31/10. Nattinlärning

Jag är helt sluut. Blir ingen film ikväll för nu ska jag sova, sova. Och under kudden ska mitt anteckningsblock ligga. Jag har på något konstigt vis fått för mig att kunskapen överflyttas från boken till mitt huvud medan jag ligger på den och drömmer om dess innehåll.... Tro kan man alltid göra!

Så Sussa sött mina vänner!

 


31/10. Stress och press!

Ingen tid till blogg just nu. Pluggar i 190 km/h och det känns ändå inte som om jag kommer nå fram till ett godkänt mål. Nejnej fy Anniken! RMI som mamma alltid sagt (Rätt mental inställning).
Jag antar och hoppas att ni har en trevligare lördagskväll än vad jag har. Visserligen har mor och jag ätit urgod kvällsmat i form av oxfillé och gooood sallad nu precis och nu ska hon fortsätta att förhöra mig innan vi ska se på film som får avsluta min kväll innan jag somnar.

Imorgon klockan nio gäller det....!

"Så ja du, nu är det dags igen", kom mamma in i mitt rum och sa nu.

Hejs!


30/10. Besöksdag

Hej hopp, ny dag. Och jag har faktiskt suttit och läst lite innan jag startade datorn och jag har bestämt mig att jag bara får sitta här en kvart sen ska jag börja igen. Har dessutom hunnit dammsuga här och satt igång en maskin tvätt.

Dagen idag då? Jo mamsen kommer hit faktiskt :) Hon känner väl att inte allt står riktigt rätt till här. Jobbiga tankar, känslor, sällskapssjuk och tentaångest. Ja hon ska nog hjälpa mig på traven! Först och främst får jag ju sällskap och sen kan hon förhöra mig på tentan. Inte för att hon vet någonting om omvårdnad och så men ändå, hehe. Min gulliga mor! :)
Vet inte riktigt när hon kommer men det skulle vara  vid lunchtid så vi tänkte sticka in till stan och ta en bit mat/fika med kusinis innan hon drar till Barcelona.

Och ikväll blir det väl fredagsmys med god mat, Idol och Cirkus Möller :)

Ha en finfin dag kära vänner !

 


29/10. Kvällning

Och danspasset var precis så härligt som jag hade sett fram emot. En timme till förfogan att bara släppa loss som bara den! :) Dessutom bidrog det till att jag fick lite plugglust när jag kom hem så jag har läst lite nu och det känns faktiskt som om lite fastnade nu i alla fall.

Upptäckte precis att personalfesten på McD är på fredagen istället för lördagen som jag trodde. Och jag börjar jobba klockan fem då så nu blev det lite panik här. Hittar ingen riktig biljett som passar, jo till Malmö kommer jag men om bussen är det minsta lilla försenade hinner jag inte med rätt tåg till Ystad och hinner på så vis inte till jobbet heller.
Någon snäll själ som skulle kunna hämta mig i malmö och köra hem mig? :)

Nu är det lite TV-tittar-kväll för mig. "Mammas pojkar" och "Inlåst", mina torsdagsprogram!

Vad hittar ni på med ikväll?

 


29/10. Paus

Trots en så kallad dålig dag har jag fått ihop en liten förbättring på rapporten så jag hoppas min handledare kan acceptera och godkänna. Har inte tid att ta dålig kritik nu! Nu tänkte jag alltså strunta i att dagen blivit som den blivit och gå iväg och dansa av mig lite istället!

Imorgon får jag ett litet värmande besök:)


29/10. Inget bra

Vad fan! Klockan är snart tre. Och vad har jag gjort? Ska inte sitta här egentligen men blev tvungen att sätta mig vid datorn för fick ett medelande från vår handledare "Som er rapport ser ut nu så är den ej godkänd". Blir bara till att sätta sig och ändra en massa. Mitt i tentaplugget och mitt i mitt mående (kan man säga så?). Vill spy på det här. Ja jag mår illa idag. Ingen ork, ingen energi. Känner mig hjälplös. Behöver nog något för att få upp blodsockret.
Och nu kan jag inte sitta här och mala mer....Vi ses.


29/10. Ny dag, nya tag

Till slut kunde jag somna, alldeles alldeles för sent. Vaknade ändå ganska tidigt vilket är bra för jag vill kunna utnyttja denna dagen till fullo. Behöver jag säga att jag ska tentaplugga? Sen blir det mitt "veckans-höjdpunkt-träningspass" i form av dans på Friskis klockan sex.  Eventuellt skulle kusin titta förbi också eftersom hon åker till Barcelona imorgon och vill låna min kamera.

Här har det precis varit lite styrkeövningar på golvet men nu ska jag ta och äta min frukost, havregrynsgröt med mjölk blir det vilket är min vanligaste måltid för tillfället. Påhittigt va!? :P

Antar att vi hörs några gånger under dagen när jag känner att jag vill ha lite paus i omvårdnad-, hälsa-, vårdrelation-, etik-, sjuksköterskahistoria-, och vårdkommunikationplugg.

