Klarpackad sjukling(?)

Halsont och tandvärk, Nej Tack!
Känner dessvärre att både och är på väg. Börjar dessutom bli hes, men kan förkylningen stanna på stämmbanden är det ganska lugnt. Hinkar te för fullt. Jag har inte tid att bli sjuk! Och nån akut tanläkarbesök vill jag inte ha! Jag hoppas det har gått över imorgon när jag vaknar.
Nu är väskan packad, ska bara stängas ihop imorgon när jag bestämt mig vilken/vilka jackor som får följa med. Ska ju faktiskt allt som allt vara borta nästan en vecka. Och det är svårt med vädret, har det hunnit bli mer eller är det mindre höst i London?! Regnar det? Typsikt reseproblem, men jag har nog en bra blandad kompott med i bagaget :) Och systemkameran är nedpackad, nu ska det fotas! (för ovanlighetens skull). Jag är redo! Flyget får gärna gå imorgon! :)

Pack dig väska, pack dig!

Kanske borde börja packa kom jag på. Klockan är tio, börjar skolan nio imorgon och går sen i skolan fram till att jag ska ta tåget till Ystad 16.27. Och på onsdag åker vi till London. Jag älskar mitt liv på resande fot just nu!! Men det där med packning. Brukar inte vara min grej, iaf inte att packa i tid. Nej, jag kommer nog vara uppe länge ikväll. Brukar bli så...

Vietnam, here I come!

Jaaaa! Vi har bokat biljetterna! Vilken lättnad, vilken glädje! Nu ska jag smälta det här och försöka förstå att drömmen ska bli verklighet. Mycket närme nu känns det som. Närmare 37 dagar.
Den 7 december bär det av, och den 16 januari står vi på svensk mark igen.

Det är nu jag ska inse vad det är jag faktiskt ska iväg på. Det är inte vilken resa som helst det här. Än så länge pratar jag om Vietnam som om det vore ett grannland jag skulle till. Typ Danmark eller Norge. Men det är väl bra att inte oroa sig för mycket. Undra just när resfebern kommer... :)

Har precis gjort en ny sida på Resedagboken.se. Längst ner på sidan kan ni lägga till er mailadress, eller skicka den i en kommentar till mig så lägger jag till er. Då får ni ett meddelande så fort jag har uppdaterat något sen under resan.  Lätt att glömma att gå in där annars eftersom ni är vana att följa mig här på bloggen.
Jag hade visserligen kunnat fortsätta skriva här men jag har många resintresserade på e-postlistan på resdagboken som nog inte hittat hit. Kanske kommer jag fortsätta med bloggen också undertiden jag är iväg kanske inte. Men annars så vet ni var ni kan hitta mina inlägg! ;) Här är dagens!

Vilken bra måndag det här blev!

Go to bed

..... mina vänner! :)


Mysdag

Men gud, har nog då aldrig mått så bra av en sån här slappedag. Repris efter repris och Erin Brockovich avlöste varandra på TV :) Men visst var det skönt att jag nu sen tog mig en timmes kvällspromenad. Riktigt härligt! Behövde komma ut lite också. Regnet hade slutat och det var friskt i luften. Blev en riktig power walk genom stan. Och ännu en gång insåg jag hur riktigt bra jag tycker om Göteborg. Trots en storstad så är den så "lagom", kan gå i princip överallt, allt är så centralt och samlat. Många människor var ute, så trots att jag gick själv kände jag mig på något vis inte ensam. Och så är jag faktiskt för hösten, riktigt mysigt när det är mökt ute. Jag gick där i min egna lilla värld med tankar och sånt. Om det nu blir så att jag flyttar ifrån Göteborg redan direkt till sommaren, så ska jag verkligen försöka utnyttja och njuta av min stad och ta tillvara på tiden och på allt staden har att erbjuda mig :)

Skön söndag

Riktig myssöndag här. Känner ingen stress alls, eller inte att jag borde eller måste något. Nej både soff- och sängläge framför goa repriser på TV. Utanför smattrar regnet. Åå vad jag tycker om känslan av att inte vara rastlös. Brukar annars vara det och kan få panik av en oplanerad eller ouppbokad dagar. Men idag är det hur gött som helst. I alla fall till en början, vi får se om jag ändrar mig sen :P

Gårkvällen blev väldans trevlig precis som jag hade trott :) Nu väntar vi på nästa inflyttningsfest i nya lägenheten :P

Vi lär väl höras senare ! :)

Lördagkväääääll!

