Med tunga steg

Med tunga steg gick jag och Veronica hem från boxträningen ikväll. Måndagens boxpass är veckans favorit och vi blev lite besvikna när vi kom dit ikväll och såg att det var en annan ledare. "Aja, tänkte vi, han kommer tillbaka nästa vecka". "Han", eller Felix, en underbar människa och en supertränare. Hans glädje, hans energi får en att orka med ett tufft pass på 1,5 timme. Han peppar, tjoar, tjimmar, hoppar och sprider massa glädje. Men så...efter passet idag fick vi reda på varför han inte var tränare ikväll. "Felix omkom i en bilolycka för två veckor sen, så han kommer ju tyvärr inte tillbaka", sa friskisledaren.
Kändes som en ren chock rakt upp i ansiktet!
En människas liv tog slut, 21 år gammal. Han var ensam i bilen och blev påkörd.
Man får sig en tankeställare på hur snabbt någon bara kan försvinna.

Vila i frid Felix, och alla tankar till din familj som vi också träffat via träningen.

Detta var inget bra avslut på en förövrigt väldigt bra dag. Både Veronica och jag har haft en super första dag på våra praktikplatser, men det här, det kändes.....

Dags igen

Snart dags att ge sig iväg på extrakurs nummer 2. Med tanke på allt jag har att göra under vårterminen tänkte jag se vad den innebär. Om den visar sig bli väldigt jobbig tror jag att jag hoppar av eller väljer att läsa den nästa termin istället. Och om det inte alls verkar intressant tror jag allt jag funderar en extra gång igen. Hela skoldagen har bestått av föreläsningar om "Våld i nära relationer", intressant och skrämmande. Tack och lov slutade vi vid fyra idag och kvällskursen börjar klockan sju så jag har haft 3 timmar på mig att ladda om, dock med läkemedelsberäkning.
Men gud, världens tråkigaste inlägg! Ska det redan verka som om jag har världens tråkigaste liv? :P
Hoppas ni får en mysig kväll gott folk! :)

Mammi

Nu vill jag bara skryta lite och jag kan till och med säga att jag vill utsee min mamma till en av de gulligaste mammorna som finns :) Hon brukar skicka små brev till mig där hon lägger i lite smått och gott, bl.a. lägger lite intressanta artiklar från Ystads allehanda och andra tidningar och så i dagens brev hade hon klistrat fast en liten värmande och peppande lapp där det stod

Det kommer en sommar efter en intensiv vårtermin.
Då ska du springa orientering i Mohed, strandvandra i Löderup,
krama Sebastian ofta, äta på Marinans uteservering, åka inlines
till Svarte, träffa Johanna ofta, grilla på er uteplats och köra
runt med glada jazzfolk.
Håll ut...
och
kämpa på!

Allt stöd jag kan få hjälper mig och det här kan jag leva länge på. Jag märker verkligen att mamma känner mig, eftersom hon lyckades pricka in precis de saker som jag ser fram emot till sommaren! :) Sen finns det självklart andra saker jag vill göra, och andra människor  jag vill umgås med i sommar men det vet ni säkert redan :) (Allt fick ju inte plats på en post-it-lapp, hihi)

Nu blir det säng, säng, säng. Jag är räätt så trött!

(Bild: mor och jag sommaren- 09)

Då var det en dag med..skola.

Sitter i skolan, inte lönt att gå hem då jag ska på kvällskursen ikväll. Dagar mellan 9-20 blir då väldigt långa, och inget tid för annat plugg eller annat liv heller. Men nu sista lektionen vi hade, hade vi genomgång inför läkemedlesberäkningstentan vilket medförde att jag fick lite räknat också. Good good. Denna tentan kan verkligen gå hur som helst, man måste ha ALLA rätt! Men saken är den att det är så det måste vara. Hur skulle det annars bli? Om jag i framtiden kanske ger fel dos till en patient, det kan gå så fel att en patient dör. Då hjälper det inte att stå där och säga "Nej men jag kunde inte räkna ut denna sorts medicin eftersom jag fick fel på det när jag skrev tentan" Aldrig i livet, detta är livsviktigt. Tack och lov är det matte på en nivå som jag behärskar rätt så bra, och som jag faktiskt tycker är kul att räkna men visst kan tankegångarna spela en ett spratt ibland. Gäller verkligen att hålla tungan rätt i mun.

