31/7. Ikväll händer det!

Nu ska det lagas mat, fixas och donas här. Igårkväll körde jag hem till kusinis för att börja så smått med lite fix oxh trix. Fixade snapsvisor, hittade på lekar, kollade bord, stolar och bestick och nu snart ska jag bege mig mot affären och storhandla.
Det är nämligen så att vå årliga Sommarfest går av stapeln ikväll! :)

Förra året var det kräftskiva som var temat men iår har vi ändrat det till BBQ. Så nu medans kusinen är och jobbar ska jag se till att slänga ihop potatisgratänger och sallader så att det räcker till oss alla 30 som har sagt att de kommer.
Dumt nog verka ni mina vänner vara dåliga på att kolla mailen så jag tror att många har missat sina inbjudningar, men än är det inte försent. Vi samlas ikväll 19.00 och drar igång kalaset!

Det här blir en bra kväll känner jag och eftersom denna festen är ett önskemål från fjolårets gäster kan det väl inte bli något annat än en favorit i repris ! :)

Nu kan jag inte sitta här mer, dags att hoppa in i bilen.

Avslutar med två bilder från förra årets blåsiga men mycket lyckade fest! :) (Hittade inga andra på Mias dator)


30/7. Kvällen igår och dagen idag

Diggiloo var megabra! Vilken hög klass på våra svenska artiser, och vilken blandning. Både på artiser och låtar. Ola, Sara Löfgren, Mojje, Brolle, Jessica Andersson, Thomas Pettersson, Lasse Holm m.fl. Kvällen rullade på som bara den och hade jag fått välja hade jag kunnat sitta kvar några timmar till och lyssna och titta. Är även glad nu i efterhand att jag köpte den dyraste biljetten så att vi fick sitta relativt långt fram :)


I ett tappert försök att komma med i bild :P
Idag var tanken att jag eller vi skulle ha en hemma-fixar-dag. Jag tänkte t.ex. ta tag i vårt Berg av tvätt men när jag just skulle starta maskinen så upptäcker vi att vattnet var avstängt. Jahapp, den lilla detaljen hade vi missat. I brevlådan låg en lapp där det stod att det skulle vara avstängt till klockan två men tack och lov har det börjat rinna igen så en maskin är igång.

Pernilla och Theo var här en runda i förmiddags. Bra förslag av henne att kika in här innan hon skulle iväg och träffa mammagruppen tyckte jag. Blev en kort kaffefika men mycket mysig, !

Och sen så vill jag säga att jag inte ger upp angående pluggandet. Jag är starkare idag och jag kanske ser en lösning på det hela, Jag hoppas det i alla fall!

Hoppas ni får en bra dag, antar att vi hörs mer sen :)

29/7. Kvällens

När jag väl uppdaterar så har jag så mycket att skriva så att det blir flera inlägg. Här kommer ännu ett, dock bara ett kort. Ska snart hoppa in i duschen för att sen göra mig klar inför kvällen. När Sebastian fyllde år den 5 maj gav jag honom en Diggilooföreställning och det är den vi ska på ikväll. Ska köpa med oss mat från Lisas Skafferi där han fått presentkort av mamma. Ska bli myys. Mycket konserter för min del tycker jag. Igår var vi ett härligt gäng nere i småbåtshamnen och tittade på Sol Vind och Vatten. Förra helgen var det Metallica m.fl. i Hultsfred och veckan innan dess massa andra konserter på Hultsfredsfestivalen. Jag gillar! :)

Vi hörs,

29/7. Vänskapen som gick

Vi kanske inte blir de vänner vi en gång var men kniven i hjärtat ska dras ut och jag hoppas att vi hittar anledningen till varför vi plågat varandra så hårt och så länge.

29/7. Livets alla val

Ja ni ser jag är tillbaka. Bloggen har inte längre semester men det har jag, i alla fall några dagar till. Jag har haft en bra tid hemifrån men just nu är jag inte riktigt på humör. Innan jag åkte bestämde jag mig för att jag vill göra en omansökan till Växjö univeristet. Jag gjorde precis som man skulle och ställde in mig på att detta skulle bli min nya stad. Stannade där på vägen upp mot Eksjö och allt kändes bra. Här kommer jag trivas.

När jag kom hem igår läste jag det tråkiga beskedet, det gick inte att skicka in en ansökan. Jag vet inte vad som är värst. Att få ett negativt svar när jag äntligen beslutat och ställt in mig på något eller att få ett nej när jag gjort precis som man skulle. Sen stör det mig att de inte hade någon motivering till varför!  Det är ju inte så att det är betygen som sviker eftersom Växjö har mycket lägre intagningspoäng än många andra utbildningar. Så ja, jag vet inte.

Nu känns allt lite upp och ner. Vad gör jag nu? Jobb, plugg på något annat ställe eller något helt annat?

Dessutom drömmer jag jobbiga drömmar som får mig att vakna med en klump i magen, tårar i ögonvrån och en allmän känsla av dåligt humör...

29/7. ..

Fan! När jag äntligen beslutar mig för något i mitt liv så skiter det sig! Tårar och besvikelse är det som står på menyn nu.

