Då var helgen kommen på riktigt

Att vara ledig från både skola och skolarbeten halva onsdagen, hela torsdag och fredag gör ju att man när helgen börjar tror att helgen är över. Men nejdå, fredag idag! Och jag har hela helgen framför mig. Gött! Trots Sebastianbesök här så får de vardagliga sysslorna ta över så nu här på morgonen tvättas det för fullt och jag hade tänkt städa över denna dammiga och skitiga lägenhet. Märks verkligen att jag har bilar, bussar och tåg precis utanför fönstret för via ventiler och öppna fönster kommer det in massa skit. Blä! Men det är ju bra att passa på att städa när jag har hjälp. Usch vad hemsk jag är :P

Sen får vi se vad dagen har att bjuda på. Tänkte att det skulle bli fint väder så att vi kunde ta oss ut i skärgården för en mysig dag. Men det ligger ett tjockt lager dimma där ute. Men vem vet, det kanske spricker upp :)

Trevlig helg på er!

Bild: Eftersom det börjat bli glest med bilder på bloggen och att min kamera ofta ligger och vilar så bjuder jag på en bild jag tog i våras. För att göra inläggen lite mer "levande". Ljuvlig solnedgång!

Det bjuds på något gott

Just nu har jag det riktigt gött. Ligger i sängen och tar igen mig efter en dag med promenad och stadsvanding. Köpte ett par skor :) Jag ska ligga lågt med shoppandet för att spara pengar inför resan men innan vi ska iväg är det ganska bra om jag kan vara torr och varm om mina fötter nu i höst. Och sen pengarna behövs dessutom till London som också ska hinnas med innan Vietnam, och där hoppas jag kunna göra några bra shoppingklipp. Mamma ringde igår och sa att hon bokat två musikaler och en stadstur med buss och inträde till de typiska turistattraktionerna. Kommer bli riktigt bra och intensiva dagar, precis som det ska vara på storstadsweekends :)

Hur som helst, här ligger jag med datorn fint på magen och i köket står Sebastian och fixar kvällens mat. Fint med besök som ställer upp som kockar! :) Kvällen kommer även fortsätta i denna slappa stil. Det gillas ! Mysigt på hög nivå.

Börjar lukta riktigt gott nu, dags sätta sig till bords tror jag :)

Jobba-undan-dag

Bra "jobba-undan-saker-dag" idag. Del studieuppgifterna och nu skickade jag dessutom in ämne för C-uppsatsen som jag hade panik över för ett tag sen. Visste inte vad jag ville skriva! Men efter lite funderingar och bollande har Veronica och jag nu kommit fram till ett problemområde/ämne. "Bemötande av föräldrar inom neonatalvård". Riktigt nöjd med valet. Då barn är något jag ville skriva om och neonatal (=vård av nyfödda) under hela mitt liv har intresserat mig så känns detta väldigt passande. Och förhoppningsvis kan jag ta del av några av alla de kunskapar jag fick i somras på BB. Och även i framtiden som barnmorska eller barnsjuksköterska kommer jag ha nytta av det här. Ja, vårterminen kommer nog bli fin med C-uppsats och massa veckors praktik ! :)

Vad mer görs idag. Jo som ni vet är det dags för första planering av resan idag tillsammans med Malin. Ska söka stipendier, kopiera pass, kolla visum, söka biljetter osv, osv.  Framöver kommer det nog bli rätt mycket uppdateringar om planering och om resan överhuvudtaget. Jag hoppas att ni tycker det är iaf liite kul att läsa. Jag kan lixom inte sluta tänka på det! :)

Sen vet jag inte om jag har så mycket efter mig för tillfället. Skön känsla! :)

Måndag

Så då är alla studieuppgifter inlämnade :) Skönt. Nu får det gå som det går. Och det är inte hela världen om jag skulle behöva komplettera med något sen. Jaha, "då tar jag helg nu då" höll jag på att säga. Men nej det är ju måndag idag. Men jag blir verkligen förvirrad på dagarna. Denna veckan går jag i skolan två dagar (varav en dag endast 2,5timmar), sen är första kursen av terminen slut. Sjukt! Så det lär bli en bra "vilovecka" inför nästa kurs som börjar på måndag. "Ledarskap och lärande" heter den. Låter liite mer lockande än den vi läst nu :)

Trevlig måndag på er!

Mässdag


Nä men ser man på vem jag såg idag. Man kan ju inget annat än att älska denna kvinna. Ett hjärta full av värme. Alla dessa klockrena (lite korkade) kommentarerna hon får fram får ju en bara att le lite extra. Eller vad säger ni?
Jag menar, till skillnad från alla andra glamourfruarna som bara vill vara snygga och rika så har denna kvinna en presonlighet. Bjuder på sig själv. Jordnära, trots en rik man!