Har en timme nu innan kvällskursen börjar. Ska bli intressant att komma dit igen. Vi är bara halva klassen idag så jag antar att det är mycket arbete gruppvis vilket är väldigt bra för då kan man få massa olika åsikter från olika håll och tillslut hitta ett bra och användbart sätt att använda när man som kusen heter "Samtalar med unga om sexualitet och relationer". Haha, känner mig nästan som en sexulog, men det är ju inte riktigt på den nivån :P

Hoppas ni får en bra onsdagskväll! :)


Listan

Ni är allt för gulliga. Tack för ert peppande stöd angående min kommande termin. Kornelia föreslog att jag skulle lägga ut listan på min planering här på bloggen så att jag tillsammans med er kan ta mig igenom den genom att för varje gång något är avklarat kunna stryka sak för sak. Jag nappade på det förslaget och tackar henne och hoppas att fler av er håller med att det hade varit en "kul" grej.

Viktiga datum
31/1 Reflektion över lärandemål inför praktiken ska vara skrivna
31/1-27/2 Praktik i hemsjukvården i Örgryte/Härlanda
7/2 Läkemedelsberäkningstenta (alla rätt för att bli godkänd)
23/2 Inlämning av studieuppgift
25/2 Uppföljning av studieuppgift i seminarium
28/2 Eventuellt omtenta i läkemdelsberäkningstenta (hoppas ej)
4/2 Examinasionsseminarium "Etiska ställningstagande"
7/3 Reflektion över lärandemål inför praktiken ska vara skrivna
7/3-3/4 Praktik på allmän psykavdelning på Östra sjukhuset
29/3 Uppföljning av det vårdande samtalet (från termin3)
30/3 Uppföljning av omvårdnadsdokumentation (från termin 3)
30/3 Inlämning av studieuppgift
1/4 Uppföljning av studieuppgift i seminarium
4/4 Eventuellt omtenta i läkemdelsberäkningstenta (hoppas ej)
11/4 Reflektion över lärandemål inför praktiken ska vara skrivna
11/4-8/5 Praktik på vårdcentral Mölndalsbro
4/5 Inlämning av studieuppgift
6/5 Uppföljning av studieuppgift i seminarium, inlämning av intyg för BVC-praktik
10/5 Inlämning av studieuppgift
12/5 Examnination av studieuppgift
16/5 Individuell fallstudie läggs ut där efter granskning av 4 studenters
19/15 Individuell fallstudie lämnas efter granskning till lärare
19/15 Sista inlämning för Humanbiologiuppsats (extrakursen)
24/5 Gruppuppgift relaterad till ind. fallstudie lämnas in
25/5 Workshop "Sjuksköterskan och döden"
25/5 Redovisning i "Samtal med unga om sexualitet och relationer"-kursen.
26/5 Workshop "Existentiella och etiska frågor
30/5 Workshop "Familjens behov av stöd i livets slut"
31/5 Redovisning av grupparbete
SOMMARLOV!

Och här har jag då bara räknat in tillfällen som räknas som obligatoriska datum då saker man måste bli godkänd på ska vara inlämnade eller genomföras. D.v.s att jag inte skrivit med våra ca 15 föreläsningar, 6 obligatoriska processorienterad handledningar och mina sammanlagt 18 obligatoriska föreläsningar/tillfällen med mina tillvalskurser "Att samtala med unga om sexualitet och relationer" och "Humanbiologi" med obligatorisk kurslitteratur att läsa. Dessutom kommer det tillkomma tid för att göra de olika grupparbeten som också ska göras under terminen. Phu!


Sverige vs Danmark

Nu är det dags för Handboll igen! Yea! Go Sverige, Go Sverige!
Skönt nog är vi redan i semifinal, men hade ju inte skadat med en vinst mot Danskarna.
HEEEJA!

Håll huvudet högt

För att jag älskar dig!


