C-uppsats

Jag trodde jag skulle få massa bra idéer i sommar men inte då. Nästa termin ska vi skriva en kandidatuppsats. Och redan nu inom väldigt kort ska vi välja ämne/problemformulering. Hjälp mig! Idétorka!

Vilket problemoråde inom omvårdnad önskar du skriva om? är frågan vi ska svara på i anmälningsblanketten.

Det måste vara något som jag tycker är intressant då jag ska jobba med uppsatsen under en längre tid. Och om det är intressant, är det roligt, och då går det bra. Hrmm.

Jag vill att ämnet ska handla om barn, graviditet, kvinnor eller liknande då det är områden jag vill jobba med sen. Men så måste man ha en frågeformulering, ett problem. Som t.ex. "Hur stressade är sjuksköterskor som arbetar på intensivvårdsavdelningar?", "Hur hanterar patienter besked om en obotlig sjukdom?" osv.
Inte nog med att man ska komma på ämne, sen ska man skriva ihop med någon som då vill skriva samma som en själv.
Hjälp jag blir stressad!

Tips mottages gärna, tack!

Lite Göteborgsuppdatering

Göteborg. Nu är jag här! Skolan har börjat och jag har så smått börjat komma i ordning i MIN lägenhet. Fortfarande en del att packa upp och hitta plats för plus lite inredning som tavlor, lampor, kuddar, filtar osv som ska införskaffas. Men möbler är inköpta och ihopskruvade/spikade/bankade. Sebastian som körde mig hit i lördags var snäll och stannade till igår tisdag för att hjälpa mig. Och skönt att inte bli avlämnad på direkten. Jag ska för första gången i mitt liv bo helt själv! Visst jag bodde själv de första månaderna här i Göteborg för två år sen men då delade jag kök och toalett men två andra så helt på riktigt själv känns det inte då. Det här är nyttigt!

Ligger och mornar mig i sängen nu. Ska upp och ta ett ryck sen och få in det sista i garderoberna. En lägenhet på 26 kvadrat med två gaderober och ett "städskåp" är inte så mycket för en som har svårt att slänga/skiljas från saker och ting. :P Men jag tycker att jag kommit på en del smarta förvaringsmöjligheter.
Ja så ser början av dagen ut, eller vem vet jag kanske fixar och trixar hur länge som helst. Skolan är slut för den här veckan, måndag och tisdag hade vi föreläsningar. Ja usch, det är jobbigt att vara student! :P Nej skämt och sido, det var en lagom mjukstart för mig som varit i full gång sedan skolan slutade i juni. Och som jag skrivit, har en lägenhet att fixa med.

Vi hörs!

En vecka med många dagar att ta vara på!

Lagom intensiva dagar nu. Kräftskiva igårkväll, 2 årskalas nu snart, jobb inatt, Malmöfestival imon, jobb igen på natten.. och så rullar det på. Om en vecka sitter jag i bilen på väg hem till Göteborg. Borde kanske börja packa ihop alla mina saker nu snart. Aja, det får bli en annan dag. Nu väntar tårta som mitt lilla kusinbarn Vera bjuder på! :)

Kräftisfest

Häng med på party, slit dig och kom loss!
Ikväll väntar ännu en Kräftskiva. Vinet ligger på kylning och kräftorna är kokta.
Nu kör vi på en trevlig kväll! :)

En fin vän

Att man kan bli så glad för att träffa en gammal god vän. Sprang på Björn idag (på Systemet av alla ställen). Och senast igår satt jag och tittade på gamla bilder från förr, då på vår gamla lite smått galna tid. Det är en underbar känsla av att inse hur roliga dagar man haft måste jag säga! Och ja, det var riktigt kul att se honom idag. Det värmde! Han är lixom en av alla dem som jag sa att jag skulle träffa i sommar men som inte hunnits med..
Stort hjärta till dig!

Bild: Vi delade studentveckans bästa dag ihop, balen!

Happy

Ååå fina kväll.
God mat och en kall öl på uteserveringen på Marinan tillsammans med finaste Johanna. Efter det en Strawberry Duckery på Soft. Det är sådanna här kvällar jag saknat i sommar då jag räknat med flera sådanna innan. Men man får vara glad för det lilla och ta vara på de tillfällen som ges. Underbart.

Tidigare idag har också varit bra. Lunch på Fritidsbaren med mamma, pappas faster Ulla och Malin. Dessutom kom Pernilla och Tellus en sväng förbi. Sen gjorde jag och Malin stan, genom massa shopping. Välbehövligt!
Något som var mer välbehövligt var en ledig dag. Åå vad det är det som har behövts den här sommaren. Blev lite väl att ta på sig 100procent jobb i tre sommarmånader när jag faktiskt hade en otroligt jobbig vårtermin som egentligen krävde en massa vila och återhämtning. Men som jag tidigare sagt, jag hade riktigt tur som fick mig ett toppenjobb. Hade det varit så att jag hittade något mindre kul hade jag nog allt tagit lite ledigt också :)

Nu ska jag sova gott, det gör man lätt efter en sådan här dag! :)

Great!