Spenderade dagen på bokmässan idag alltså. Och nej jag köpte inte Montazamis bok för 180 kronor. Så desperat är jag inte, men visst var det kul att se henne. Men å andra sidan, jag har ju alltid varit lite kändiskåt, oavsett vem det är :P

Nu har mamma åkt hem igen och imorgon kommer Sebastian. Ja här avlöses besöken en efter en. Vem av er kommer sen!? :)

Det blev inget plugg ikväll. Tacomys och sällskap till en ledsen vän istället. Det är sånt som behövs ibland! Då prioriteras inte skolan, verkligen inte!

En natt till

Jag gjorde som så att jag tog en hotellnatt till. Och ikväll har jag provat deras SPA. Bubbelpool och ångbastu!Riktigt skönt! Ja, det gäller att passa på att ge sig själv lite extra lyx oxh njutning :) Och nu ligger jag återigen utslagen i sängen. Det är verkligen gött att "semestra" i sin egna stad!

Och mycket mer än så har jag inte att tillägga ikväll. Tänkte kika runt lite efter flygbiljetter till Vietnam. Åå vad jag är glad för att detta är igång nu! På måndag ska vi sätta oss ner för att göra upp en budget, söka stipendier, finslipa på motiveringsbreven och börja planera på riktigt! :) Och så har jag förövrigt alltid tyckt om att letat resor!

Hoppas att ni har en fin kväll, antar att jag slocknar ganska så snart.

Sussa sött!

Verkligheten

Så, tre timmar senare känner jag mig färdig för dagen. Nu är det bara några diskussionsfrågor som jag och V ska sitta med imorgonkväll som ska göras. Plus att referenserna ska skrivas, mycket noga! Är det inte sjukt, att om någon skulle fråga mig vad jag lärt mig mest av på utbildningen så skulle jag svara något i form av "Jag vet nu hur jag skriver referenser rätt. Då lärarna är petnoga på varenda punkt och kommatecken". Då kan man fråga sig om inte sjuksköterskeutbildningen har gått åt fel riktning?! Förut var den en praktisk utbildning men sen ville man höja sjuksköterskans status (och absolut det tackar jag för) och göra utbildningen mer akademisk. Men något har blivit fel när upplägget på en utbildning mer handlar om akademiska uppsatser än praktiskt omvårdnadsarbete. Så sjukt, så fel!
Det känns inte rätt att jag med min legitimation i handen ska känna mig osäker på de praktiska punkterna när jag börjar jobba som sjuksköterska. Men tyvärr är det så sanningen är, vi lär oss när vi väl kommer ut i verkligeheten. Tackar vet jag våra praktikveckor!
Nu låter det kanske som att jag inte kan något av allt det som ni tänker att en sjuksköterska ska kunna. Självklart kan jag det, men ibland tvivlar man på utbildningen när man sitter och skriver arbete efter arbete. Jag kan det, precis som jag kan skriva referenser men det känns som om tyngdpunkten i utbildningen borde ligga på att göra oss till självsäkra sjuksköterskor och inte som blivande forskare!
Terminerna har verkligen skiljt sig åt för jag minns att jag efter första året sa "Jag har aldrig lärt mig så här mycket på ett och samma år". Den känslan skulle jag vilja ha igen! Men det knäppa är att det vi egentligen har kvar nu är introt till C-uppsatsen, skriva C-uppsatsen och sen en sista praktikperiod....ja jag hoppas jag känner mig redo i början av juni!


Hotellnatt

Vilken go natt och morgon jag haft. Efter en god och trevlig middag på en mysig grekiskt restaurang gick jag med mamma till hennes hotell där det blev TVkväll och sen somnade jag gott i den fina vitbäddade sängen. Och sen nu på morgonen blev det den efterlängtade hotellfrukosten. Bara känslan av att man typ får välja vad man vill gör ju en otroligt lycklig :P Typ 5 olika sorters fil/youghurt, lika många bröd, flera olika pålägg, ägg, bacon, pannkakor, olika juicer, fruktfat mm mm. Ja listan kan göras lång. Och jäkligt mätt blir man också. Hade man varit buisnesswoman hade man nog allt fått lära sig välja bort en hel del och äta precis som man gör hemma. Typ en grej av allt det som fanns i detta hav :P

Nu dessvärre gör jag råkiga saker. Sitter på skolans bibliotek. En LÖRDAG! tror aldrig det har hänt förut. Men känner att det är bättre att jobba över lite grejer nu så att jag kan vara mer ledig nästa vecka när Sebastian kommer hit för en semestervecka. Och egentligen är det nog så här jag jobbar bäst, sitta själv vid en dator och skriva. Har jag klasskopisar omkring mig är det roligare att skriva. Dumt bara att det går att gå in och läsa bloggar och annat intressant :P Plus att solen lyser riktigt härligt där ute idag så jag känner att jag egentligen skulle vilja utnyttja vädret. Aja, istället för att skriva massa blajblaj nu kanske jag ska sätta igåbg så att jag blir klar snart! :)

Trevlig helg på er!