Ha det bra så länge! :)

 


28/10. Sömnlös

Stängde ner datorn för ett tag sen. Har hunnit prata i telefon med min käraste och småtittat på lite TV. Sen så släckte jag lampan men jag kunde verkligen inte somna! Och att ligga och vrida sig är verkligen inget bra sätt att försöka komma till ro. Jag är svintrött fram tills det att jag stänger ögonen och då plötsligt piggnar jag till. Alla tankar och känslor flyger upp igen, och så är det väl det här tentan som ställer till det....
Så ja, datorn fick istället bli mitt sömnmedel så jag hoppas att jag slocknar snart.

Sussa sött mina vänner!


28/10. Det skrämmer mig

En rädsla tynger mig. Mina tankar och känslor flyger och mitt humör ändras skrämmande fort. Helt och hållet glad ena stunden och plötsligt slår det om. Jag är rädd. Allt visar tecken på höstdepression och det skrämmer mig! Det har hänt förr och jag har fastnat där ordentligt en gång, och där vill jag inte hamna igen.....


28/10. Dagsplaner

Nu blir det till att åka hem till Ellen för en heldag med plugg och mysigheter med lite fina klasskamrater. Det gillas! Och förhoppningsvis ska jag få en liten klarare syn på den här j ä k l a tentan som jag inte vet hur jag ska träna på.
På Söndag gäller det så förhoppningsvis klarnar det lite mer tills dess. Man kan ju alltid hoppas, för som det känns nu kommer jag inte klara den.

Hoppas att din dag också blir bra :)

Så ses vi!


27/10. Miss u!


Jag vill pussas och kramas!!


27/10. För tidigt född men frisk som alla andra

Sitter och tittar på nyheterna (lite paus i tentaplugget) och ett inslag handlar om hur för tidigt födda barn har klarat sig i vuxen ålder. Förr har forskare ofta sagt att för tidigt födda barn får problem under sitt liv men nu så visar forskning och intervjuer motsatsen. Förtidigt födda barn klarar sig utmärkt. Så det så! :)
De säger dock att det kan märkas under den för tidigt föddas barndom, att de t.ex. har överskottsenergi men att det ofta försvinner med åren. Tecken på mitt jäkla humör som kommer fram ibland kanske :P Men bättre med massa energi än att sitta tyst som en mus kan jag tycka :)
Så ja, det gjorde ingeting att lilla 1,5 kg-jag tittade ut 2 månader för tidigt helt enkelt :P
Känner att jag kommit ifatt i alla fall, inga allt förstora fel, hehe.

(Märks det att jag rymmer från hälsa, sjukdom, sjuksköterskans historia, omvårdnadsprocessen, vårdrelation och hälso- och sjukvårdslagar eller? :P)


Det är inte jag på bilden men det var så här jag låg min första tid. Innanför mammas tröja med fötterna precis under hennes bröst och örat mot hennes hjärta. "Kängeruungemetoden".
Ska försöka scanna in någon gammal bild någongång när jag är hemma.


Ååå jag vill bli barnmorska nu, nu, nuuuu!


27/10. Biverkning på influensavaccin


Stackars, stackars tjej!
Stora samtalsämnet i min seminariegrupp idag.

Frågan är om man vågar ta influensavaccin nu efter att ha sett detta?
1 på miljonen att det här händer men ändå!


26/10. Sovdax

Sussa sött mina vänner!
Jag ska gå och lägga mig nu i alla fall och vänta tills älsklingen min ringer efter att han kommit hem från hans träning.
Sen ska jag sova gott och drömma mig bort till ställen jag vill befinna mig på, mer exakt vad jag menar får ni gissa :)

Smack!


26/10. Och så blev det med den joggingrundan :P

Haha, jag måste då berätta om kvällens träningspass. Jag skulle spara in lite tid eftersom jag måste se till att få så mycket tid som möjligt till plugg. Därför tänkte jag att en liten joggingtur kunde passa bra. Friskispass är ju visserligen bara en timme, men så ska man ta sig dit innan och hem efteråt. Därför tänkte jag att en halvtimmes joggingtur blir perfekt, bara gå direkt ut genom dörren och bara springa iväg.

Men så blev det inte kan jag medela :P Om sanningen ska fram, men jag skäms lite att säga det men eftersom det är ganska komiskt delar jag med mig...jag sprang vilse och min halvtimmes joggingtur blev istället en timme lång! Och jag vet verkligen inte hur jag lyckades, haha! Men jag var verkligen överallt och ingenstans vilket på ett sätt var positivt för jag kände inte att jag blev trött eftersom all energi gick åt att hitta rätt. Ett tag trodde jag fan inte jag skulle komma hem ikväll :P Och en annan positiv sak var att jag hittade en helt ny stadsdel med affärer och restauranger, så nu slipper jag/vi åka in till stan om vi vill gå ut någon gång när jag har besök av er :)

Det här är jag i ett nötskal, och jag ska kallas orienterare :P
På tal om nötter... är riktigt sugen på det. Grahaa, hatar den känslan när man vill ha något som man inte har.