Jag har återhämtat mig lite. Underbart härligt träningspass, pepp från mamma och ett  behövligt en och en halvtimmes långt samtal med världens bästa Johanna gjorde susen. Det blir tufft, men jag klarar det! Stötta mig gärna :) ! Haha, har dock klistrat upp två papper till, fick inte plats fler på kylen så nu hänger dem på frysen. Frågan är om det underlättar eller snarare stressar? Tänkte iaf bocka av, eller nej stryka över för varje sak som blir gjord, och gud vad jag längtar tills jag får rita mitt sista sträck!
Nu vill jag inte tråka ut er mer, vill bara redan i förväg be om ursäkt för att jag kanske kommer vara en smula stressad och upptagen de kommande månaderna. Kommer väl antagligen inte bli så mycket tid över förutom att få allt det där gjort...

Give me a break!

Min uppenbarelse om de kommande typ 20 veckorna gjorde mig totalt matt! Bara tanken på det, och jag har knappt börjat. Drar iväg på ett spinningspass nu, så får vi hoppas att min hjärna rensas fri och att jag kan ta nya tag imorgon. Tror att för att detta ska gå ihop gäller det att göra något varje dag! Och att ha strukturerat plus räknat ett tiotal tal i läkemedelsberäkning idag får vara mer än godkänt för dagen tycker jag!
Vi hörs!

To-do-listor. HJÄÄÄLP!

Om det nu finns någon där ute som är avundsjuk på de som lever det "slappa studentlivet" kan jag nu bevisa motsatsen. Herrejisses! I tre timmar har jag och Veronica nu suttit och strukturerat upp terminens alla frågetecken. Att det var mycket att göra det förstod jag redan innan, men så här mycket? Nej det kunde jag inte föreställa mig. Okej, jag brukar strukturera upp mitt liv med "att-göra-listor" när jag känner att jag är inne i en stressig period. Men dessa perioder brukar bara vara i kanske 2-3 veckor sen blir det återhämtning igen. Så är det inte den här gången. Den här gången kommer perioden vara från nu till den 30 maj. Vi har gjort listor för varje delkurs i huvudkursen, plus en fin lista med viktiga datum att komma ihåg då vi te.x. ska ha inlämningsarbeten, tentor, gruppredovisningar, seminarium, examinationer mm. Och bara den listan fyller  en A4sida kan jag säga! Den tillsammans med fem andra listor hänger nu och utsmyckar vårt kylskåp. Och utöver det vi skrivit upp ska vi ju vara på praktik i tolv veckor också (35h/veckan). Och så en kurs som vi inte ens skrivit upp eftersom den inte har några uppgifter utan bara träffar med gruppen. Plus de två extra eftermiddags/kvällskurserna jag läser som vardera har inlämningsarbeten och massa litteratur att läsa. Kanske borde jag göra en strukturerad lista för de också.
Jag känner mig utmattad redan innan det börjat....Var hittar jag kraften?

För övrigt så gick jag ifrån "Folkhälsa-workshopen" innan idag, kände att jag nog kunde utnuttja min tid lite bättre på annat håll.

Workshop

Sitter i skolan och ska ha ett så kallat workshop. Alla sitter vid vars en dator och det känns precis som förr på datorlektionerna under högstadiet haha. Återstår att se vad dagen bjuder på "Folkhälsa internationellt och nationellt" heter det. Av tidigare erfarenheter så klingar inte "Folkhälsa" som något så jättelajbans, mest massa statistik om hur människorna bor. ...Nej hjälp! Nu pressenterar läraren sig, och det första hon säger är "Idag ska vi jobba med statistik", precis som jag trodde. Aja, kom igen, upp med huvudet och var positiv! :)

JAAAA! Glädje!

JAAAAA (igen). Vi, eller ja landslaget gjorde det igen. De gjorde det många av oss trodde var omöjligt. Ännu en vinst, denna gången mot Kroatien. Mycket bra kämparinsats av alla i spelet men vill ändå utmärka en matchlirare, och idag blir det målvakten Johan Sjöstrand. Han ägde!
Jag är helt uppe i varv, lever mig verkligen in i den här tuneringen. Yeaaaa!