Nu drar jag iväg! :)
Inviger både en ny klänning och ett nytt halsband ikväll. Kul att känna sig extra "ny" och fin.
Trevlig kväll på er!

Lördagsaktivitet

Zumba alltså! Skithärlig träning! :)
Var min favoritledare idag dessutom, gött. Som uppvärmning körde jag lite löpning på gymmet först. Nu känns det gott i kroppen och jag kan ladda om för kvällens festligheter. Det är verkligen skönt att träna på helgen också och inte bara i veckorna.

Sköt om er!

Heeelg

God morgon lördag, och trevlig helg på er! :)
Dagen kommer bestå av massa fix. Tvätt, plugg, räkningar och en hel annan pappershög som måste jobbas igenom. Sen i eftermiddag blir det ZUMBA! Längesen sist så det ska bli riktigt kul. Och ikväll väntas festligheter! Matilda ska ha försenad inflyttningsfest, ja den är tilll och med så sen så att den blir som en utflyttningsfest för nästa månad flyttar hon till en ny. Haha, men oavsett vad så ska det bli väldans trevligt.
Nu kände jag att det blev en rena rama dagsschemauppdateringen. Men så blir det ibland :)

Arg och irriterad!

Jag få panik! Har ägnat alla eftermiddagens och kvällen timmar åt att leta flygbiljetter. Det är en djugel! Och alla bra biljetter jag tidigare har hittat är som försvunna! Nu finns det bara mycket dyrare och mycket sämre med massa mellanlandningar och väntetider. Faan att jag inte bokade när jag väl hittade relativt bra biljetter förra veckan! Nu känns det bara som om de blir dyrare och dyrare och längre och längre! Frustration!
Tips på en bra och TILLFÖRLITLIG flygstolsbokningssida?
De jag har försökt boka på har bara visat felmeddelande när jag väl tryckt på "Boka-knappen"

Kommer vi komma iväg!?! Jag blir rädd nu....

Kvällen har dvs varit väldigt lugn, sitter nersjunken i soffan framför Idol. För en gång skull :)

Att födas förtidigt

Vilket mysigt program alltså! Inte kunde jag somna ifrån det inte. Lyssnade på alla som ringde in, faktiskt bara föräldrar till för tidigit födda. Ingen som jobbar med neonatalvård eller någon som själv var prematur. Men det var så intressant. Höra om olika människors relation och förhållande till prematur födsel. Flera sa att neonatalvården i Sverige är oerhört bra, men någon påpekade också att föräldrarna glöms bort. Detta var intressant att höra då min C-uppsats faktiskt ska handla om just bemötandet till föräldrar som har barn på neonatalvårdavdelningar. Så passande!

Som avslut på programmet läste Stina Wolter upp ett meddelande från mig:
"För 22 år sen föddes en liten liten flicka. Hon föddes i vecka 31 och vägde 1500 gram. Efter två månader på sjukhus fick hon komma hem. Flickan som föddes är jag, och jag är frisk och glad. Med detta vill jag hälsa till alla föräldrar med för tidigt födda barn: Ge inte upp, våga hoppas, våga älska. De flesta av oss överlever. Kram Anniken Björkstrand från Ystad"

Lyssna på hela programmet här under, klart värt att lyssna på.
Min hälsning kommer efter 1h och 36minuter.Bild:Tagen från programmets hemsida

Barnkväll och ingen fika

Blev en snabb och spontan kväll ikväll också. Eller jag fick skylla mig själv att jag blandat ihop dagarna. När jag kom hem från träning möttes jag av ett sms från Sanna som frågade om jag kom till centralstationen för en fika med henne undertiden hon väntade på nästa tåg till Skövde. Ouups, jag trodde det var imorgon. Blev in i duschen, ut igen, på med kläder och ut till spårvagnen. Och jag var i tid, rekord! Men, när jag kom fram såg jag att tåget var en halvtimme försent, vilket betydde att Sanna bara skulle ha en kvart till nästa tåg dvs ingen fika. Men en snabb pratstund och avvinkning var bättre än inget iaf :)

Nu har jag suttit nersjunken i soffan framför TV3¨s "Drömmen om ett barn". Nu blir det sängen med Karlavagnen på radio. Dagens ämne är "För tidigt födda barn", precis som jag själv var, och precis det ämnet som jag är otroligt intresserad av.
Kommer jag somna gott till :)

Komisk onsdagkväll

Onsdag idag, d.v.s. Bondekväll! Men, min bondedate åkte till Gahna igår och kommer hem i december när jag är i Vietnam så vår lilla traddition fick upphöra nu. Okej, det är inte bara för programmet, utan det är väldigt bra att ha en kväll i veckan när man vet att man träffar kusinis.
Men ikväll var ingen vanlig onsdag, Ellen ringde vid halv åtta och frågade om jag ville med på Standup, vi skulle mötas kvart över åtta. Men jag är spontan av mig och tackade ja, och vilka SKRATT vi har fått ikväll! Trevligt sällskap, barhäng och bra komiker. Riktigt lyckad kombination.
Och vet ni, nu när jag kom hem var det Bonden i repris. :P (Bara för att...)