26/10. Mina fina väns födelsedag!

Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag för det är min vän Johannas 20-årsdag idag.
Hurra, Hurra, Hurra!

Grattis hjärtat!
Känns tråkigt att inte vara hos dig, men vi får fira när jag är hemma någongång istället :)

 


25/10. Varför dessa humörsvängningar?

Ungefär så här glad var jag under hela gårkvällen. Mitt riktiga "full-av-energi-personlighet" kom fram riktigt ordentligt. Hoppade och studsade, sjöng, dansade och skrattade hela natten lång! Vilken tur att jag beslutade mig för att gå på denna 80-talssittning! :)

Men det är värst vad mitt humör kan ändras. Så happy igår och ja även under dagen idag när jag hade syster på besök men sen så slog det om. Känner mig ledsen, ensam, ful, tjock, tråkig...you name it nu här ikväll.
Och tankar bara flyger rundor, känslor hit och dit.
Det är inte så här jag vill ha det!

Ser Wallander nu. Inte så uppmuntrande men dock ett sätt att tänka på annat.

Smack till er!
Saknar...

 


25/10. Söndagsdax

Vakna och pigg?. Javisst, iaf här hemma hos Malin! :) Det regnar dock ute så vi är inte såå sugna på att gå ut. En innesittardag idag eller? Jo, tack. Men det kan inte jag börja dagen med, jag måste allt pallra mig ut och ta mig hem till mitt lilla krypin. Idag behövs det städas och sen tänkte sis Isa titta förbi på en lunch. Myspysigt.

Så det blir allt en bra söndag att avsluta denna helgen med.

Bilder, och eventuellt någon film (om jag vågar dela med mig)  från igårkväll kommer...Håll ut!


24/10. Natt

Oh jäklar vilken kväll jag har haft. Malin sover redan och jag ska låna hennes soffa nu hade jag tänkt.
Vi hörs imon.

Pusshej, Oh I wanna dance with somebody!


24/10. Det nalkas sittning trots allt

Ikväll blir det sittning. Jepp det blir det och det bestämde jag för en liten stund sen. Kan ju inte sitta här och sitta själv ännu en kväll. Men hur som helst, det är 80tals-tema. Skitkul tycker jag, men om jag hade vetat det lite längre hade jag kunnat fixa kläder som passar. Nu får jag se vad jag kan leta fram i garderoben och ska träffa Malin i stan om en timme så får vi se vad vi kan få ihop. Sen blir det (förhoppningsvis/om vi hinner) lite plugg tillsammans innan vi börjar göra oss redo för kvällens festligheter. Nu är jag på g, det känner jag! Vilket är tur för jag har inte alls haft lust till sittningar eller andra festligheter på sistonde, men nu så! :)

Bild: Personalfesten för drygt 1 år sen med just 80-talstema. Då hade jag mammas "äkta" 80-tals outfit :)...
..Nej datorn eller rättare sagt blogg.se verkar inte vilja dela med sig av den fina bilden jag tänkte på. Attans!
Jag provar om det fungerar här istället.

Hoppas ni får en bra lördag, jag tror inte det blir någon uppdatering härifrån eftersom det är fullt upp hela dagen!

Hejs,


23/10. Fredagskväll

Har varit en härlig dag med ridtur, hästskötsel, lunch i Kungsbacka och en sväng hem om kusinis. Nu är jag hemma igen och efter en varm härlig dusch har jag nu satt mig ner och pustat ut. Riktigt trött!
Så ikväll blir det fredagsmys, dock i min ensamhet... Jag tycker om att ha vissa ensama kvällar hemma men idag känner jag mig väldigt sällskapssjuk. Saknar närhet av mina fina!

Trevlig kväll på er ! :)


22/10. Morgondagens


Sova, sova, sova. Klockan är mycket men det var allt en trevlig biokväll jag fick. Lite lagom skratt så där en torsdagskväll.
Imorgon blir det ingen skola för min del. Jag ska nämligen rida islandshästar istället. Kusinis och hennes kompisar frågade om jag ville hänga på och som gammal hästtjej tackade jag gärna ja! :)

Sussa sött mina vänner!

Förresten, jag tackade ja till jobberbjudandet under personalfesten :)


22/10. Är Skåne ett landskap?

Här ändras planerna snabbt vet ni. Var på mitt efterlängtade danspass precis och istället för att nu sätta mig med "Mammas pojkar" och "Inlåst" ska jag bege mig in mot city. Fick ett sms från Malin precis innan träningen, så hon, Sofia och jag ska se "Bröllopsfotografen" på bio.

Så hejs svej, bråttom, bråttom.

Men först ett klipp som jag hittade på Suzzes blogg.


"Om Emil hade pratat skånska hade Malmö legat i Småland."
Men snälla!


