektiviteten har då inte varit på max, förmiddagen gick bra men efter lunchen var engagemanget som bortblåst. Så det är väl lite för att det kom tillbaka efter en eftermiddagsfika som det blev att vi stannade kvar. Vi är upp i 23 sidor och lååångt ifrån klara, jäklar! Var och när ska det här sluta alltså?? Men det ska väl vara så, C-uppsatsen ska vara det största vi gjort i vårt långa skolliv. Okej, projektarbetet sista året på gymnasiet var också en klass för sig, även om det inte var skriftligt utan en massa praktiskt jobb och planerande :)

Jag är ändå alltid så energilös när jag kommer hem nuförtiden och orkar aldrig göra något särskilt, och nu är det kväll när jag kommer hem så hinner knappt göra något heller. Haha, det var det där med att ha ett liv också eller? :P
Men nej, nu skriker de i högtalarna att biblioteket stänger,.... och nu drog det till och med i dörren till grupprummet och en man stack in huvudet att vi fick avsluta :P

Vi hörs, och förhoppningsvis med lite roligare uppdatering!

Ciao!

Bild: Bara för att visa att dessa plugghästar inte alltid pluggar (vår mysiga midsommar förra sommaren)

Mobilproblem!

Förstår någon sig på telefoner mer än vad jag gör ? Jag tror att jag har fått virus på telefonen. Har ju hört att nackdelen med smartphones är just virus. Men hur tusan kan jag ha fått det? Hur som helst, jag får ett tomt sms var 15 sekund och min telefon blir överfyld av olästa sms! I sms:et står det "utkast" som rubrik och sen är det tomt eller står det "meddelande kunde inte hämtas". Jag har provat att stänga av och starta om, hjälper inte. Har till och med tagit ut SIM-kortet men när jag sätter i det igen ramla smsen in. Jag får smått panik. Det enda som hjälper som jag har kommit på är att inaktivera datatrafik, men då kan jag inte använda internet på telefonen, och det är ju lite därför man har en telefon. Inte heller går det att radera sms:en som kommer.
Vad ska jag ta mig till!?
Ska jag kontakta affären där jag köpte telefonen? Eller kanske är det Telia som kan hjälpa mig? Eller ska jag kontakta SonyEricsson? Ja jag vet inte!?

Känslokarusell

Helgen är över, jag är i Göteborg igen. Och helgen blev så där fullspäckad som jag hade förväntat mig. Ja nu rullar allt på här i en väldig fart. Stop, stanna! Jag måste hinna med!
Teatern igår då? Klockren, så samspelta, så roligt. Många skratt vill jag lova! Att bara vara på en teater är för mig något speciellt, och ännu bättre blir det då såklart om det man ser är bra. Och succé blev det, många biljetter sålda hela helgen vad jag förstod :)

Klockan är mycket, men jag vill inte sova. Idag är en sådan dag som vi alla har ibland. Full med tankar och känslor, deppkänsla och glädje på samma gång. Det kan vara jobbigt. Har velat att dagen skulle ta slut hela dagen, men nu vill jag inte sova. Hur går det ihop?
Men jag måste, så...

..Sussa sött mina vänner!
Imorgon är en ny dag, och förhoppningsvis en bättre sådan!

Bra fredag!

Plugg idag? Nej så blev det visst inte, men lika glad är jag för det :)
Fick ett sms från mamma och hennes elever imorse. De ville att jag skulle komma dit och berätta om hur det är att vara backpacker. Först tvekade jag men sen slängde jag ihop en powerpoint och stack dit. Och det var ju riktigt kul (skulle kanske ha blivit lärare). Peppade eleverna till max och alla gick därifrån med tankar och idéer till kommande resor efter studenten. Kul att påverka någon till sådana härliga saker.

Sen gick mamma och jag till Hotell- och Restaurangs lunchrestaurang. Under hela min gymnasietid snackade jag om att gå dit men det blev aldrig av. Men nu så, och så duktiga eleverna var på att servera och vara serviceminded, och maten, oootroligt god! :)
Hängde kvar med mamma på jobbet även på eftermiddagen och fixade med lite grejer som jag lika gärna kunde göra där som hemma.