Innan ikväll var jag och min kära sambo på ett skivstångpass, jag har fortfarande mjölksyra i mina armar så jag kan lova att det finns en som har träningsvärk imorgon! Härligt :)

Nu, Solsidan :)

Älskot mitt

Jag fick ett akut Sebastianbehov och tänkte slänga mig på tåget för att åka ner till honom. Men pga att jag lider av beslutsångest blev tiden knapp, och så bråkade sj med mig så när jag väl skulle boka biljett några minuter innan jag senast var tvungen att ge mig iväg så "fanns biljetten inte tillgänglig" Störigt? JA!
Men till helgen kommer han hit, stå ut, stå ut Anniken!

Överlycklig

JAAAAA!
De gjorde DET och jag tror I´m in love, Kim Ekdahl du Riez, matchens lirare, Utan tvekan! Men absolut tillsammans med alla andra, och speciellt de unga spelarna lyfte laget, underbart! Jag sitter här hemma själv och tittar på matchen men ändå har jag hoppat upp och ner från soffan och skrikit en massa. Haha, trodde bara jag kunde göra det på live, inte framför TV:n. Haha Men det är väl bara ett tecken på att jag verkligen går in för att de ska vinna. Hade kunnat göra mycket för att få vara där igen och se.Otroligt spännande rakt igenom, inte förän efter 45 minuter tog Sverige ledningen med två bollar, innan dess hade det varit lika eller ledning med bara ett mål i skillnad. Men sen så drog de iväg lite mer. 28-24, yea!!

Skoköp

pumps från Nilson Shoes

boots från Johanssons skor

 


Dessa finheter finns nu i mina ägor :) Igår sa jag "Jag ska försöka att inte shoppa på e n månad, för jag måste börja spara lite pengar varje månad", vad gör jag idag? Jo efter lite städning här hemma kände jag för att komma ut och röra på mig lite i friska luften. Så jag tog en promenad till stan, där det blev två par skor köpta. Men faktiskt, det behövdes. Behövde ett par festskor så blev ett par sånna, och de andra kan jag både ha till vardags och till fest. Bra va!? :) Sen var jag sugen på ett par leopardmönstrade skönheter, men var duktig och höll i pengarna. De var absolut superhäftiga, men är det verkligen jag egentligen? Risken är att jag bara hade använt dem ett fåtal gånger eftersom jag nog inte känt mig så "bekväm" i dem. Och faktiskt var jag lite duktig och höll mitt löfte iaf litegranna för jag gick inte in i någon klädesbutik.

Matchdags

Nu smäller det!
Sverige-Serbien. HEJA HEEEEJA!

Photo


En bild från gårkvällen. Jag, Ellen och Malin hemma hos Anna. :)

A night out

Trevligt trevligt igår. Hemma hos Martin bjöds det på gudomlig kycklingsallad och senare begav vi oss hem till födelsedagsgrisen Anna. 25 pers på 40 kvadratmeter, snacka om trångt med folk, men vilket gjorde det väldigt trevligt. Music quiz, härliga klasskompisar och massa nya ansikten gjorde en toppenkväll. Drog vidare ut i natten sen också, årets första utgång :)
Idag får bli en tröttis -och mysdag. (Tror jag just nu iaf) Ska ta och städa lite här och sen ikväll väntar match, mysig film, och säkert ngot annat bra. En TV-kväll helt enkelt, bara sällskapet som saknas än så länge! ?

(Kameran fick vila hemma igår, batteriet var slut)

Sussa sött

Sova, sova, sova! Men jag är uppe i högvarv och har jag haft svårt att sova de senaste nätterna lär denna natten inte bli lättare. Imorgon är det veckans sista skoldag, en vecka som för övrigt varit väldigt lång kan jag tycka. Sen väntas festligheter och utgång med massa godingar, me like! :)

Stämning på hög nivå


Jisses! Om jag vetat att en landslagsmatch hade varit så mäktig att se på hade det här inte varit den första i mitt liv. Stämningen var på topp i Scandinavium. Min röst är hes och jag är överlycklig i kroppen. Spännande, spännande var det kan jag säga. Visserligen hade Polen aldrig ledningen (tror jag) men det stod många gånger lika och när Sverige ledde var det inte med särsiklt många bollar. Men det är väl så det ska vara för att en match ska bli så rolig som möjligt att se på. Underbar känsla de gångerna hela scandinavium stod upp, 12 667 åskådare(eller något åt det hållet)! Åååå vad jag är glad att jag kom iväg till slut ! :)
Nu hejar jag vidare framför TV:n och landslaget får åka till Malmlö, och jag hoppas, hoppas att de går heeela vägen!!