Den lilla "hemligheten" som egentligen inte är så hemlig :)

Okej då jag kan inte hålla mig. Delar med mig istället. Det är ju inte precis hemligt då jag pratar öppet om det med de i min närhet. (men allt har börjat få sig en lösning först nu så har inte hunnit berätta för alla) Men ville som jag skev innan inte skriva om det i bloggen förän jag visste säkert om det blir av. Men vad tusan, bättre ni följer mig längs vägen ju! :)
Vad är det nu då som jag eventuellt ska göra? Vad är det för olika val i skolan som kan göra att vintern ser helt olika ut. Jo så här är det, att OM allt går vägen är det jag som i December åker till VIETNAM!! Javisst! Inte nog med att det stillar min resabstinens, nej det är dessutom så att jag ska dit för att ha praktik. Hur spännande är inte det!?

Att åka på utlandspraktik är verkligen något jag har velat länge. Tog först inte riktigt tag i det då ingen av de jag umgås med verkade särskilt intresserade att följa med. Men så i våras tog jag saken i egna händer och kontaktade den ansvariga läraren för det här. Tänkte att hon kanske hade mer koll på vem i min klass som skulle iväg. Men det var lättare sagt än gjort! Ja, jag orkar inte dra hela historian för då blir jag bara irriterad och ni slutar läsa efter halva. Men kort och gott så fick jag inga bra svar eller jag fick knappt några svar alls. Jag fick visserligen veta att Vietnam var ett allternativ men att det bara var jag i så fall. Och eftersom rekomendationerna är att resa flera studenter tillsammans tappade jag suget lite. Så det har lixom legat på hal is under sommaren och jag har inte tänkt så mycket på det. Funderade istället på att tillgodo räkna mina extrakurser till vintern så att jag kunde sticka på en långresa mest för resandets skull. Men visst har det funnits där i drömmarna ändå.

Hur som helst, i förra veckan får jag ett meddelande av min klasskompis Malin. "Vill du till Vietnam!?!" Då visar det hela sig att hon också försökt förbrillt få tag på någon som vill åka med henne. Haft kontakt med samma person som jag hade kontakt med. Men ingen har vetat att vi haft samma önskningar. Och till saken hör att jag umgås rätt mycket med Malin så någonstans har det varit sjukt stor brist i kommunikationen :P

Så att där står vi. Egentligen ska man planera det här 6-12 månader innan. Så vi får det tufft, men vill man så går det. Jag är sååå glad, och blivit sjukt taggad igen! Så det jag först och främst ska göra nu är att skriva ett motiveringsbrev till varför jag vill göra det här. Brevet ska sen skickas till handledaren i Vietnam. Sen måste vi fixa försäkringar, vaccinationer, visum och helst hade det varit bra om vi kunnat få något stipendie för resan då man får bekosta allt själv.

Att få komma till ett u-land på praktikt är så spännande så att det inte går att beskriva. Vilka erfarenheter det kommer ge alltså! Om inte annat är det en väldigt speciell upplevelse som jag förmodlingen oavsett var eller vad jag kommer jobba med i framtiden kommer ha nytta av. Och som en student som gjorde detta förra året sa till mig att om man i framtiden vill jobba med läkare utan gränser elle liknande så är det riktigt bra att först ha varit iväg som student och fått en bild av hur det är. För visst kommer det vara en speciell upplevelse med många intryck, det tror jag alldeles säkert!
Och att det blir Vietnam dessutom. Landet Danielle och jag inte hann med men som vi lovade oss själva att någongång besöka. Det känns som om det här är upplagt för att detta ska bli av!

Tänkte sätta mig och börja spåna på ett motiveringsbrev, det ska ju skrivas på engelska men tror nästan jag skriver ihop ett på svenska först för att sedan översätta. Modersmålet flyter alltid på lite lättare :)

Hoppas, hoppas att allt går vägen nu!!

'

Inte Vietnam men en glad och lycklig jag på promenad längs en strand i Kambodja :)


Finbesök

Mamma kom igårkväll. Med sig hade hon dessa fina blommor. Blev en mysig kväll med god köttgryta och en flaska rött tillsammans med kusin som också kom för att för första gången se min lägenhet (sen jag kom iordning, hon var här en gång när allt var upp och ner). Mysig kväll med andra ord!
Nu har mamma checkat ut och tagit sina väskor för att åka till Bokmässan där hon är utställare i veckan. Sen checkar hon in på hotellet. Men det är mysigt att ha henne i stan iaf , och vi kommer honna träffas mer. Får kanske bege mig bort på mässan och och kolla in stället.