Blir till att sova sen, hoppas att ni haft en bra dag och kväll!

Musiktips

Sök på AiluCrash på spotify Bara ett tips :)
Hans låtar går om och om igen här. Särskilt ledmotivet till filmen "Jag saknar dig".
"Turn The Tide (Cilla Turns)"

En annan favorit är låten med samma namn som filmen. Den låten spelade Ailu på Cillas begravning. Ryser av den för den är så sann. Han sjunger om gud, varför ska vi be till honom när han tagit en ung människas liv? Jag kan känna samma frustration, finns det någon mening med döden när en ung människa dör? Nej jag kan inte se det.

Har ni sett filmen!?

Vet att några av er även läser Pernillas blogg och har redan sett denna videon, för jag snor idéen av henne nu. För jag vet att hon gillar både filmen och musiken lika mycket som mig, om inte ännu mer till och med! :)


Göteborg, mitt hem.

Då var jag tillbaka hemma. Och det kändes även den här gången som en riktigt härlig känsla när jag kom in i min lägenhet. Det är det här som är hemma! Ystad är fortfarande hemma som stad eftersom det är där jag är uppväxt och det är där jag har de flesta fina omkring mig, men eftersom jag alltid lever i en resväska där och att alla saker finns här så är det som om det är det här som känns mest hemma. Men sen är jag väldigt anpassningsbar, så jag kan känna mig hemma på många ställen oavsett var jag flyttar. Men det är verkligen något speciellt här i denna lägenheten. För första gången på länge känner jag mig hemma! Jag var jätteledsen i våras när jag förstod att jag skulle lämna mitt förra boende. Lägenheten som Mia och jag först bodde i och sen Veronica och jag. Jag trodde att jag trivdes så bra där, men nu vet jag, det var bra att jag flyttade.
Jag saknar inte det gamla en sekund!
Så glad att jag flyttade, att jag fick mitt egna. Det är verkligen nyttigt att bo själv också. Känns så bra att jag nu inför sista skolåret fick det så här bra. Sen är framtiden oviss, känns tråkigt om jag ska flytta härifrån redan till sommaren, samtidigt som det känns så rätt att flytta söderut igen. Kluven. Men det löser sig! :)

Tågresa

På tåget mot Göteborg igen. Satt i börja av resan och mös at den, verkligen behagligt att åka tåg, speciellt mitt i veckan då det inte är trångt utan man kan sitta och bre sig över två säten utan att känna sig dum :) Men, så finns det ett men. Innan vi lämnat Skåne så hände det något med tåget, och problemet gick inte att fixa så resten av vägen har vi fått köra i reducerad hastighet. 80 km/h!! Det var två timmar sen vi skulle vara hemma, men ännu rullar vi. Aja, jag har det ganska bra här ändå. Har inten bråttska hem. Men skönt att det var ett dagtåg för om jag åkt på kvällen hade jag ju inte varit hemma förän väldigt sent.
Nej istället sitter jag här och får lite saker gjorda.
Men är det inte retligt så säg, att man tar tåget för att det ska gå snabbare än buss men så blir det tvärt om. Typiskt!
Har redan skickat in en ansökan om reseersättning för förseningen, så ingen nöd på mig. Istället kan denna fattiga studenten åka tåg igen hehe.

15 minuter kvar säger de nu i högtalaren :)

Har haft 11 bra dagar i Ystad. Verkligen skönt att vara hemma en längre tid då man kommer in i vardagen mer. En helg blir alltid så intensiv. Nu blir det Göteborg en vecka, men sen kommer jag ner igen nästa tisdagkväll. För på onsdagen drar mamma och jag till LONDON!!

Dax att packa ihop här,

See ya!

Söndagslugn

Ja det är något speciellt med söndagskvällar. Så lugna, så sköna. Har precis kört Johanna till tåget efter en mysig eftermiddag/kväll. Har bland annat varit på bio och sett "En dag". Fin var den, men blev väl ändå lite besviken på något sätt. Hade nog för höga förväntningar. Men klart sevärd!