Igår skrev jag om en eventuell Londonresa.
Nu är biljetterna bokade!

LONDON - Här kommer jag! :)
I november bär det av. Perfekt hösttrip så att säga !

Kvällstankar

Medans jag försöker bli trött funderar jag en del. Typiska kvällstankar men gud så nyttiga.
Kollar bilder, både gamla och nya. Då minns man, då tänker man, då vill man.
Jag har inte helt varit öppen med det, bara lite imellanåt. Till saken hör att jag inte varit helt ärlig mot mig själv heller. Därför har jag inte kunnat sätta ord på det. Jag gillar mitt beslut som jag tog för två år sen, att flytta ifrån Ystad för att upptäcka något nytt. Det behövdes. Men allt har en baksida. Det är inte alltid som en dans på rosor. Att gå från samboliv till särboliv tar på krafterna. Jag har inte känt mig hel de senaste två åren, jag har inte vetat vem jag är och var jag hör hemma. Jag tror visserligen att dessa känslor kommer leva kvar, för det är ju så mitt liv ser ut. Två helt olika liv. Trygga sambolivet i lilla Ystad, och studentlivet i storstaden Göteborg. Den finns en del skillnader. Men det jag ska försöka göra är att inte tänka så mycket. Ta dagen som den kommer, inte fundera så mycket på saker och ting som får mig att må dåligt. Jag ska samtidigt inte dölja mina känslor, för då brister det till slut. Men ja, det jag vill komma fram till är att jag ska ta vara på varje dag. Jag ska leva! Jag har alltid förut uppfattats som en glad och lycklig tjej. Så vill jag ha det igen. Det här är eventuellt mitt sista år i Göteborg, det ska jag ta vara på och sedan minnas tillbaka till med glädje. Jag har fantastiska människor runt omkring mig i vilken stad jag än bor i men jag har haft svårt att fästa mig vid mina Göteborgsgodingar på riktigt. Och jag tror det beror på att jag omedvetet vet om att det bara är en tillfällig del av livet vi är tillsammans. Men det är fel, för vem har sagt att vi inte är vänner när vi (om vi) skiljs åt igen och flyttar till nya ställen? Det är ju de riktiga vännerna man har kvar, oavsett var man befinner sig. Jag har redan några stycken, de vet precis vem de är, och de är guld värda!
Nej jag ska hitta mig själv, vara mig själv, tänka mindre. Jag ska leva, ha kul och vara lycklig! Släppa loss och slappna av. Inte tänka förmycket på detaljerna i framtiden. Det löser sig ändå på något sätt och vis! :)

Sen är det tankar om olika livsval och livssituationer som tynger mig. Är det här jag ska vara? Är det det här jag ska göra? Jag skulle ju göra det, det och det först... Men dessa frågor har jag jobbat med. Att skaffa sig en utbildning betyder inte att livet förevigt kommer se ut så. Nej tvärt om, det betyder nya möjligheter! Att ha skaffat en utbildning är som en stor trygghet. Oavsett vad jag väljer att göra, prova på i livet kommer jag alltid ha ett yrke att falla tillbaka på. Jag kan må dåligt (samtidigt som jag blir överlycklig) när jag ser bilderna på D´s om min underbara resa. Då får jag känslan av, "Jag skulle ju resa mer", "Jag vill leva galet igen" "Varför hamnade jag här" osv. Men det är då jag ska intala mig själv att hallå ditt pucko, livet tar inte slut för att man börjar plugga, livet ser bara lite annorlunda ut för tillfället, sen drar det igång på nytt och jag kan få alla möjligheter i världen att upptäcka nya saker både här och där :)
Och sen var ju mitt nyårslöfte att göra det bästa av situationen och hitta på saker, resor i rimlig form för ett studentliv och visst har jag börjat bra. Började året med en veckas skidsemester i Österrike, ett beök hos Danielle i Växjö, Sanna i Skövde (en liten trip är alltid en trip), mötte våren i Paris tillsammans med mina två vänner från NyaZealandresan Alexandra och Ida och i höst väntar förhoppningsvis en Londonresa. Och vem vet, kanske ännu mer, året har fyra månader kvar. Det gäller att ha rätt inställning! :)

Nu tror jag att jag kan sova.

Massor av kärlek <3


Malmöfestivalen

Jag är överlycklig! The Ark kommer till Malmöfestivalen!! Jag har letat efter dem innan i programmet men med ett besviket resultat och att de spelar på Liseberg innan jag hinner flytta till Göteborg har gjort mig ledsen. Men nu så! Yea!! Det är så sjukt grymma live. Och en sista chans innan splittringen känns som ett litet måste.
23.30 fredagen den 26 augusti. Följ med du också vet ja ! :)

Insåg dessutom att det finns massa annat bra. Dels ska jag se Emil Jensen på söndag klockan 16 eftersom min vän Lotta spelar med honom.
På kvällen klockan 22 spelar Veronica Maggio men då jobbar jag, men henne fick jag se på Liseberg innan i sommar.
Miss Li 19.00 tisdag den 23:e. Tråkigt nog kan inte Danielle gå med mig då hon hunnit flytta till Växjö. Vi har nämligen en gemensam kärlek till Miss Li :) :P
Eric Saade och September på onsdagen klockan 19, respektive 21.30
och
Rix FM festival 18.30 på torsdag den 25:e

Och då ska tilläggas att jag bara kollat in schemat för Stora Scen. Antar att det finns mer trevligheter runt om på de andra scenerna. Härligt, då jag tycker att programmet inte varit särskilt bra de senaste åren.
Känns som om jag kommer åka in flera dagar, några tips för något annat att se?