Vi hörs!

Lilla Barn

Ja här har vi den, sången som Pernilla och jag sjöng på dopet i söndags.
Jag var spänd på att lyssna hur det lät. Och ja, ni avgör själva men jag tycker att vi ska vara stolta för att vi gav oss på och gjorde det här. Och visst, som Pernilla har sagt, lite darrande röster men med tanke på att vi tränade med piano först halvtimmen innan dopet började ska vi vara riktigt nöjda :)
Hur som helst, oavsett så fick vi beröm av denna lilla överraskning och det gjorde också att dopet blev ännu mer personligt!
Till dig, Tellus Charlie Vilde <3

Kvällning

Har varit en bra dag i Skövde idag. Lite som en klassresakänsla när vi tidigt imorse åkte med bussen. Mysfaktor! :P
Dock ville inte så många patienter som vi hade hoppats på ställa upp på intervjuerna, men det var en bra dag ändå. Fast det är klart, någon forskare vill jag nog inte bli

Nu ikväll har jag varit rikigt trött, en lång dag har det varit. Så här hemma har det inte gått i många knop. Soffläge till max! Imorgon väntar nya tag. Först plugg för att försöka jobba undan någon av alla uppgifter och sen på kvällen kommer mamma hit! Hon ska stanna hela veckan ut, så mysigt så! Hon ska visserligen jobba här och bo på hotell de flesta nätterna men ska bli mysigt att umgås när vi är lediga. Och vem vet, jag kanske kan smyga mig in på hotellet, och få mig en hotellfrukost kanske ..  :P

Hoppas ni har en fin kväll

Omvårdnadsforskare

Omvårdnadsforskare...ja det känns som om våra lärare vill att vi ska bli det. Kursen vi läser nu heter "forskningsmetodik" Wihoo! Jag älskar verkligen varenda dag i skolan. (hoppas ni förstår ironin). Tack och lov är kursen inte så lång. För att analysera vetenskapliga artiklar på micronivå är inte riktigt det som känns väsentligt för mig som sjuksköterska. Iaf inte som nyeximinerad till sommaren. Forska!? Borde inte det vara något man gör när man arbetat i många år? Nej jag hade gärna haft ett sista år med massa lärdom om allt jag fortfarande behöver lära mig för att kunna jobba som sjuksköterska om knappt nio månader. Men nejdå, nu ska vi lägga fokus på forskningen. Forskningen är oerhört viktig att ta del av för att kunna ge en säker vård till patienterna absolut, och denna kurs lär jag kanske tacka till våren när jag börjar skriva min C-uppsats, som faktiskt måste vara skriven på en vetenskaplig nivå.

Oj ett litet utvik här, det var inte alls det jag skulle komma till. Utan att morgondagen kommer bli lite speciell. Vi ska faktiskt på riktigt vara forskare för en dag. Klockan sju imorgonbitti går det bussar för hälften av min klass till Skövde och sjukhusen i städerna runt omkring. Vi ska vara med i ett forskningsprojekt och intervjua några patienter om symtom och smärta. Materialet ska sedan analyseras av en "Forskargrupp" på instutitionen, vi ska bara göra det praktiska. Och det gillar jag.

Med andra ord, dags att gå och lägga mig.
Har inte haft så tidiga morgnar på länge.

Ta hand om er!
Sussa sött mina vänner...

Home sweet home.

Så, efter en söndag fullt med ett lyckat dop har jag nu kommit hem till Göteborg igen. Haft mycket och många runt omkring mig de senaste dagarna så först kändes det lite ensamt att traska hem i höstmörkret själv men när jag kom in i lägenheten kändes det så bra igen. Jag trivs verkligen i mitt nya hem! :)
Har fortfarande inte kommit i ordning med allt som t.ex. tavlor, speglar osv men känner för att bjuda på några smakbilder av mitt hem som mer och mer tar form.
Lila, svart och vitt är det som är temat i inredningen. Fast ja, jag som alltid varit röd av mig kunde inte skiljas från den färgen så mitt söta lilla kök (uppe till höger) och badrummet fick en touch av den romantiska röda nyansen :)
Och vad gillar jag mest, jo det är nog faktiskt de breda fönsterkarmarna och det knarrande trägolvet :)

Hallen, badrummet, matbord & TV saknas på bild, mycker mer än så är det inte :P
Men för 26 kvadrat får jag säga att jag fått till det bra ändå.
Välkomna hit för att få er en egen bild :)

Nu blir det till att kolla över vad som hända skall i skolan imorgon, dags att sätta igång igen efter flera dagars ledighet från plugget.

Sussa sött mina vänner!