Nu sitter jag bara djupt nersjunken i soffan, blir nog sängen snart. Men det är verkligen något visst med att sitta uppe en söndagskväll :) Och ändå har jag varit "ledig" i flera dagar nu så egentligen borde jag vara förvirrad på dagarna. På tisdag beger jag mig till Göteborg för skola igen på onsdag.

Om jag inte skriver mer sen så,

Sussa sött mina vänner!

Återgå till Donken

Jag ska återgå till jobbet på McDonald´s, javisst, iaf för en kväll! :) Den 18 november är det den årliga personalfesten för alla medarbetare och då kommer vi gamlingar som har slutat jobba så att de anställda kan få festa på riktigt ordentligt. Gjorde likadant för två år sen, men då var det bara drygt två månader sen jag slutade. Nu, är det över två ÅR sen och vad jag förstått är det mycket som är nytt. Kassorna, fritöserna, kaffemaskinen och säkerligen mer som jag inte vet om. Ouups, hur kommer det här gå!?  Jag kommer vara totalt off, iaf till en början men förhoppningsvis sitter det där i ryggmärgen.

Vet inte exakt vem som kommer jobba, men iaf både jag, Sanna, Pernilla, Wille och Sebbe. Toppengänget! Kommer vara så sjukt kul att jobba ihop igen.
Donken var ju trots allt min andra familj på den tiden.. :P

Lördag

Sofia och Marias Skånevistit blev superlyckad, de var så nöjda så när de igår tog bussen hem till Göteborg igen. Jag lämnade av dem på terminalen och begav mig sen tillsammans med mamma till kusinen Martin. Har ju inte träffat det nya tillskottet i familjen ännu, blev  lite bebismys med Ola och Vera 2 år tyckte det var toppen med en lekfull "lillfaster" på besök.

Nu är det helg, men med dåligt flyt innan i veckan så bara måste jag sätta mig och göra klart den ena studieuppgiften idag. Hade varit så skönt att bara bli klar!...så att man kan börja på nästa. Det låter verkligen jobbigt det här, men egentligen inte. Det jobbiga är att vi har haft så sjukt mycket studieuppgifter det senaste året så att man blir så trött och uttråkad på att skriva, på så vis blir det jobbigt, som ett jobbigt moment. Jag minns knappt när vi hade en tenta sist... och visst, jag blir så nervös av tentor men att variera examinationssättet hade varit bättre. Och ingen tenta väntar heller, eller jo nästa blir till våren, och det är den stora Nationella tentan som ska kolla så att vi kan allt man ska kunna som nyfärdig sjuksköterska. Skrämmande! Men det ska jag inte oroa mig för nu :)

Ikväll blir det supermys hemma hos mamma!
Hon har bjudit mig och sis (Isa) på middag. Som på gamla dar! :)

Isa och jag, då, nu och för alltid! <3


Vi hörs säkert mer idag!

Kvällsbesök och Höstweekend

Från att inte ha bestämt något alls för gårkvällen blev det riktigt bra. Bjöd hit Johanna på mat och allmänt vardagshäng och när det var bestämt frågade Pernilla vad jag skulle göra på kvällen. Jag sa som det var och att jag hade gjort en STOR köttgryta så jag tog gärna emot fler gäster. Så så blev det, både  Pernilla, Dennis och barnen kom hit. Fullt hus :)

Nu sitter jag mest och väntar på att klockan ska bli 11.30 då jag ska hämta mina godingar Sofia och Maria på stationen. De har tagit en (som de säger) höstweekend från Göteborg till Ystad. Får vi se vad vi hittar på med, men bra, mysigt och trevligt blir det :)

Den 1 juni 2012!

Nu är jag lite i förväg här men efter att ha tittat på nästa termins schema, så ser det ut som om jag tar examen den 1 juni 2012! Och dagen efter fyller jag år! Hur gött är inte det? Har länge sagt att jag tänkt fira både och, så vad rätt i tiden det ligger. Dubbelfest!
Men ännu är jag inte där, men jag märker redan nu hur det sista året springer iväg. Och när jag sitter här med kursens tio inlämninguppgifter så är det fint att kunna blicka frammåt, något som får en att kämpa.
Fast just nu är jag uppslukad av nästa händelse. Vietnam! Vi har inte bokat biljetter ännu, då resesidorna har jäklats med oss och nu har priserna stigit. Får se om vi avvaktar eller bokar nu så att vi inte riskerar att priserna höjs ännu mer.
Har iaf fått reda på vilket sjukhus vi ska till. National hospital of pediatrics. Kolla här, verkar vara värsta fina avvancerade sjukhuset!
Vilken händelserik tid jag har framför mig! Och då i Juni när jag fått min legitimation börjar en ny spännande tid! Härligt!