Och nu är kvällen också planerad, ska hem till Madde och Mattias nya lägenhet. Ska bli jättekul att se och urmysigt att träffas.

Som jag sa, mina skånedagar brukar fyllas :)
Hoppas ni får en fin kväll, trevlig helg!

Bild: Nya Zealand.
Tycker den ser så glad ut. Påminner om en reklam i någon turisttidning :)

"Våga älska"

Hard work idag, men nu beger jag mig mot stationen för att koppla av på bussen. Ska visserligen läsa en bok som har med ämnet att göra "Våga älska". Skriven av en mamma som haft tre barn som vårdats på neonatalvårdsavdelning varav den ena var extremt förtidigt född. Gripande och fin bok! Fick tips om den via vårt arbete, ja vårt valda ämne för verkligen något gott med sig. Inte varje gång man frivilligt läser om ett skolämne för att koppla av :)
Läs den!

Mamma är i Malmö i eftermiddag och är snäll och stannar kvar tills jag kommer med bussen så att jag kan åka med henne hem sista biten. Alltid skönt att förkorta pendlingstiden och ha sällskap :)
Imorgon ska jag fixa med lite saker och förhoppningsvis plugga lite, men dagen är ändå ganska så oplanerad, så ni, mina skånska vänner. Säg till om ni vill hitta på något :)

Måste rusa,
Ha det så gott!


Helgplaner och skåneflytt

Pack dig väska, pack dig!
Inser att klockan visst blivit läggdags och här sitter jag och inser att min väska inte är packad. Imorgon efter skolan drar jag mig mot skåneland. Ja, nu är det dags igen, känns som om jag gör det varannan vecka nu förtiden :P I helgen väntar bland annat teater. Ystadgänget "Rakt upp och ner" sätter upp komedin "Hotelliggaren". Och det är lite av en traddition att jag ska se dem, så det vill jag verkligen inte missa! :) Men annars är helgen ganska så oplanerad, och det är ganska skönt, för jag vet sen tidigare att de ändå blir fullproppade :) Snart flyttar jag ner helt och hållet och kan ha ett normalt liv utan massa stress med saker jag vill hinna göra och människor man vill hinna träffa på bara några dagar. Det börjar verkligen kännas mer verkligt att jag ska flytta nu. Jag vänjer mig vid tanken och ställer in mig på det, men antar att seperationsångesten kommer så småningom. Mitt älskade Göteborg!

Ne, väskan var det ja. Än så länge är det ingen flyttpackning, bara en liten weekend :)

Sussa sött mina vänner!

Lördagkvällen!


Haha, ja vi hade verkligen en trevlig kväll!

Vad sysslar jag med under dagarna?

God förmiddag på er!
Ny dag, nya tag och jag har en liten känsla av att energin så smått är påväg tillbaka igen :)
Träffen med handledaren igår var bra, dock har vi en del att ändra på. Men det visste vi redan då vi bara skrivit ner det vi vill ha med utan att riktigt läst igenom det i efterhand. Så nu är det bearbetning som pågår för fullt här i denna skrivverkstad!

Kom just på att ni kanske inte vet vad det är jag gör i skolan nu? Har ju inte uppdaterat er så värst bra, och kanske bryr ni er inte ändå :) Men hur som helst. Vår sista termin är upplagd som så att vi är uppdelade i två grupper. Vår grupp började med 9 veckors praktik och den är ju som bekant avslutat och klar. Så nu de sista veckorna av utbildningen sitter vi två och två och skriver examensarbete, en så kallad C-uppsats. Denna ska skrivas under alla konstens regler och under arbetets gång har vi en handledare som stöttar, rättar och ger råd. Detta ökar vår chans att bli godkända i slutet då en särskilt examinator ska bedömma vår arbete. Dessutom ska två andra studenter läsa och granska vårt arbete och ge både positiv och negativ kritik, mot det ska vi försvara vad vi skrivit och förklara hur och varför vi tänkte och skrev som vi gjorde. En jäkla process det här och tack och lov för att vi har så många veckor på oss! Visserligen har vi en liten målsättning på att vara klara iaf en vecka innan inlämning. Det hade ju suttit fint med lite ledighet i sköna Maj.