22/10. Stolt och nöjd

Trots att jag sov bort en bra bit av dagen har jag hunnit med mycket i form av plugg och jag känner mig riktigt nöjd. För en gångs skull klarade jag av att sitta stilla, läsa och anteckna vad jag läste och det bästa av allt är att jag tog mig igenom en engelsk vetenskaplig artikel utom några jättestora problem. Det har aldrig hänt förut.

Så nu kan jag med gott samvete slå ihop skolböckerna för idag ( ja, jag har redan lagt in dem i bokhyllan) och sticka iväg och träna. Ska bli ritkigt skönt och kommer kännas ännu skönare att jag inte är tvingad till att plugga sen ikväll när jag kommer hem igen.

Inga dåliga samveten här idag inte, tackar för det!


22/10. Återgå till jobb?

SMS:
"Hej på er före detta medarbetare. Vi hade behövt låna er på våran personalfest den 6/11 klockan 17-21. Givetvis får ni lön o mat. Svara mig om ni kan eller ej till mig. Ha det så bra! Mvh Sebbe McD"

Hade faktiskt varit ganska kul att komma tillbaka för att jobba för en kväll. Men då vill jag ju egentligen jobba med mina underbaringar till jobbkompisar men de är ju på personalfesten. Å andra sidan kanske fler gamla godingar ställer upp den här kvällen som man kan ha kul med.

Har nämligen lite planer på att komma ner den helgen bara för att gå ut med jobbkompisarna efter deras personalfest. Dansa loss och lite så. Attans att jag inte är anstäld längre, hade egentligen så gäärna velat gå på festen. Jag är en av de få som uppskattar den årliga personalfesten och jag har ju faktiskt varit anstäld i år och den här festen ska väl betyda att vi firar året som gått, inte sant ? :P

Men jag skulle ju faktiskt kunna jobba fram till nio och sen möta upp festprissarna :) Tåls att tänka på lite granna!


22/10. DagsplanerGod morgon torsdag, eller jag borde kanske säga god förmiddag. Jag tog nämligen lite sovmorgon idag och istället för att gå upp direkt blev det lite klick på datorn. Tänkte att om jag gör det nu så behöver jag inte göra det sen idag. Haha som om jag skulle hålla det.

Men idag ska jag vara duktig! Har inget planerat innan klockan sex så jag har räknat med att det blit tentaplugg och/eller lite jobb med min del av grupparbetet i den andra kursen. (Förlåt att jag tjatar om plugg)
Men när klockan slår sex ska jag stå på dansgolvet på Friskis, världens härligaste pass står på schemat! :)

Trevlig torsdag på er!


21/10. Komplimanger sitter aldrig fel

Sebastian berättade för någon på hans innebandy att han var tillsammans med deras lärares dotter och han fick svaret:
Att lisbeths dotter var skitsnygg och körde runt i en grön cabbe

Haha, jag tar gärna emot komplimanger. Det  behövs lite då och då för att inte trycka ner sig själv helt och hållet.
Är nämligen inne i en av mina "gud-vad-jag-är-ful-perioder".

Femte inlägget för idag, varför blir det så när jag hållt mig ifrån blogget några dagar?
Jo kanske för att jag har mycket att uppdatera.

Nu blir det lite prat med pojken min och sen sängen.

Sussa sött mina vänner!


21/10. Kanelbullens dag lite så där i efterhand :)

Igår blev det bullbakning för min del, ja jag vet att det är mer än två veckor försent efter kanelbullens dag.
Det blev många plåtar i min lilla ugn och eftersom jag ofta inte orkar så många efter jag bakat och inte för att jag behöver så många heller så blev det att bjuda bort lite. En påse till kusin, några bullar till mina två rumsgrannar, två påsar i frysen och så en påse till grannarna två trappor ner som jag fick låna kaveln av :) Alltid kul att glädja andra, huvudsaken är att jag får baka :)


21/10. Kalas till tusen! :)


Sanna och Pernilla var redo för kalasfixerierna


Tårtdekoration skulle fixas


Dennis kom hem med en finfin 1-årspresent


En gång om året får man slicka grädden, visst!? :)


Theo 1 år i bullform :)


Tårtbilden får bli i mindre format (stal den lite i smyg :P)
Men visst blev den hemmagjorda tårtan riktigt proffsigt gjort?!


21/10. Vem äger kommentaren?

Bloggkommentar som jag inte vet vem jag ska svara till. Vem är du "Anonym"?
Men det var ju kul att du tyckte bloggen var mysig, det uppskattas alltid!
Speciellt i bloggtorkstider :)

Anonym
om 16/10. Theos födelsedag!:

Hej :)

Vilken mysig blogg du har! :)
Är allt bra med dig?
KRAM

21/10. Back again

Känns som om jag bloggpausar lite. Fråga mig inte varför men det har inte funnits någon motivation. Egentligen är det lite bra att jag trappar ner på datorberoendet lite eftersom mina studier behöver mer tid än vad jag ger dem. Men har dock varit duktig nu de här dagarna jag inte ägnat min tid åt bl.a. bloggen. Back on track kan jag ju säga nu.

