Julklappar


Bästa julklappen av bästa pojkvännen! :)

Och så såklart skidresan av mor min!

Den där snön

Jag gillar inte när folk klagar på snön men just nu är jag nära på att göra det själv. Eller inte klaga, men jag tycker det är tråkigt att det skulle bli sånt här oväder just nu. Tråkigt om vädret skulle hindra oss till att köra och fira min morbror i Höby ikväll. Vi åker alltid dit på kalas på lillejulafton och sover sen där och har en mysig julaftonsmorgon där. Iår ska vi dessutom ta med oss mormor från Hörby och ner till Ystad igen eftersom vi ska fira med henne här nere. Sebastian har varit ute och kört med jobb idag och sa att man bara såg 2 meter framför sig så att OM vi ska köra måste vi göra det sålänge det är ljust för annars är det omöjligt att se vägen. Vi får nog avvakta och se.

Här hemma bakas de sista julgottorna, och snart ska jag städa lite så att det blir julfint och så. Sen så ska jag väl ge mig ut i den där snön också!

Dan före dan, Vad hittar ni på med då? :)


"Helt före min tid"

Jullov! Jullov! Yea! Riktigt härligt! Inte för att den här terminen har varit den tyngsta jag varit med om, såfall tyngsta på så sätt att den varit riktigt irriterande flummig och slapp. Mycket energi har gått åt att irritera sig på lärare och kursens upplägg. Usch och fy, ska försöka att låta bli att tänka på det för nu har jag jullov! Eller jag kallar det så, egentligen slutar högskolors och universitets terminer i mitten av januari men jag har beslutat mig att ta lite ledigt rent fysiskt på plats i skolan, men finns lite saker att fixa för när jag kommer tillbaka ska vi ha redovisning av kursens uppsats. Plus att jag missar några obligatoriska moment när jag är i Österrike men det löser sig alltid.
Nu är det looov! Ska jag säga det en gång till? Har längtat "hem" så mycket nu på sista tiden, och igår åkte jag söderut. Tre veckors ledighet väntar! Ska bli så mysigt och avslappnat att få vara hemma i Ystad och kunna träffa alla mina fina här, ni betyder, det vet ni! Och så såklart, jag ser ju fram emot julmys och skidresan. Blir nog det bästa jullovet på länge!

Jag kom hem tidigare än väntat, fick sluta på praktiken lite tidigare. Min handledare menade på att det inte fanns fler mål att uppfylla. Hade avslutningssamtal med henne i måndags, och nu stolt får jag faktiskt skryta lite. Jag toppade listan av alla hennes studenter, hennes kollegor hade berömt mig, patienterna trivdes med mig och önskade mig all lycka till. Och så sa hon att jag "var helt före min tid", dvs att om hon hade fått gissa hade hon trott att jag hade  läst mycket längre än "bara" 3 terminer. Kände att jag knappt klarade mer positiv kritik där men det fortsatte. "Det finns inget dåligt jag kan kommentera". Jag var alltid villigt, trevlig, glad och full av intiativtagande tyggde hon. Och många av kollegorna hälsade och sa att det kommer gå superfint för mig, bli en superbra sjuksköterska och förhoppningsvis senare också barnmorska :)
Visst får jag skryta lite nu? :)
Blir så glad och förhoppningsfull när jag får sådanna här fina ord. Det är de här praktiska momenten jag ska tänka på när jag sitter och kämpar med teorin och känner mig som världens sämsta.

Nu är det två dagar till jul, och jag ska hem till mor min och baka julgodis och förbereda julafton!

Lussedagen

13 december. Och jag har ingen luciakänsla alls. Lucia som är så mysigt! Ändå så ordnade nattpersonalen ett luciatåg imorse för oss som började kvart i sju. Kanske inte den finaste sången jag hört, men gulligt av dem! Igår tänkte jag tillbaka till lussevakorna som firades för några år sen. 2005 bestod lussevakan av innebandyturnering, med ordentliga vinnarskallar. Tvår år senare tävlade vi också, men då var nog målet snarare fest än vinst :p Och fest blev det, med underbara klassen! Och året där mellan går väl aldrig att glömma, då var luciadagen och även veckorna innan och efter fyllda med lussande då jag var med i Ystads lucia. Tråkigt nog har jag inte någon bild i den här datorn sedan dess och de jag hittat från vänners facebook, bilddagbok o.s.v gick inte att kopiera, men lyckades iaf med en. Cicci, Emmy, jag och lucian Pernilla sittandes på den gamla vetteranbrandbilen på väg mot kröningen i Mariakyrkan. Det var en rolig tid! :)
Och så vill jag såklart bjuda på en innebandyturneringsbild, december 2007