Studieupplägg

Jag skrev för några inlägg sedan att jag inte vet hur min december månad kommer se ut pga ollika val i skolan. Valbara kurser. Det jag ville, verkade inte fungera, så jag gjorde ett annat val, men plötsligt så såg det ljusare ut igen. Innan jag delar med mig helt och hållet så vill jag bli mer säker på att det kommer kunna gå att lägga upp terminen så här. Snälla, håll vars en tumme för mig.
Så hoppas vi tillsammans, så återkommer jag!
Jag hoppas!
Isåfall blir det massa nya intryck, kunskaper, erfarenheter och framförallt äventyr!
Jag vill! Jag vill!

Förlåt, jag vet att ni blir irriterat nyfikna nu. Men jag vill vänta. Jag vill inte ropa hej.. förtidigt. Vill först vara säker på att det blir av. Annars blir jag så besviken...

Dikt


Att få ett litet gudbarn
är en gåva och en ära
- att man är så betrodd
att stå ett liv så nära.

Man länkas till varandra
med ett gudomligt band.
Så själsligt är man nära
fast man bara ses ibland.

Ett gudbarns liv man följer
av omtänksamma skäl.
För man har fått till uppgift
att se till barnets väl.

Och även i det tysta
finns detta alltid kvar
- att man känner något särskilt
för det gudbarn som man har.

Lycka och kärlek!

Åååå igår kom en liten efterlängtad pojke till världen!
Jag har blivit "lillfaster" igen. Jag gillar min titel, speciellt när jag egentligen inte är något särskilt till barnen. Men han och storastyster Vera är iaf mina fina kusinbarn!
Min kusin Martin och hans fru Sofie blev igår föräldrar till lille Ola.
Äntligen!  Stackars Sofie har gått över tiden nästan två veckor.
Men nu är han här och allt jag vill är att träffa dem! Men blir förhopnningsvis nästa gång jag kommer ner till Skåne. Och det blir nog bra. Då hinner de hem från BB och komma till rätta.
GRATTIS!

Ni vet ju hur jag älskar barn!

Dagarna

Mycket dopförberedelser i dagarna. Och jag gillar det! :)
Har varit två mysdagar hos Pernilla med träning av sång och kanelbullebak. Fyra satser, men med en liten mysbebis som vill ha närkontakt och en treåring som vill ha uppmärksamhet försvårar det hela litegranna. Vilket resulterade i några brända bullar :P Hehe, men humöret var uppe ändå och nu finns det massor av bullar tills på söndag :)

Igårkväll kom Pernilla, Deninis och barnen hit istället. Malin sällskapade oss också. Och vi hade alla en riktig trevlligt och mysig kväll.
Nu ska mamma och jag snart ge oss ut till Löderup för att få lite havsluft genom en långpromenad. Härligt och mysigt. Och sen ikväll väntar först (eventuellt) middag ute någonstans med lite goda vänner och sen beger jag mig till doplokalen för att hjälpa till att duka/pynta.

Oj, ett riktigt typiskt uppdateringsinlägg. Men nu vet ni hur dagarna mina ser ut iaf.

Trevlig helg på er!

Fint <3

Ååå igår när jag kom till Ystad och kom in genom dörren möttes jag av en härlig syn. Mina tre fina tjejer satt i soffan med fruksallad och väntade på mig! Överraskad om något! Och varm i hjärtat rakt igenom :) Är inte det gullig vänskap så säg! Blev ett mysigt slut på kvällen med snack, skratt och fniss !

Jag hade svårt att somna sen på natten men har ändå kommit upp i något så när tid för jag vill utnuttja mina Skånedagar. Ska snart bege mig ner ett snabbt varv på stan för att uträtta några ärende men sen så beger jag mig hem mot Pernilla för eventuella dopförberedelser eller bara kvalitetstid. Vi får se helt enkelt :)

Bild: Har inte precis någon nyare på alla oss fyra tillsammans, men har alltid gillat denna trots att den är gammal och suddig.

Go tågresa

Så, då sitter jag på tåget. Ser faktiskt fram mot en riktigt skön resa. Var ju längesen sist då jag åkt bil de senaste gångerna mellan mina olika hemstäder. Har riktigt satt mig till rätta på min plats vid fönstret. Ingen bredvid mig, datorn på bordet framför, spotify i öronen och en god latte i handen. Gött :)
Får ändå hoppas att allt går "som på räls" nu så att vi är framme när vi ska. För en massa förseningar, njae så mysigt var det inte att sitta här :P

Innan i skolan idag började vi sökta material till vår C-uppsatts. Och vet ni!? Jag som var så orolig för att jag inte visste vad jag skulle skriva om. Vi har nog kommit fram till något nu, och det bästa av allt, det verkar som om det finns mycket artiklar som underlag för att lyckas med en kandidatuppsats :)

Vi hörs kanske mer under resans gång, annars får ni ha det så bra!