Buss

På väg mot Skåneland. Eller ja jag har faktiskt redan kommit till Helsingborg. Det fick bli buss idag, det tåget jag tänkte ta var slut och de andra var alldeles för dyra när jag vet hur relativt billiga de kan vara. Så jag är lite bitter. För denna buss gick tidigare än det tåget men är framme senare. Alltså en långkörare skulle man kunna säga. In om både Halmstad, Helsingborg och Lund innan Malmö tar sin lilla tid. Och fullt är här också. Och busschauffören är på riktigt dåligt humör och kör som en kratta!
Så ja nu har jag kinkat färdigt.

Det är helg, och jag är på väg till Ystad! Det gör mig glad :)

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Vart jag mig i världen vänder

Just nu har jag fått något beroende av den här låten. Går och nynnar på den och känner att jag måste höra på den minst någon gång varje dag.  Jag är sjuk, och det är videon också. Eller den är iaf väldigt märklig.
Första gången jag hörde låten tyckte jag absolut inte den var något, men nu, den fastnar. Hör jag den på morgonen så vet jag vad det är för någon låt jag har i huvudet hela dagen sen.
Vad säger ni om låten och "Den svenska björnstammen"?

Fortsatt vardagstrevligheter

Ja ännu en trevlig kväll. Vad gött jag lever! Och faktiskt, ärtsoppa var mycket godare än vad jag mindes. Men pannkakorna var allt godast :)
Nu sitter jag proppmätt i soffan här hemma och tittar på "Drömmen om ett barn".
Ännu en bra vardagskväll med andra ord!

Nu ikväll påväg hem insåg jag ännu en gång hur himla bra jag trivs här. Jag trodde inte jag ville flytta ifrån förra lägenheten men sen jag flyttade till den här lägenheten har allt verkligen känts så bra. Jag känner mig hemma här, det här är mitt hem! Sen beror det nog också på att det ligger Mitt I Stan istället för i ett bostadsområde som innan. Och det är ju faktiskt så, jag valde Göteborg för att jag ville prova att bo i en storstad någon gång i mitt liv och då ska jag ju göra det på riktigt också! Härligt sus och brus när jag går hem och nära till allt :)

Imorgon bär det av mot mitt andra hem, Ystad här kommer jag! :)

Middagsgäst

Bra kväll ikväll också. Jag gillar´t!
Blev en god middag tillsammans med Carro. Jag verkligen älskar att laga mat om jag har någon att äta den med. Har märkt på sista tiden att jag inte precis lagar mat till mig själv. Vet helt ärligt inte riktigt vad jag äter nuförtiden haha!
Imorgon blir det iväg att äta ute, vi är några stycken som ska ha en riktigt torsdagkväll med ärtsoppa och pannkakor. Fyfan tänker ni kanske. Och jag säger detsamma, jag tror inte jag gillar ärtsoppa. Men pannkakorna och sällskapet lockade. Rolig grej helt enkelt :)

Nu ska jag verkligen sova så att jag inte försover mig imorgon igen.
Imorgon väntar halvdag i skolan, lagom och bra.

Sussa sött mina vänner!

Onsdagkväll

Snacka om en orolig natt. Vaknat, hoppat rundor, känt mig skräckslagen, förvirrad och knäpp. Och imorse vaknade jag 8.30. Kollade klockan och insåg att det var då jag skulle träffa gruppen för grupparbete. Ojdå! Hade visst stängt av alarmet i sömnen. Blev att skynda mig iväg, kändes så dumt att komma försent när man ska träffa sin grupp EN gång.. men men. När jag förklarade mitt nattbeteende sa några vid olika tillfällen till mig att det nog hade med fullmånen att göra. Trodde inte jag påverkades av sådant, men kanske det.

Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli sex. Lyxknis.se har 15 % på hela köpet av kurslitteratur en timme fram då. Inget kul att lägga pengar på, men efter att bråka om de få böckerna som finns på biblioteket kände jag att det var lättare att köpa dem. Och å andra sidan, jag har inte köpt någon kursbok på länge, och det är typ sista gången jag kommer göra det också. För resterande tid kommer gå åt praktik och uppsatsskrivning och de böcker som behövs till det är nog inte lika eftertraktade på bibblan.