Vad skriver vi om då?
Jag och Veronica arbetar ihop. Syftet på arbetet ändras under arbetets gång helt beroende på vad för vetenskapliga artiklar vi hittar. Men temat är iaf "Neonatalvård" där vi vill belysa hur föräldrar upplever att ha ett förtidigt fött barn, vad de har för behov under vårdtiden och hur vi som sjuksköterskor kan stötta, hjälpa och bemöta dem så att de får en så bra upplevelse som möjligt. Att få en förtidigt fött barn innebär ofta en plötslig avbruten graviditet vilket kan upplevas väldigt traumatiskt för föräldrarna. Väldigt intressant ämne vi har valt kan jag säga, och det underlättar! För med ett tråkigt ämne hade det varit hemskt att sitta med detta vecka in och vecka ut!

Det var det, utöver praktik och uppsatsskrivande har vi NKSE-tentan. Det är en nationell tenta som flera sjuksköterskeutbildningar i Sverige gör. Den skriftliga delen är skriven (väntar på rättning) och den 2 maj ska jag tillbaka till min praktikplats och göra den praktiska delen. Då ska jag under tre timmar ta hand om, planera för och bedriva en patients vård och omvårdnad. Samtidigt kommer en sjuksköterska följa mig och se hur jag gör och vad jag säger. Efteråt bedömmer hon tsm med en lärare från skolan om jag blir godkänd. Känns som värsta uppkörningen ju! :P

Skola, skola, skola. Gud vad jag tråkar ut er!
Men snart är det över, ca 1,5 månader kvar tills jag är ute i arbetslivet!

Hoppas ni får en bra dag!

Heja mig!

Att somna igår klockan fem till halv sju var inget att rekommendera. Låg klarvaken fram till två inatt, fem timmars sömn hjälper inte precis min ständiga trötthet heller. Vad har hänt? Jag är trött, orkeslös och iniativförmågan är som bortblåst. Energi, energi, energi är vad jag behöver!
Dock har morgonen ändå börjat bra, känner mig mkt piggare än de senaste dagarna. Har kommit till skolan för dagens uppsatsskrivande. Ny dag, nya tag. Och i eftermiddag ska vi träffa vår handledare för bedömning av det första vi skrivit, hoppas på att vi inte måste ändra allt för mycket. Annars så gillar jag ändå att jobba så här faktiskt, har inga bestämda tider med föreläsningar och så längre utan planerar dagarna precis som jag vill. Förr har det aldrig funkat för min del, då jag behövt rutiner och fasta tider. Men vi är duktiga att ta oss till skolan nästan alla veckodagar (är man hemma hittar man så mkt annat att göra). Så trots min ständiga trötthet finns diciplinen här ganska bra.
Heja oss för denna C-uppsats! Bara några veckor kvar!! :)

Bild: Dykning i Stora Barriärrevet. Tecknet betyder "OK" eller skulle kunna översättas som "tummen upp" på vardagligt språk, och det är så jag känner nu.
Nu kör vi, min energi ska tillbaka!

Konståknings-VM

Minns ni att jag skrev om att jag hade sett Veronicas gamla konståkningslag på sponsoruppvisning? I helgen var det dags för VM och de gjorde samma sak som när V senaste tävlade på hemmaVM. Det blev GULD!
Jag kan ju ingenting om konståkning, men de är ju grymma! Vilket samspel, jag hade inte ens klarat det där på ett vanligt golv utan is :P
Tänk att jag har en VM-medaljör till vän :)


Långprogrammet, med en av tidernas bästa filmmusik!


Och det korta programmet, komisk och rolig att se :)

Astrid Lindgren box (Limited edition) efterlyses

Är på jakt efter denna DVD-box!
Astrid Lindgren-älskare som jag är. Fick nämligen bidrag till en sådan av mina klasskompisar när jag fyllde år förra året. Gullungar! Det vi inte visste var att den de hade sett på Åhléns var typ hela landets sista upplaga. Nu är den helt slutsåld överallt. Därför letar jag nu för fullt efter en begagnad, eller om det finns någon som har en helt oanvänd.
Har du en som du inte vill ha kvar, eller vet du någon som har en?
Snälla hjälp mig!