Det är dock tenta om bara drygt en vecka så jag måste skärpa mig. Mina klasskamrater pluggar på som bara den men om jag känner mig bäst kommer jag sätta igång ordentligt nästa vecka när jag känner pressen och stressen. Får bara hoppas det blir tillräckligt med tid...

Mer uppdatering kommer, kanske lite smått och gott från helgen i Skåne. Hej och hå vad snabbt tiden går, snart dags för helg igen.

Höres!


16/10. Theos födelsedag!

Åå vad mysigt. Har vaknat tidigt idag i min säng hemma i Ystad. Ligger och mornar mig till "Vakna med the Voice", eftersom jag inte har femman i Göteborg tycker jag det är lite extra mysigt att halvligga här i sängen med dator och TV :) Bara Sebastian som saknas men han gick till jobet för drygt en timme sen.

Men nog om det, nu till dagens höjdpunkt. Den stora anledningen till att jag är hemma! ...
Det är Theos födelsedag idag!
1 år, herregud! Minns för ett år sen. I 9 månader hade vi följt Pernilla och bebisen i magen, tror ni att han kom på beräknad dag? Nejdå, han ville jäklas lite med oss och stannade kvar ett tag till...men så för ett år sen var det dags. Under dagen fick jag ett sms från Pernilla att det nu var dags att köra in till BB.

Både jag och Sanna jobbade då och jag kan säga att vi inte kunde koncentrera oss, allt vi hade i huvudet var Pernilla, Pernilla, Pernilla, förlossning, Bebis, kämparglöd, nyfikenhet ..ja en massa saker som hör födslar till.
Vi undrade hela tiden "Hur går det?", "Stackars Pernilla som just nu ligger och kämpar".

När klockan var 10/11 så tänkte vi att det borde vara klart så ja, det här låter knäppt men jag tillsammans med Sanna och de andra som jobbade ringde upp BB för att höra hur det hade gått. Nu i efterhand skrattar jag verkligen åt det, men ganska gulligt ändå. Men hur somhelst saken var ju den att förlossningen var inte klar och Pernilla var inne i den kämpigaste perioden under förlossningen. Men barnmorskan hälsade snällt från oss och inte alls långt efteråt kom Theo Sidnor till världen. Vilken lycka!

Idag ska jag hem och fira lillkillen och baka tårtor, och laga mat inför det stora kalaset imogon!:)


Känna sparkarna, så mysigt


Första fotot på nyfödda Theo.Precis hemkommen från BB. Lillen!

Fina du, GRATTIS!

 


14/10. Sent, alldeles för sent.

Alldeles trött för närvarande, så trött så att jag knappt orkar skriva något. Gick och la mig redan halv nio igårkväll, inte för att jag somnade men jag låg dock där. Riktigt skönt!

Ikväll har det blivit ett frikispass, Thaisoppa och vitlöksbröd hemma hos kusinis framför Bonde söker Fru.
När jag sen kom hem här hade jag tänkt greja lite, men nej då, blev sittande i köket tillsammans med grannen men det var trevligt och nervarvande och nu har jag satt igång att packa en liten väska. Helgen ska nämligen bestå av trevligheter i Skåne och jag åker redan imorgon direkt efter skolan.

Nu måste jag bara läsa igenom några sidor, rättare sagt 50 stycken inför morgondagens händelser i skolan. "Workshop" hela dagen vad det nu kan betyda.

Sen sova, sova, sova! Klockan är helt förmycket och vi börjar till och med 1 timme tidigare än vanligt imon.

Sussa sött mina vänner!


Snaaart är du 1 år och det ska jag fira som bara den!!
Gullunge!


12/10. Dagens hemska värld

Dagens verklighet. Jag vill knappt tänka på den! Det händer saker runt om i vårt land hela tiden, olyckor, stölder, misshandlar.. och mord! Vi har väl börjat vänja oss lite och tänker inte så mycket på det, men så en vacker dag känns allt så mycket närmre.
I fredags natt sköts en gammal arbetskamrat till döds. Allt känns plötsligt så nära. En oskyldig varmhjärtad tjej fick lämna sin plats på denna jord p.g.a att hon var på fel plats, med fel person, vid fel tillfälle. Såå fel.

Vi var inte nära vänner, men vi var arbetskamrater och det räcker för att få känslorna att flyga. Idag när jag såg henne på löpsedlarna tog jag en tidning i min hand och jag rös och darrade genom hela kroppen.... Hon finns inte mer.

Vila i frid Trez!
Jag tänker på dig, din familj och alla dina nära och kära.


11/10. Söndagkväll

74 olästa blogginlägg på bloglovin. Märks att jag inte suttit vid datorn den här helgen. Ni får sluta skriva så mycket när jag inte har tid att läsa ;).
Behöver jag säga att jag haft en mysig helg? :)

Nu har min fina åkt hem och jag har till och med hunnit se bio ikväll med kusin och två klasskompisar. Usch vilken film! Har aldrig blivit så gripen av en film, och inte heller har jag någon gång hört massa snyftningar i biosalongen och kännt tårarna i ögonen.
Så himla bra! 