 


Inte så mycket att säga

Vad gör jag uppe? Imorgon blir en lång dag. Ska börja morgonen med barnpassning, efter det väntar processhandledning i skolan för att sedan avsluta kvällen med praktik. Ett blogginlägg i dagboksliknande form nu kände jag, men det visar på att jag har rätt så fullt upp under mina dagar. Så borde iaf gå och lägga mig nu. Har mått lite konstigt idag, illamående, huvudvärk och ingen matlust alls. Skönt nog försvann det efter några timmar men lite sömn kan nog inte skada, fall ifall det är någon jobbig sjuka på väg. Men det får vi inte hoppas. För ovanlighetens skull har jag varit frisk hela hösten och början av vintern (peppar, peppar). Men det är jag värd efter sommarens långa förkylning, kan jag tycka :)

Nej jag är trött, skriver inget vettigt alls.

Sussa sött mina vänner!

Klänningsproblem

Kan någon bjuda mig på finfest!? :)
Det är nämligen så att jag har hittat en urfin klänning. I rött siden. Men grejen är den att jag försöker ju hålla i mina pengar. Visserligen har klänningen ett helt okej pris för att vara en sån fin klänning men jag är sån att när jag köper en speciell klänning eller annat klädesplagg så vill jag att första tillfället då jag använder den ska vara ett speciellt tillfälle. Och jag har verkligen ingen fest eller finmiddag som väntar. Ingen som nollar och ska ha stort kalas, inget bröllop (som man får övrigt helst inte ska ha röd klänning på) och till nyår har jag redan en klänning som jag köpte igår. Ovanpå allt är att denna klänning egentligen inte passar. För den ena storleken är alldeles för tajt över lår och rumpa och om jag provar en storlek större sitter den perfekt förutom över brösten där den bli alldeles för stor. Alternativet är då att fråga någon sykunnig om den går att lägga in. Veronica skulle höra med hennes mamma ikväll och jag tror säkert att hon skulle kunna fixa den men ska jag köpa den? När ska jag använda den? Känns som dagens största I-landsproblem men jag har beslutsångest. Risken är att om jag köper den dröjer det kanske så lång tid tills jag ska använda den så att min kropp har ändrat sig igen... hrmm? Hjälp!


Försvunnen

Oj så tomt här är. Man skulle kunna tro att jag försvunnit från bloggen igen men nu är det nämligen så att datorn överhuvudtaget har vilat mycket på senaste tide d.v.s. inget bloggskrivande, bloggläsande, facebookande eller annat. Är i full gång med praktiken, redan tre av sex veckor gjorda. Herrejisses vad tiden går. Jag trivs superbra och tanken på att det snart är slut är lite tråkigt, men å andra sidan så är det jul när jag slutar och den längtar jag förbaskat mycket efter. Vill komma hem till Ystad, saknar mitt trygga gamla hem rätt mycket om jag ska vara ärlig. Alla mina fina framföralllt! Kommer dock inte bli något jättelångt jullov då vår termin skutar först den 13 januari. Men trots det ska jag få in en skidresa över nyår tillsammans med Sebastian, mamma och massa andra på bussresan. Som jag längtar! Skidor är verkligen en del av livet, jag har i alla år, från det att jag var ca 4,5, åkt minst en vecka varje år men förra året blev det bara en dag då jag och två vänner tog en kort visit i Sälen och året innan var jag inte på europeisk mark på hela vintern så då blev det inget heller. Så nu är det äntligen dags för en äkta skidvecka, i Österrike! Glad att jag efter mycket fundderingar fram och tillbaka tackade jag till resan! Trots att det medför att jag har lite att ta igen i skolan sen nästa termin.

Nej här kan jag inte sitta och hänga, måste iväg igen. Som vanligt, full fart! Men det är så det ska vara för att jag ska må som bäst har jag kommit fram till! :)

Kram!

RSS 2.0