Sen kommer Carro hit, jag skulle fixa ihop något att äta. Frågan är vad bara. Får ge mig ut och se vad jag hittar i affären :)

Nu slog klockan sex..

Tisdagskväll

På tal om att en dag lämna Göteborg som jag skrev i föregående inlägg så blev det ett stort samtalsämne ikväll. Sofia och jag har en liknande bakgrund som så att vi lämnade den trygga småstaden för att flytta till storstaden. Och båda hade känslan av att det bara var för ett tag av livet. Nu är vi inne på vårt sista år, om några månader ska vi hitta ett jobb. Men var? Tankarna och känslorna går rundor. Vi är lyckligt lottade som har ett tryggt hem att återvända till, men frågan är när det blir. Skönt att prata av sig.

Kvällen blev för övrigt väldigt bra. En vardagshemmakväll med en fin vän och ett glas vin, ja jag gillar det! Man måste unna sig det där! Och som vi sa, vi ska ta vara på tiden nu, för ingen vet var vi befinner oss om mindre än ett år.

Nu ska jag sova, imorgon väntar grupparbete.

Sussa sött mina vänner!

En fin vän

Jag undrar om det finns någon seriös bild på oss. Av kollaget att dömma, så nej.
Nu åker jag hem till denna galna tös iaf. Blir promenad, mat, fotbollsmatch på TV och kvalitetetstid. Bra tisdags kväll!
Och vet ni, Sofia frågade om hon fick komma till Ystad någon gång. Och javisst, nästa vecka när jag är hemma i Ystad under hela veckan kommer hon tillsammans med Maria och hälsar på. Hur kul som helst! :) Vill ju visa upp var man kommer ifrån. Och Sofia har alltid haft en romantiskt bild av Skåne. Får se hur jag lever upp till det :P Hon tror att mamma och jag bor i ett litet sött hus med äppleträd i trädgården som mamma lagar ljuvlig äpplepaj av. Haha, söt hon är!
Det är sådanna här vänner jag inte vill lämna när jag en vacker dag flyttar ifrån Göteborg...

Oj, nu tror jag hon väntar för fullt på mig. Skynda, skynda!

Mariestaddygnet

Har ju inte uppdaterat om mitt dygn i Mariestad. Ja mycket mer än ett dygn blev det inte men vi utnyttjade tiden ordentligt istället! :) Till en början med tror jag att jag träffade halva Mariestad. Nej men alltså, vi stod och väntade på Idas kompis utanför hennes pappas café och under 10 minuter tror jag att vi hälsade och pratade med ALLA som gick förbi. Jag trodde att jag kom från en småstad där alla känner alla, men nu vet jag bättre. Men så mysigt! Och de trodde visst att de kände mig med. En av killarna som gick fram till oss sträckte ut armarna för att krama mig. Han trodde nämligen att jag var en tjej som heter Malin som gått i tjejerna klass förut. Till detta bör man veta att mina Marietsadbrudar från första gången vi träffades sagt att jag liknar denna tjejen både till sätt och utseende. Detta är något som deras kompisar hållt med om när vi snackat om det. Men nu kände jag att jag verkligen borde vara skrämmande lik henne.. :P Komiskt!  och stackars killen sen, han skämdes. Men eftersom jag förstod vad det hela handlade om fick vi oss bara ett gott skratt.

Oj ingående beskrivning, då kommer jag aldrig bli klar.
Timmarna fortsatte med fix oxh trix inför kvällens fest. Lagade mat, pyntade lokal o.s.v. Visst stressigt, men ändå avslappnat och kul. Och så blev klockan dags för fest! Och åh så trevligt sen, tittade aldrig på klockan. Och plötsligt blev det dags för utgång, blev gratis inbjudna av DJ:n som tyckte synd om oss att vi skulle behöva gå iväg och ta ut pengar för inträde, inte fel det inte. Och grym musik spelade han också, dansade verkligen hela natten, utan att ännu en gång titta på klockan. Det kan kallas LYCKAD utgång!

I söndags efter städning av lokalen blev det långfrukost tillsammans med andra sovgäster och Idas familj. Och sedan fortsatte vi till caféet som vi dagen innan stått utanför. Lite som en traddition träffades tjejgänget för brunch där för att gå igenom utgångskvällen. Hur härligt är inte det, att veta var och när man har sina tjejer. Glad att jag fick sällskapa, men tyvärr gick min buss så jag fick åka hem.

Nu har Ida kommit till Sydney, gud vad grymt du kommer ha det där vännen!