Hade önskat jag hann fram till Ystad en timme tidigare så att jag hade kunnat sällskapa tjejerna mina som idag ska ta en kvällsfika i stan. Men men, huvudsaken är att jag kommer träffa dem senasre i veckan!

Tisdagkväll

Svårt att packa för några dagar i Skåne. Överhuvudtaget är vädret så ostadigt nu plus att årstidsövergångarna brukar skilja sig lite på dessa 33 mil. Hrmm vill inte bli för höstigt klädd, och inte heller för sommrig/vårig. Överhuvdtaget tycker jag inte jag har något jag vill ha på mig trots att det shoppats den sista tiden! De hederliga vardagskläderna lyser med sin frånvaro, och när det sen är fest tycker jag aldrig jag har något att ha på mig. Hur går det ihop när garderoberna är proppfulla!?
Men dopkläderna är nedpackade iaf, har två alternativ, gäller bara att bestämma sig :)

Ikväll blev det kvällsmat hos Veronica igen, kyckling, creme fraich-sås och grönsaker. Mumsigt!
Och ja, vi lyxade till det med efterrätt ikväll också. Busiga gottegrisar! Min hemmagjorda turboglass på hallon och matlagningsgrädde. Hur gott och enkelt som helst. Går även att mixa bären med turkisk yoghurt, kaffegrädde eller grädde och så in  frysen en timmes tid !
Men vi behövde energin, lyckades tillsammans ta oss en bit till på den ena studieuppgiften.

Nej nu sova, skola 10-15 imorgon. Sen 16.27 går tåget mot Ystad!
Hur härligt lång blir inte denna helgen då!? Jag gillar det där med studentliv :)

Rustad för regn

I förra veckan köpte jag ett allväders/regn-ställ och idag invigdes jackan.
Sjukt nöjd  över mitt köp alltså! :)
Eftersom jag bor i en av Sveriges regnigaste (på hösten) städer har jag länge behövt köpa en jacka som klarar det vädret. Mina regnjackor har varit mer eller mindre tunna och dåliga. Men jag har verkligen skjutit på det här länge för det är så tråkiga pengar. För man behöver lägga ett x antal hundralappar för att få något som håller tätt och dessutom håller vinden lite borta. Men nu så, hittade jag den. Letade egentligen inte efter regnjacka just denna gången. Men det brukar vara då köp går bäst. Letar man efter en viss sak brukar man nästan aldrig hitta just det man ska ha. Eller hur?!
Gillar modellen, och så är färgen så härlig. Gäller ju att lysa upp det dystra höstmörkret. Pengarna var inte längre så tråkiga :)

Finns att köpa på Stadium!
599:- och just nu får man den tillsammans med byxor till ett paketpris för 799:-
Bra pris för bra saker, hade faktiskt trott jag behövde lägga mer!

Höstigt

Kanske dags att gå och lägga sig eller? Har inte kommit i säng i tid på skitlänge känns det som. Över tolv flera nätter. Men när man vet att man är ledig dagen efter blir det lätt att man sitter kvar i soffan. Iaf jag :) (Ja jag är ledig imon igen) Datorn i knäet, lite klick där, och lite klick där. Och i högtalarna var det ikväll dags för Winnerbäck kände jag, vilket var ett bra val :)
Innan ikväll har Veronica och jag haft en ordentligt mysig höstinnekväll istälet för promenaden vi planerade. Men med piskande regn där ute var en varm och god soppa med pannkakor till efterrätt ett mer lockande val. Och på TVn finns det ju rätt bra utbud nu också. Sjukvårdnördar som vi är blev vi sjukt (klyfftigt ordval) glada att Sjukhuset hade premiär på TV3 ikväll, och lite Hollywoodfruar och Idol passar också rätt så bra så här en måndagkväll :)

Imorgon är jag som sagt ledig från skolan, men två lite svårare studieuppgifter hänger över mig så hoppas jag hittar lite motivation till att komma en bit med någon av dem. Sen på onsdag blir det skola igen, men sen på kvällen åker jag söderut! Dags att komma hem till Skåne igen, och denna gång för mitt söta gudbarns skull! Tellus ska döpas på söndag! <3

Saknar att få mysa med dig

Saknar bror och mor din också!

Jag har lixom blivit så bortskämd i sommar!