Mot scandinavium

Nu är det dags. Kom igen nu Sverige. Jag ska göra allt vad jag kan och skrika och heja mig så hes det bara går!! HEEEEJA!!

Trivs :)

Mysstämning i lägenheten. Tända ljus, mat på spisen som doftar ljuvligt och soft musik i högtalarna. Just nu lite Bob Marley, och vad kan egentligen kännas mer skönt slappt? :) Egentligen hade jag tänkt träna ett spinningpass nu ikväll men jag fick inte plats, så istället agerade jag hemmafru och ställde mig vid grytorna. Väntar på att Veronica ska komma hem så att vi kan äta. Det är ju trots allt på sätt och vis vår premiärmiddag som nya sambos/kombos då det bara blev varma mackor igår efter allt flyttande. Hon är iväg och jobbar som koregraf till en flicka som åker konståkning, gammal VM-guldmedaljör som hon är, trevligt med en världsmästare i hushållet måste jag säga! :)
Och ikväll blir det ännu mer VM, handbollsmatch igen, javisst! :)

Mycket information om nya kursen idag i skolan, och som jag trodde, det kommer bli mycket att göra men med högt tempo går allt mycket fortare och trots det blir mer jobbigt så är det mycket roligare så. Dessutom blir det sommar fortare också, det ni!

(Bild: Veronica och jag precis efter sommarlovet)

Hamboll ( som vi säger på Ystádialekt :P)

Förresten, kolla vad jag och Veronica kom över idag! :) Vars en biljett til matchen mellan Polen och Sverige på torsdag! Underbart! Nu ska vi heja, heja, heja!! Och ännu bättre, vi ska dessutom ha riktigt landslagströjor på oss, som landslagsspelarna en gång svettats i :P Det ni ;)
Ibland lönar det sig allt att vara envis, först visade ticnet att alla platser var bokade, men med massa försök och lite trixande fick vi dessa biljetter till denna förmodligen väldigt spännande match! Yea! Spelar de som mot Slovakien igår kan det gå riiiktigt bra!
Behöver jag skriva att jag är glad?!

Helgens flytt

Det är något konsitgt med mig. Jag har i hela mitt liv alltid haft svårt att sova sista natten på lov, speciellt ju sommarlov. Men nu sitter jag här i min säng. Den nya terminen börjar imorgonbitti och jag kan inte sova. Har varit trött flera gånger om under dagen, men nu, ne då, klaarvaken!

Just nu händer det mycket omkring mig, känns det som. Helgen har mkt bestått av att umgås så mycket som möjligt med kusinis. Igår efter en god middag följde jag med henne och hennes pojkvän på musikal, jag älskar musikaler, teatrar och allt vad det heter så blev glad att jag blev tillfrågad :) Dock var väl handlingen inte den bästa, ganska tragisk och jag gillar mer glädje med mycket sång och dans. Men det var kul att komma till Göteborgsoperan, jag har verkligen alltid haft någon sorts kärlek till teatrar och andra framträdanden.

Och idag gick flytten. Var med till flygplatsen och vinkade av kusinis. Har nog inte riktigt förstått ännu att hon faktiskt flyttat iväg, än sålänge känns det som om hon är på vilken semester som helst. Men nej, nu har hon rest iväg för att bosätta sig i Barcelona.
Och lika snabbt som hon flyttade ut, flyttade nästa in. Välkommen, välkommen Veronica! :)
Så dagen har gått åt att transportera flyttsaker, storhandlat och fixat och trixat lite.

Ne, jag får väl fortsätta vrida mig här i sängen.
Någon som har något knep för att somna när man inte kan?!