Tack för att jag fick komma, så snart du är hemma ses vi igen! :)

Bild: Min lilla kamera är fullständigt försvunnen, så därför inga bilder från kvällen tyvärr.
Istället blir det en bild från när jag var i Sydney :)

Mariestad!

Är i Mariestad och förbereder kvällens fest, detta blir en braaaa kväll! :)

Ny frisyr


Ser det ut som om jag klippt mig?
Nej det har jag inte, men då jag har mycket uppklippt hår insåg jag precis att jag kunde lägga bak det långa på ryggen för att se hur jag hade kunnat se ut i kortare hår. Jag har hur länge som helst kämpat med att få mitt hår långt. Och jag känner mig inte nöjd ännu, det får gärna bli längre. Men idag var det en riktig sådan "bad hair day" och jag tycke bara det var lång, tjockt och jobbigt.

Nu vill jag ha en omröstning! Vad tycker ni? Lång eller kort?
(Vet att många av er brukar vara dåliga på att kommentera, men snälla gör det nu!)

Mia frågade om jag ville vara hårmodell på måndag då frisören får helt fria händer. Hade kanske varit något. Slippa bestämma själv och låta ett proffs bestämma vad man passar bäst i.

Fredag morgon

Började morgonen med en joggingrunda. Och jag kände att hösten är kommen. En riktigt kall och rå vind skar ner i mina luftrör. Nackdelen med astma! Så det blev jogging varvat med rask promenad, men dock så var det så skönt att komma ut! Efter en dusch sitter jag nu med frukost lagom till "Efter tio" på TV. Härliga fredag! Skönt att komma igång tidigt även på lediga dagar :)

Hoppas att ni får en fin dag!

Fototavla

Denna gamla bild från "The Studio" har nu fått åka upp på min vägg ovanför soffan. Var lite tomt där och det är lite kul med en bild på sig själv. Men mestadels kom jag på denna idén då bilden går i lila nyanser som matchar med lägenhetens övriga saker. Haha, jag har blivit lite besatt av "min" nya färg :) Men det är kul. Det är ju faktiskt nu som jag riktigt fått bestämma och inreda mitt helt eget hem för första gången i mitt liv!

Nu fortsätter kvällsmyset/lugnet.

Myskväll och graviditettankar

Myskväll här hemma. Jag gillar hösten på så vis att kvällarna inomhus blir så mycket mer extra mysiga :) Tända ljus och en kopp te. Då mår själen bra. Efter skolan var jag iväg och tränade, spinning och skivstång även idag och tack vara det känns kvällens lugn och mys ännu bättre.

På TV har jag tittat på "Drömmen om ett barn" på TV3 som hade premiär ikväll. SVT har något liknande på måndagar som heter "Barn till varje pris" och jag som älskar barn måste såklart titta. Men programmen får mig allt att börja få oroliga tankar. Det handlar om ofrivilligt barnlösa par som kämpar för att kunna bli föräldrar. De flesta berättar om sin barnlängtan, att den funnits där alltid. Att de sen unga år alltid sett sig som förälder men ett eller flera barn. Precis som jag gör, att få barn är för mig något av livets viktigaste händelse en sorts mening med livet. När jag tänker på min framtid ser jag mig själv som mamma. Helt klart! Men det är inte så självklart, och det blir man påmind av det här programmet.

Jag har alltid varit medveten om att skaffa barn inte alltid går utan motgångar då jag själv var ett efterlängtat barn efter flera missfall. Plus att jag dessutom var två månader förtidigt född. Men att överhuvdtaget inte kunna bli gravid har jag blivit ännu mer medveten om först nu när jag tittat på de här programmen. Hemsk tanke, hemsk känsla!

Nu menar jag inte att man/jag ska gå runt och oroa mig för det här. Så fungerar det inte. Då hade man helt deppat ihop. Men jag tror att vi kvinnor ska ha detta i åtanke. Inte planera livet allt för mycket att "först ska jag göra det, sen ska jag göra det, och sen måste jag göra det, och sen ska jag skaffa barn". Jag tror att detta barnlösproblemetik beror mycket på att många kvinnor väntar och vill planera livet i punkt och pricka innan de ska skaffa barn. Dels är det åldern som avgör hur lätt eller svårt det är att bli gravid.
Tack och lov finns det ju olika alternativ, det är inte omöjligt att bli mamma. Men det kräver tid, kämparglöd, tårar och uthållighet. Och även här spelar åldern roll, vänta inte för länge att försöka!