<3


Ordfejden eller ett hederligt gammalt AlfapetHur många av er ar fastnat i Wordfeud!?
Jag är smått beroende! :P
Dag och natt
Ett så kallat missbruk som det debatterats om i TV och överallt.
Verkar ju blivit värsta stora poulära grejen.
Sjukt egentligen, men beroende eller ej, jag skulle kalla det hjärngymnastik :)

Månader kommer och går

Men goehösten jag har framför mig!
Sitter och skriver in nästa kurs schema i kalendern. Visserligen många  semiunarium med tillhörande inlämningsuppgifter men allt är utspritt så det verkar rätt så lungt.
Tror faktiskt hösten kommer gå ganska fort. Nu har Johanna varit här en vecka, sen i slutet av nästa vecka åker jag till Skåne för Tellus dop, sen kommer mamma en vecka, Sebastian en vecka, sen är det dags att åka söderut igen för nästa gullpojkes skull. Theo fyller 3! Och då är vi plötsligt inne i halva oktober och vår första kurs har avslutats och nästa ha påbörjats. Och sen väntar London i början av november och säkerligen fler skånebesök . Och vem vet, det kommer  säkert bjudas på massa andra trevligheter som inte är inplanerat ännu. Och wipps så är det december, och den månaden är en av favoriterna med allt julmys och den brukar rulla på ganska snabbt. Eller vad säger ni? Dessutom vet jag inte riktigt hur december/januari kommer se ut för mig ännu. Har en del val i skolan att bestämma mig för.
Nu blir ni väl tokiga att jag redan skirver om vintern när ni fortfarande hoppas att det ska komma några sensommardagar till. Ja, jag är tokig. Men det är så här jag tror att det kommer bli. Och jag både gillar och inte gillar det. Ju snabbare det går, ju närmre kommer jag examen, jag vill bli klar, samtidigt som jag vill plugga längre för att vara tillsammans med mina godingar, med tiden skrämmer mig!
Om mindre än ett år är jag SJUKSKÖTERSKA! Är jag redo för det!?

Astma och allergi

Klagoinlägg på g..
Jag blir så trött på min allergi. Ja jag kom faktiskt att tänka på att det är en sjuk tråkig allergi. Kvalster! De äckliga små djuren som finns i alla tyger och då framförallt i täcke, kudde, madrass, lakan osv. Det är sjukt frustrerande att inte kunna ligga kvar i sängen om mornarna och dra sig så där extra länge, gosa ner huvudet i kudden och bara slappa det sista efter en natt. Nej upp och hoppa, för när jag vaknar är jag så täppt så att jag knappt kan andas eller prata. Tar några timmar innan jag kommer igång med andningen.
Man ska inte klaga, det finns värre allergier. Ja absolut. Men ni vet hur inbjudande en mjuk säng med ett fluffigt duntäcke kan vara!
Och vad kan man göra? Jo det ända sättet att helt få bort kvalsterna är att frysa dem till döds. Men vem har plats för kuddar och täcken i frysen!? Inte jag iaf. Och ute är det inte tillräckligt kallt ännu, plus att om jag hänger ut täcket i fönstret fylls det av avgaser och annat skit då både bilar och tåg kör precis utanför fönstret.
Gör ett tappert försök just nu med att tvätta alla sängkläder. Det hjälper lite med nytvättat. Men även i tvättmaskinen kan jag inte få in bäddmadrass och täcke. Och kvalsterskydd, tss tycker inte det hjälper särskilt mycket faktiskt.
Det som skrämmer mig är att det var längesen jag kände av det  så här mycket, är det något med den här lägenheten? Som jag skrivit tidigare dammar det fruktansvärt mycket här, och i damm finns det kvalster.. ooups!

Proppar i mig allergipiller.

Athjo, prosit!

Min mysiga lördag med lite grädde på toppen!

Hur mysig kväll har inte jag då? Efter två festkvällar i rad var det skönt och mysigt att bara sitta hemma ikväll. Lagade mig en god middag i form av fläskytterfilé i en god sås av grädde färska champinjoner och vitt vin. Och till det hade jag grönsaker. Jepp, inga kolhydrater (mer än vinet) men desto mer fett i form av grädden. Fick en liten tanke på att prova någon typ av Lchf/GI och allt vad det heter eftersom jag förstått att det fungerat för många. Men mjae.. med min mjölk, grädd och fett-känsla mage tror jag inte riktigt det är något för mig. Det var urgott! Men nu har jag riktigt ont i magen och då kunde jag inte ens äta upp den ganska lilla portion jag la upp. Men absolut, att dra ner på kolhyderaterna är en god sak att tänka på, men jag kommer ha svårt att toppa allt med smör, ost, grädde och så vidare. Dels för magens skull, men också för att det är allt som jag har försökt undvika de senaste åren.

Jag njuter av kvällen. På TV visas dessutom massa sevärda saker. Började se filmen Notting Hill som man bara inte kan se för många gånger. Men så krockade det med Tack för musiken som idag handlar om en av mina favoritmusiker Annika Norlin från grupperna Hello Saferide och Säkert! Och när det är slut ska jag se på Mia Skäringer Dyngkåt och hur helig som helst.