Och vem vill med!?? :)

Bild: Ola Salo från när jag såg The Ark på Malmöfestivalen 2007, vilken kväll vi hade!!

Sömntuta!

Jag har snurrat till dygnet helt. Två nätters jobb slutade med att jag vaknade tjugo över sex idag, ja ni läste rätt. 18.20 stod det på klockan! Sjuukt! Snacka om att jag är förvirrad på tid nu. Känns som man blivit bestulen på en hel dag.
Efter "frukost" blev det en morgon.. nej kvällspromenad. Känns som om det varit en fin dag idag för kvällen var ljuvlig. En timmes rask promenad och jag kände ett peppande drag i kroppen. Snart drar jag igång igen för ett mer tränat vardagsliv :)
Ska försöka sova snart, så att jag får rätt på dygnsrytm.

Mina små hjärtan

I förgårkväll tog jag en tur till Sjöbo för lite söndagsmys.

Och detta ser minst sagt mysigt ut. Två utslagna brödrar.

Theo och Telllus  <3


Natt

Hej hopp vad det ser rörigt ut på bloggen. Små inlägg här och där, ingen riktig röd tråd. Jag får ursäkta! :)
Inatt jobbade jag, andra gången jag provade på det. Gick faktiskt väldigt bra igår, tack och lov hade vi en del att göra, annars är det lätt att slummra till i soffan. Ska gå på ikväll klockan nio igen. Verkligen nyttigt att prova på nattpass då mitt blivande yrke innebär oregelbundna arbetstider, dygnet om, året om. Men det jag ogillar är att dagarna förstörs när man måste sova och koppla av för att orka. Så tror inte jag är den typiska nattarbetaren, men det kan nog alltid fungera ett tag, en period av livet.

Blir en tur till malmö om en stund. Ska bland annat kolla på en TV till nya lägenheten. En del som måste inhandlas..Tur denna fattiga student jobbat hela sommaren! :P

Jag saknar digPremiär den 19 augusti
Ryser av trailern, men vill se den! Någon som vill med?! :)

2 veckor

2 veckor kvar av sommarlovet
2 veckor kvar på det bästa tänkbara sommarjobbet, BB.
2 veckor kvar till skolan sätter igång igen.
2 veckor kvar tills jag lämnar Ystad och flyttar till Göteborg igen

Lite blandade känslor

Festival

Ystad Sweden JazzFestival är över för det här året. 6800 sålda biljetter, ca 3000 förra året. Ja den blev minst sagt dubbelt så stor. Mycket jobb, men åå vad jag gillar detta sortets jobb. Fixa, trixa, serva, planera osv. Vi ses nästa år igen!
På bilden: Efter sista föreställningen fick alla 80 volontärer komma upp på scen. Stående ovationer!
Fler bilder kommer nog.
Nu tillbaka till BB.

Det är det här jag kallar kärlek!

Jag är ensam hemma i några dagar nu. Och titta vad jag hittade ingömt i datorn när jag öppnade den. Någon som allt vet vad jag tillbringar mina lediga stunder med :P Urgulligt tycker jag! <3

Dagen idag har förövrigt innehållt ett dagpass på jobbet med sommarens ja kanske livets minst sagt mest speciella förlossning, en trevlig eftermiddag med Pernilla och Tellus på stan och en liten tur till Löderup i den fina sommarkvällen med mamma. Och nu ska jag fortsätta med den sista planeringen till logeschemat som jag började med igår. Imorgon sätter vi igång!! Några artister och journalister är redan på plats! :)

Sussa sött mina vänner!

Jazzjazzjazz

Har tillbringat några timmar på teatern även denna kväll. Det jobbas på ordentligt och stressen inför festivalstarten på torsdag känns i luften. Fortfarande mycket som ska fixas och ordnas så att allt ska klaffa och stämma. Jag ska t.ex. nu sätta mig ner och skriva ihop ett schema på vilka loger som olika artister ska ha vid olika tillfällen plus fina namnskyltar till varje dörr inför varje konsert.
Men jag gillar att hålla på med sådant här och organisera, :) !

Ni förstår säkert redan, men kommande uppdateringar kommer att handla om festivalen. Om det nu kommer finnas tid till att skriva förstås.. :)

Nedräkning!

Nedräkningen är i full gång,
Två dagar kvar...!
Ikväll hade vi möte med nästan alla volontärer. Härlig glöd genom hela bunten. Det här blir tufft med mycket jobb, men bra! Snaaart drar vi igång!

RSS 2.0