10/10. Fotbollskväll

Fotbollskväll ikväll! Jeppjepp.
Sverige möter Danmark och vinst är det enda som tillåts, så kom igen Zlatan, Henke, och alla andra!

Vi ska hem till Ellen och Henrik och titta tillsammans med massa folk, trevligt trevligt :)

Hoppas ni får en bra lördagskväll!


9/10. Kärleken har kommit

Nu är Sebastian här! :) Mysppysigt!
Ska alldeles strax ta oss in till stan och gå på en romantisk och mysig middag någonstans. Funderar på ett ställe som jag tror/vet att Sebastian hade uppskattad. "Grillbuffé", mumsmums!

Hoppas att ni alla får en bra fredag!


8/10. Sussa sött mina vänner

Sova, Sova, Sova!
Imorgon blir det praktik, jadå! Och sen så får jag se vad jag hinner, städa, plugga, träna, innan älskot mitt kommer! Underbart!

Sussa sött mina vänner!


8/10. Aktiv dag:)

Lagar och författningar var då en vääldigt utdragen föreläsning men till sklinnad från alla andra föreläsare snackade den här gubben väldigt snabbt så man han knappt med, men gud vad mycket over head han hade. Rent ut sagt en hel väska full och när halva klassen hade gått vid middagstid stod inte jag heller ut.

Istället har jag hunnit med massa andra saker ikväll. Pluggat ännu mer än vad jag trodde jag skulle hinna, plockat undan lite och tränat världens roligatse danspass på friskis. Jag verkligen skrattade och log mig igenom hela passet, helt undebart och jag vet en som kommer bli stammgäst där på torsdagar klockan sex :) Fick hemmakänslor också när vi dansade till en låt som var med i mitt favoritdanspass på friskis hemma också. Helt skumt för det var i princip samma koregrafi.

Sen har det blivit TV-kväll. "Halv åtta hos mig", "Mammas pojkar" och nu "Inlåst". Hörs kanske efter det! :)


8/10. Mammas pojkar

Citat från "Mammas pojkar" som ikväll hade premiär på TV4:
"Tänk om killen man blir kär i är skånsk. Vad gör man då? Måste man skaffa skåndskt medborgarskap då?"
Amen meppo!

Jag mest skrattar, vad ska det bli av det här programmet??


7/10. God Nattski

God Nattski säger jag nu. Ska bli riktigt skönt att sova och om bara två nätter blir det ännu mysigare när jag har min kärlek att dela täcket med :) Längtar!

Imorgon blir det skola igen föreläsningen med namnet "Lagar och författningar" mellan 9 och 15. Grupparbete efter det och förhoppningsvis lite enskilt plugg innan jag sticker och tränar (om jag hinner), för att sedan ta kväll.
En helt vanlig dag i mitt studentliv alltså.
Någon som vet vad jag kan laga för kvällsmat? Inne i en "dålig idé-period".
Ikväll blev det i alla falll omelett med diverse godsaker i.

Nej nu ska jag inte vara långrandig

Sussa sött mina vänner!


Mysig sommarkväll tillsammans på Diggiloo vid Svaneholms slott :)


7/10. TV-kväll

Nej vilket mysigt program. Tittar på fyrans program "Halv åtta hos mig". Har aldrig tittat på det men nu när det spelas in från Ystad så fick jag lust att se det vilket var en bra idé =) Det hela handlar om fyra Ystadsbor som varje dag ska få bjuda mat på varandra och till slut ska det koras en vinnare.
Känner dock inte igen Matilda Kristoffersson som lagar maten i kvällens program, men det är ju ganska skönt. Ett litet tecken på att min hemstad inte är en sååån liten småstad :P

Nu ska jag titta vidare och sen börjar Bonden !


7/10. Naaw det var det sötaste

Nej gud jag fick verkligen precis världens gulligaste sms. Jag blev så varm i hjärtat och vill dela med mig av orden.

Pernilla:
"Hej gumman! Hur e det?
Nu är det inte lång tid kvar tills vi ses igen :)
Saknar dig jättemycket ska du veta!
Kram
P.s. Theo hälsar en stor Kram!
Satt och visade din blogg för han innan
och pekade på bilderna och sa: Anniken! :P"


Saknar er också!


7/10. Dagsplaner

God förmiddag onsdag. Gud vad skönt att sova och vakna utan väckarklocka, det är min grej det. Är mycket piggare på så sätt :)
Ingen skola idag men om drygt en timme ska jag ner till stan och träffa Carro, en gammal vän från Ystad men som också bor här så vi tyckte det var en ganska bra idé att träffas då :)

Efter det tänkte jag köpa en julklapp till mig själv. Nej men jag har hittat ett par skor som jag vill ha men som jag ska använda först till våren och jag vet att mormor alltid har svårt att köpa julklappar så jag ska ge dem till henne och "glömma bort" dem fram tills jul!