Men så trevligt!

Tro det eller ej men vi hade en riktigt trevlig kväll igår. Jensens Böffhouse och konsert med välkomstdrink och allt. "Men så trevligt!" :P Och som Petter sa, "Väldigt otippat att se oss två på samma scen". Men det blev en bra blandning mellan att slå händerna i taket och skrika "såklart" varvat med att sträcka upp armarna i luften och sjunga "Sträck ut din hand och finn en hand i din" :)
Då min konsertkompis skulle upp på praktik imorse blev det inga fortsatta festligheter sen utan vi åkte hem istället. Men jag slocknade ganska så fort så det kanske var lika bra.

Idag är det en ännu oplanerad dag fram till kvällen då det blir bio. Ska se Titanic3D. Jag undrar just om den kommer sluta lika olyckligt som vanligt :P Är det inte så att varje gång man ser den så tror man att Jack ska överleva!? Det slår aldrig fel. Man blir lika ledsen varje gång!

Oj, det verkar visst som det ändå blev något av en bloggcomeback det här. Plötsligt hade jag mer lust igen :)

Vi hörs!

Lasse, Petter, Martin och Anniken

 

Idag är det nästan pinsamt att säga hur lite jag har gjort :P Men att vakna upp idag efter gårdagens tenta gav en känsla av att axlarna skönk ner flera meter av lättnad att det är över (om det inte blir så illa som en omtenta). Så en dag då inget måste göras var oerhört skönt att ha. Och med tanke på att alla vårens helger för min del i stort sett är helt uppbokade så var detta väldigt skönt.
Nu ska jag iaf ge mig ut på stan. Det blir en kväll med Martin. En bit mat och ett glas rött på restaurang innan vi beger oss till konsert med Petter och Lasse. Vilken blandning alltså! Ska bli spännande att se. Och oavsett så är det två gratisbiljetter vi har så vi förlorar inget på det. Och vet ni, Lasse Berghagen var min idol som liten, min första CD var med honom :) (Jag var nog allt ett märkligt barn)

Efter tentan igår blev det en hejdundrande tentafest! Det är då studentlivet är som bäst! :)

Trevlig kväll på er!

Tentadags, den stora dagen!

Jag tror inte detta är en bloggcomeback, men jag känner att jag måste skriva om morgondagen. En av utbildningens stora dag är kommen! Den nationella tentan på 15 sidor som ska knyta ihop säcken för sjuksköterskeprogrammet. Det är nu vi ska visa vad vi lärt oss, vad vi kan och om vi uppfyller de förväntningar som finns för en nyfärdig sjuksköterska. Känner inte samma känsla som inför andra tentor, inte lika nervös. Den här har varit svårt att plugga specifikt till. Men med flera repetitionstillfällen under hela våren ska det väl gå vägen. Tentan är inte till för att sätta dit oss, utan för att kontrollera det vi ska kunnna.
Den är uppbyggd som så att man får två patientfall där man ska svara på frågor om allt från vad symtomen kan innebära till vilka läkemedel patienten ska ha och vilka biverkningar de kan ge. Där emellan kan det komma frågor som "Vad säger du till patienten?", ""Vilka undersökningar gör du?", "Hur förklarar du sjukdomen för patienten så att den förstår?", "Vad ska du tänka på när du gör si och så?" osv osv..
Vi har några gamla tentor som vi har fått träna på, och det känns helt okej. Några går bättre än andra, och jag hoppas att jag får två patientfall imorgon som jag känner mig säker på.
Men som sagt, det är en kul tenta det här. Jag ska visa vad jag går för!!

Men det är fredagen den 13 imorgon....

Önska mig lycka till!

Frånvarande

Det ekar tomt här, jag vet. Förlåt.
Får se om jag tar tag i det där med bloggandet igen snart...

RSS 2.0