Jag klagar inte!

Hoppas ni har det bra ni med :)

Inte läsvärt

Seghetens dag med stort utropstecken! Segade kvar länge i sängen, sen orkade jag dock städa över lägenheten. Har aldrig varit med om ett så lättdammigt hem. Egentligen behöver jag damma en gång om dagen, är det normalt eller?! Okej att många dammsuger varje dag men att dammtrasan ska behöva komma fram också är inte okej om jag (som inte precis älskar att städa) får bestämma.  Vilket jäkla ämne jag börja skriva på nu. Tråkfaktor på hög nivå!
Men dagen har då inte bjudit på så mycket mer än ett litet varv på stan (ovanligt?). Och nu  är jag nerklubbad i soffan.

Men nej, nu är det dags att rycka upp sig. För nu ska det bli fest :)
Varje kvälls fråga, Vad ska man ta på sig!?

Hoppas ni alla får en urmysig fredagkväll!

Festligheter och ett älskat besök

Nu tror ni att mina enstaka inlägg bara ska handla om fest när jag skriver att det bjöds på Club ettetttvå igårkväll! Javisst, så blir det. Utgång en torsdag, perfekt för att förlänga helgen. Igår var alla yrken inom 112 inbjudna på en club i stan. Brandmän, poliser, sjuksköterskor, undersköterskor osv. Tror dock att mitt klassgäng var lika många som resten av folket där men det är ju det som är det bästa, man har som roligast med de som man känner :) Kort och gott, en trevlig kväll! :)
Och ikväll väntar inflyttningsfest hos en klasskompis. Och eftersom det känns som om många av oss som flyttat i sommar lär det bjudas på fler sådana fram över! Jag gillar det! För jag vill passa på och göra så mycket kul som möjligt med mina klasskompisar nu sista året tillsammans.

Nu blir det slutsnackat om fester för nu ska jag uppdatera om den senaste veckan.
Min kära vän Johanna flyttade hit. Eller njae, men jag har haft henne på besök i nästan en hel vecka. Hur mysigt är inte det! Vi har verkligen haft det hur bra som helst. Trots att jag gått i skolan några timmar om dagarna så har vi hunnit med att verkligen umgåtts, ni vet som bara tjejer kan, snacka och skratta om allt mellan himmel och jord! Dessutom har vi fått till en del goda middagar, filmmys, shopping, fikor och allt därtill :) Sedan fick vi besök av lillasyster Mathilda på en snabbvisit dagarna innan de sen åkte hem tillsammans.
Blev allt lite tomt här nu...inte van med så långa besök :)

Nej, om man skulle ta och göra sig i ordning för att sticka ut på stan för att fixa inflyttningspresent. Jag kan berätta att jag bor farligt nära centrum, har burit hem flera kassar de senaste dagarna... men garderoben och jag är glada :)

Gårkvällens jag.


Drinkkväll väntar!

Heldag på stan idag och hem släpade jag tunga kassar! Dock bara två klädesplagg. Resten var shampoo, hårinpackning, kollegieblock mm plus tre påsar från systemet! Ikväll väntar nämligen Drinkkväll! Hur gott låter inte det? Farligt gott kanske? Alla ska köpa med sig ingredgenser till en drink så ska var och en bjuda på de andra. Tror att vi är 15 som ska komma på festen så är alla med på drinktemat blir det väldigt mycket drinkar. Ja 15 stycken helt enkelt!

Drinken jag har valt heter A Night of Passion och innehåller Baccard i Grand melon, passionsjuice och is. Och så ska jag spetsa till lite med passionsläsk så att det blir mer bubbel i den. Och som dekoration en bit vattenmelon.
Låter gott, inte sant?
Hoppas på ett lyckat resultat!
Fredag idag, då lyxar vi studenter till det ännu lite mer! :P

 


Onsdagkväll när den är som bäst

Hur mysigt har inte min onsdagskväll varit? Efter en come back i träningslokalen efter (kan man kalla det) sommaruppehållet mötte jag upp några godingar och vi traskade hem till Martin med en full matkasse. Lagade ihop lite mat, hällde upp vinet i glasen och hade en riktig såndär skön vardagskväll med extra touch av vardagslyx ! :) Studentlivet är allt bra härligt :)

Ledig imorgon med, och det som är planerat är ett skivstångpass klockan 12. Vad mer som händer får jag se. Men åh vad jag mår bra av dessa dagar. Jag behövde det! Då motivationen inte riktigt fanns när jag gick till skolan i måndags kan jag hoppas att denna mjukstart ändrar känslan.
Ja ledighet och lite träning kan nog göra susen !

Nu tror jag att jag somnar gott.
Sussa sött mina vänner!


RSS 2.0