Och sen så blir det lite plugg, lite träning och ikväll börjar Bonde söker fru, Mias och mitt onsdagsnöje så ska höra med henne om hon har tid att se premiären ikväll :P

Hoppas ni får en bra dag, himlen är blå och solstrålarna når marken här,
Hur är vädret hemma i Skåne? :)


Lite sommarkänslor :)


6/10. Det var dagen idag

Brrr, jag har frusit i flera dagar. Vad är det med mig egentligen? Dålig blodcirkulation kanske. Och ännu kallare känns det nu när jag hör regnet smattra mot rutan, kyligt!

Efter föreläsningarna idag blev det lite grupparbete och sen var jag riktigt duktig om jag får säga det själv. Stannade kvar i skolan i nästan tre timmar och läste några kapitel från en av böckerna. Äntligen lyckades jag ta mig igenom texterna. Har nog kommit på det att om jag ska få något gjort gäller det att jag pluggar på någon annan plats än här hemma. Här finns lixom alltid något annat att göra.

Handlade med mig lite varor hem och lagade sen god lax till kvällsmat och en urgod äpplekaka av våra äpplen från trädgården. Smarrigt god faktiskt och mina grannar uppskattade den nog också mer än väl.

Trött kväll ikväll men efersom jag vet att jag fått något vettigt gjort idag så kan jag utan dåligt samvete slappa en liten stund nu vid dator och TV :)

Längtar till fredag!


5/10. Barndagen

Internationella barndagen idag. Visste ni det? Det finns verkligen så många dagar nu förtiden och jag tror nog att vi bara håller koll på ungefär hälften av dem. Barndag, morsdag, farsdag, kanelbullens dag, våffeldagen, alla hjärtans dag o.s.v.
Har jag firat några barn då? Nej, faktiskt inte. Dagen idag har bestått av praktik, afrodans och en liten annan sak men som jag väntar med att berätta om tills jag vet om det blir sanning och verklighet. Inte har jag träffat några barn idag, visst beter sig de söta gamlingarna som barn men skulle ju vara en förolämpning om jag grattade på barndagen.
Och inte har min kära mor grattat mig inte :P

Men då får jag tänka lite exrtra på de fina barnen som jag har i mitt hjärta istället. Världens goaste Theo som jag snart ska få fira eftersom han fyller 1 år snart och så lilla kusinbanet Vera som antagligen bara växer så det knaka tills nästa gång jag får träffa den lilla.
Grattis, Grattis till er och alla andra barn!

Antar att den här dagen mer är tänkt för alla världens barn som lever i hemska förhållanden. Sjukdomar, fattigdom och svält, usch, stackare!

Nej nu är det hög tid att sova men antar att jag fastnar vid TV, dator eller liknande.

Sussa sött mina vänner!


4/10. Glädje & Lycka!


På fredag kommer min fina Sebastian till mig :)


4/10. Ugnen på plats, javisst.

Kanelbullens dag idag och idag fick jag min efterlängtade ugn! Den är så sööt. Blev dock inte att jag bakade några bullar nu i kväll eftersom jag inte har någon att bjuda dem på och jag är inte särskilt sugen på bullar/kakor efter att ha ätit så mycket som jag gjort senaste dagarna.

Men jag ville ju inviga den så gjorde godgoda varma mackor som jag nu sitter och mumsar på samtdigt som jag nu ska titta på Parlamentet :)

Fortsatt trevlig kväll på er alla!


Fotograferade den med kaffekokaren bredvid så att ni kan se hur liten den är :)


4/10. Min fina helg =)

Ååå jag har haft en riktigt mysig helg tillsammans med Skånetöserna. Uppskattning på hög nivå. Ibland är det lixom skönt att bara va, och kan man vara det tillsammans blir det ännu bättre. Vi hade en mysig lördagskväll med mat på restaurang "Lilla London" och sen en riktigt hederlig tjejkväll här hemma i mitt lilla rum med snacks, TV, prat och skratt!

Idag har det efter deras önskemål blivit en liten shoppingdag och även jag shoppade loss, illa illa men faktiskt behövligt. Och så har vi haft en mysig höstfika och ätit pastabuffé. Varför blir det alltid att man äter en massa när man umgås med sina vänner? :P

Välkomna tillbaka snart igen!
Jag gillar besök :)


Precis som en tjejkväll när man var liten :)


3/10. Det bästa med dagen

Snart så kommer dem, Men jag måste först försöka stoppa tiden för här behöver röjas och städas. Han inte med det igår utan lyckades istället ställa upp ännu fler saker. Tvätt, halva garderoben (efter gårkvällens kampt med klädval), skolböcker, tidningar, väskor mm.
Men sen så ska jag sticka och möta de tre filurerna på stationen :)

Ny dator=inga gamla bilder men här är tre bilder på töserna från studentveckan lyckades jag hitta fram, tänker tillbaka och minns...!