Nu tänker ni kanske att jag börjar planera att försöka bli gravid. Nej riktigt så är det inte. Visserligen ska man som jag skrev inte planera livet i detalj, men att skaffa barn ska gärna passa in i livets utseende för stunden och det tycker jag inte att det gör nu med tanke på mitt student- och särboliv.
Nej, detta är bara lite tankar och känslor som jag ville dela med mig av. Och det blev visst ett långt inlägg. Jag vill ha barn, men inte nu. Tills dess njuter jag av småbarnen jag har runt omkring mig i bekantskapskretsen istället, för de betyder så mycket och det kommer de alltid göra trots att jag någon gång får egna barn! :)

Bild: Mina nya fina blockljus, matchar lägenheten fint :)

Måndag och nya tag

Ingen träningsvärk idag faktiskt, men imorgon kommer jag då verkligen ha det! Ikväll blev det både skivstång och spinning. Puh! Mjölksyra i varenda muskel kändes det som. Men så härligt! :) Dags att komma igång på riktigt nu.

Idag var det back to school. Ny kurs idag, och faktiskt, plötsligt har jag full av energi för att sätta igång. Kan det bero på att jag vet att när denna 10 veckors långa kurs är klar åker vi (förhoppningsvis) iväg!? Kommer bli många föreläsningsfria dagar i denna kurs men 10 inlämningsuppgifter. Så jag lär väl ha att göra, gäller bara att ha självdiciplinen att göra något vettigt de lediga dagarna.
Schemat ser så bra ut att jag nästa gång jag åker hem till Ystad kan vara hemma mer än en vecka :) (okej, då hoppar jag över en föreläsning).

På tal om Vietnam, idag hade jag fått ett mail från den ansvariga läraren som skrev att hon skickat iväg våra personliga brev till Hanoi. Nu ska de bara få dem, bekräfta, och sen kan vi BOKA! Hoppas!

Sussa sött mina vänner!

Miniresa väntar

En timmes fika, och wipps så var den över. Är det inte underbart när man kan sitta och snacka konstant med en vän trots att man inte ses så ofta? Det är kanske just det, mycket att uppdatera. Så Ida och jag tyckte inte att en timme räckte så på lördag är det jag som ska bege mig till henne i Marietsad. Tösabiten ska nämligen flytta till Sydney (igen!) om drygt en vecka och tänkte nu ha en avskedsfest med lite blandat folk från dess olika håll i landet. Hur trevligt som helst! Alex, min andra Mariestadbrud som flyttat till Malmö kommer dessutom. Jag gör inget annat än längtar!

Nu ikväll blir det riktigt tjejigt. Veronica kommer hit och vi ska inta soffläge för att se Sex and the City. Bra avslutning på en bra dag!

Bild: Ännu en Parisbild på mig och mina brudar <3

Snart

En månad kvar till London.....!

Kattälskare

De senaste dagarna har jag verkligen känt en saknad av att ha en katt. Vet egentligen inte varför jag känt så just nu. Har alltid sagt att jag vill ha katt igen men först nu kände jag verkligen hur mycket jag ville ha det. Men det får vänta tills det passar lite bättre i livet. Lite väl litet här, ingen chans för katten att gå ut plus att jag rör på mig en hel del mellan Göteborg och Ystad. Tror inte att många katter gillar att åka tåg.
Och så måste jag kolla upp alternativet för allergifria katter, annars är det tyvärr omöjligt för mig. Varför ska man vara allergisk mot något man tycker så mycket om!?

Bild: Fina älsklingskatten, Cimba

Söndagslugn

Söndag när den är som bäst. Sov tills jag vaknade av mig själv, eller ja, tills Sebastian tittat på mig tillräckligt länge för att jag skulle vakna. Vi är då inte riktigt samma sorts morgonmänniskor :P
Vid elva körde Sebastian söderut igen och jag gick på ett dödens spinningpass. Nej inte riktigt men gick på en intensivpass idag och med mycke vila den sista tiden så var det tufft. Men som ledaren sa "Det sitter i huvdet, det är ert psyke  som bestämmer om ni klarar det här" Bra pepp! Och det gick! :)

Sen dess har jag inte gjort så mycket, myst omkring i lägenheten. Det enda som är bestämt idag är ett snabbt och kärt återseende. Ska möta upp Ida på stationen lite efter sex. Hon har knappt en timmes väntetid innan hon ska byta tåg mot Mariestad men då tyckte vi det var ett gyllende tillfälle att träffas en snabbis.

Bild: En av våra första bilder, och en av våra senaste.
T.v. Paus på en parkbänk i Paris i våras. T.h. Då vänskapen startade, Nya Zealand-09!

RSS 2.0