Lördag

Nu blir det ett skivstångspass, sen lite städning och ikväll väntar handbolls-VM!! :) Biljetterna är tyvär helt slut, tråkigt för det hade varit riktigt kul att vara i Skandinavium. Men får ju skylla mig själv, jag har i typ flera månader sagt "vad kul, Handbolls-VM ska gå i Göteborg, det hade varit kul att se" sen att jag inte har bokat biljett är ju helt och hållet mitt egna fel.
Hur ser er lördag ut? :)

Flitpris till mig

Fått in allt i garderoben, burit ner alla julsaker i förrådet, plockat, plockat, plockat, städat toaletten, putsat speglar, ramat in kort, rensat och rengjort två sakfferi/skåp, och ett kylskåp och rengjort ugnen. Mycket flitigt om jag får säga det själv, många saker som man inte gör så ofta men idag gick det till den dagen då jag insåg att det behövdes. Imorgon fortsätter den vanliga städningen i form av dammtokrning, dammsugning, våttorkning och allt det dära! Nu ska jag ge mig iväg till min älskade grönsakshandlare (ja han har allt ett öga för mig :P ) , för nu är det dags att fylla kylen med massa grönsaker och frukt igen!


Träning, handboll och vardagligt liv!

Jadå, nu är jag tillbaka i vardagen igen. Dags med vardagsrutiner igen som typ består av skola, plugg, mat, nöjen och träning! Och det är nog mycket tack vare träningen som jag känner att jag får koll på vardagen igen hehe. Det blir så slappt på något vis varje gång jag är hemma i Ystad på besök. Igår blev det ett spinningspass, oh jag älskar det. Tråkigt för denna students tunna plånbok bara, mitt årskort hade nämligen gått ut så det var dags att betala ett nytt. Men men, lär väl använda det mer än väl :) Märktes att jag inte tränat nu på några veckor men det ska jag allt snabbt försöka ändra på, dock ska jag nog faktiskt försöka tagga ner liite, jag har nämligen en tendens att köra på för hårt i början. Bättre att börja lite lätt och sen öka på.

Efter träningen igår bänkade jag mig framför TV:n. det var dags för handbolls-VM! Sverige vann och jag måste säga att jag för en gångs skull är en väldigt stolt (f.d) Ystadbo, med tanke på att typ en fjärdedel av landslaget har sina rötter i Ystads IF eller IFK Ystad. Sveriges matcher går i Göteborg så jag kände när jag satt här i soffan att det hade varit väldigt kul att vara där och se det live. Tror knappt det finns fler biljetter till kommande matcher, men jag ska nog allt kolla upp det :)

Idag är jag ledig och jag ska försöka få reda på all röra här. Har inte packat upp mina väskor från mitt tre veckor långa jullov. Och dessutom håller Mia på att flytta för fulla muggar så då behöver ju inte alla mina saker vara ivägen för hennes.

Tar nya tag

Dags att skriva lite? Ja kanske det. Jag har flyttat till Göteborg igen efter ett väldigt skönt jullov hemma i Skåne och en urhärlig skidvecka i Österrike. Men nu är det dags igen, skolan har dragit igång. Och vet ni? Idag kan jag kalla mig (som vi säger) att jag är en halv sjuksköterska ! :) Hade redovisning av vårt grupparbete idag som avslutar termin 3, och på måndag börjar termin 4. Det lär bli mer att göra den här terminen vad jag förstår av studiehandledningen, och det tackar jag faktiskt för. Höstens sega flummeri gick mig på nerverna. Dessutom ska jag läsa två extra kurser den här terminen och vad jag räknat ut kommer det betyda att jag läser 150% den här terminen. Ojoj...Det blir tufft, men jag tror att jag klarar det. Var på kursintroduktion till den ena kursen igår och det låter ritkigt intressant. Massa blandade kursdeltagare också, studenter, redan färdiga sjuksköterskor, barnmorskor, sosionomer och kurratorer vilket nog kan ge en massa nya kunskaper. Kursen heter "Att samtala med unga om sexualitet och relationer" och om inte annat kan den nog vara väldigt användbar att ha i mitt eventuella framtida yrke som barnmorska :)


RSS 2.0