2/10. Illska!

Faaan då! Jag blir så arg. Häromdagen punkade någon min cykel men jag upptäckte idag att de bara hade luftat den så jag kunde pumpa i luft och cykla igen. Men till vilken nytta?? Cyklade som vanligt ner till hållplatsen idag när jag skulle ta spårvagnen hem till Malin.
Och nu när jag kom hem, tror ni inte att cykeln är borta då?!!? Jävla cykeltjuvar! Och det här ska vara Göteborgs rikemansställe, jo jag säger då det. Antagligen någon liten skit som bara vill jäklas. Men jag som aldrig varit med om cykelförstörelse börjar tro att det är någon som vill mig något.
Var tvungen att ringa en vän och skrika av mig lite trots att det är mitt i natten. Grahaa!!

Det var i alla fall en väldigt trevlig kväll ikväll :)


2/10. Kvällens början

Nu sticker jag hem till Malin för att laga och äta middag tillsammans med henne och hennes kompisar från hemmaplan. Myspysigt. Ska bara kolla lite på hur jag lättast åker.

Usch idag var det en sån jobbig dag när jag skulle byta om. Provade kläder efter kläder och alla kändes som om de stramade och tryckte så jag känner mig så där halvfet och ful idag. Fullt normalt för att heta Anniken.


Skärp dig!


2/10. Veckans helg är här.

Ledig från skolan idag men mycket annat som ska fixas.
Lite plugg, städning, tvättning och handling. Men sen så, då är det helg! Och den här helgen ska bli bra :)

Ikväll blir det poolparty med klasskamraterna hos Malin tillsammans med henne Karlstadsvänner. Men innan dess blir det mat, antagligen Thai för några av oss :) Jag är i sällskapsberoende just nu så det ska bli riktigt trevligt.

Och sen så kommer lördag, och då får jag besök!! :) Vid middagstid kommer Johanna, Cicci och Frida och det ska bli mys och trevligheter på hög grad. Ska bli så kul :)

Trevlig helg på er alla!


2/10. Morgonplugg

Jag har gjort något som jag inte trodde skulle fungera. Ställde klockan på åtta för att gå och och läsa klart mina artiklar jag skulle granska. Och en timme senare kände jag mig hyffsat nöjd och färdig. Om inte annat lär jag mig säkerligen massa nya engelska ord :) Om en kvart ska min grupp ha "sammanfattningsmöte" över nätet och jag trodde verkligen inte att jag skulle ha hunnit granska artiklarna men det ser som sagt ljusare ut nu :)

Högst upp på julklappslistan: Engelsk översättningspenna (Hade allt suttit fint i min hand)


2/10. Australienflytt


                                                       Återträff i Mariestad
Mina kära Mariestadsbrudar som vi träffade i Nya Zealand flyttar idag till Australien på obestämd tid. Avundsjuk, avundsjuk! Men jag önskar er all lycka till och hoppas ni får en trevlig resa ner dit. Så ses vi sen någon gång :)

                              Maskeradkväll i NZ, "inga kläder tillåtna" var temat


1/10. Oh hjälp!

Jag skulle sova och inte alls sitta vid datorn. Och innan dess skulle jag plugga och inte alls sitta vid datorn.
Var lite duktig iaf men eftersom jag ska läsa två engelska artiklar tills imorgonbitti (har bara tagit mig igenom en, den kortaste) så var jag tvungen att slå upp lite ord på datorn... och ja, resten kan ni räkna ut själva.

Men det var inte det jag skulle säga. Loggade faktiskt ut från facebook, bloglovin, mail o.s.v men så såg jag att schemat till vår nästa kurs, Humanbiologi hade publicerat. Och jäklar i hatten!
Fullt ös, massor av föreläsningar, frådestunder, gruppövningar och tentor. Kursen går mellan 9 november och 15 januari. Föreläsning på självaste lillejulafton, tre tentor som dessutom är lagda på en fredagskväll, och två stycken på lördags-eftermiddag/kvällar.

Biokemi, Mikrobiologi, Anatomi, Fysologi, Nervsystem, Rörelseorgan, Muskelfysiologi, Cirkulationsfysiologi, Puls- & blodtrycksmätning, Bakteriologi, Viologi, Immunologi. Dvs, alla delar av kroppen.
Och kursen ska läras på svenska, latin och engelska.
Skona mig.

Hejdå fritid!


1/10. Höstligt

Brrr. Det blåser där ute och regnet smattrar mot mitt fönster. Vill inte gå ut!
Idag är dte fullt upp. Ska iväg till skolan nu och påbörja ett grupparbete i en av våra kurser, vidare till praktiken så fort vi är klara och i eftermiddag blir det danspass på frikis. Hejochhå, full fart gillar jag :)

God Morgon oktober!
Tycker allt jag kan skymta lite vitare moln där långt borta. Man kan alltid hoppas. Så jepps, nu går jag till spårvagnen.

Hejs,


RSS 2.0