17/7. Eksjö nästa

Hej och hå, det packas och har sig. Husvagnen är påkopplad på bilen och jag ska bara packa ner de sista grejerna sen är jag klar för att ge mig iväg. Det väntas en veckas orienteringstävling nu. Må hända att min orienteringskarriär lades på hyllan för flera år sen och att min kondition är i botten men orienteringshjärtat finns kvar och då är O-ringen ett måste! Över 10 000 orienterar yrandes i skogen, gammal som ung, nybörjare, motionärer till eliare. En härlig blandning, en riktigt idrottsfest! :)

HejaHeja!

Blir dessutom lite annat skoj. Träff med mina kära orienteringsvänner plus en återträff med Monica som vi träffade på resan. Kulkul! På söndag tar jag dessutom en tur till Hultsfred igen för att kolla på, hör och häpna, Metallica m.fl. !! Vi överraskades nämligen med 15 gratisbiljetter till denna musikfestival. Ojoj med tanke på att en biljett egentligen kostar 950 spänn!

Sebastian och jag är på semester på vars ett håll men jag har fått honom till att köra upp till oss näst sista dagen så det kommer bli en orienteringsdebut för min käraste. Det ska bli kul och jag tror faktiskt han kommer vara riktigt duktig. Frågan är om han kommer tycka det blir kul!? :P

Antar att jag kommer vara slut efter en veckas spring men efter Smålands djupa skogar åker vi till Ölands sköna landskapp och återhämtar oss några dagar, det gillas!!

Och bloggen? Ja, den fortsätter sitt sommarlov :)
Men snälla, glöm inte bort mig för det!

Vi ses!

14/7. Pluggbesvär

Under de senaste tiden har jag till skillnad från innan insett att jag vill börja plugga. Frågan är var? Innan var frågan även vad men efter att på kort tid två gånger i rad blivit påmind så har jag kommit på att sjuksköterksa/barnmorska känns som det rätta.
Redan när lille Theo låg i Pernillas mage väcktes mitt intresse allt mer. I förra veckan läste jag Emilys blogg om hur det gick till när hennes dotter föddes. Och jag satt fastklistrad med ögonen i skärmen och kände hur intressant jag tyckte att det var. Och nu på Hultsfred fick jag beröm av Röda Korset när jag hjälpte en vän som var sjuk. Han tyckte att jag skulle bli en av deras medarbetare för jag tänkte och agerade helt rätt och han hoppades att jag skulle komma in på sjuksköterskaprogrammet.

När jag i förgår kom hem och fick mitt antagningsbesked från mina ansökningar som jag skickade in i all hast dagen innan sista anmälningsdag kändes det som om det verkligen är dags att börja nu :) Och det känns väldigt bra eftersom jag inte alls kännt någon lust innan. men som sagt frågan är var?

Min prioritering och antagningsbesked såg ut så här:
Göteborg - Reserv 31
Lund - Reserv 2
Malmö/Ystad - Antagen
Växjö - Struken (eftersom jag blivit antagen till tidigare prioriterat val)

Saken är den att jag tänker tacka nej till Malmö/Ystad för jag känner att det inte hade passat mig bra. Klassen består av 10 pers och jag antar att det är massa Ystadbor som har familj och allt här och tycker det är ett perket sätt att plugga.
Lund kommer jag antagligen komma in men jag känner inte för Lund. Det är för nära hemma och vad jag vet är undervisningen väldigt gammalmodig.
Göteborg har jag hela tiden kännt för men vet inte längre
Växjö däremot har jag hört mycket gott om eftersom Pamela pluggar till just Sjuksköterska där. Men vet inte om det är staden jag vill bo i. Och om utbildningen är "lika bra" som de i de större städerna eftersom snittbetyget är betydligt lägre där.

Så frågan igen, Var?
Jag kan omsöka Växjö och prioritera det högre om jag vill. Men shiit jag vet inte.

Jag behöver hjälp!

14/7. Tillbaka igen

Känner att det behövs lite uppdatering här. Jag är hemkommen efter Hultsfred och för att kortfatta veckan så var den Great!  Vädret kunde väl varit lite bättre men vi ska inte klaga eftersom vi fick underbara dagar tillsammans med bra musik och härliga människor :)
Bästa konserterna i mina ögon och öron var helt klart Kings of Leon och The Sounds! Oh yea vad jag trivdes under de spelningarna!
Efter festivaldebuten säger jag som så, jag åker gärna igen men då mest för musiken! :)

Har min USB-kabel hos mamma så kan inte lägga in bilderna från Hultsfred men jag bjuder på ett vidioklipp som spelades in :P
 

7/7. Snart bär det av

Jag hade då ingen lust att packa igår när jag kom hem från jobb. Istället blev det en kväll i soffan och jag ställde klockan för att gå upp och packa på morgonen istället. O ja, det var en bra idé. Klockan är bara lite över 9 och jag är så gott som klar.
Vid tolv ska jag köra och hämta Jeanette och hennes packning. Sen tänkte vi ta en sväng in om affären och köpa lite saker som kanske kan vara bra att ha. Om inte annat lite mat i form av typ bröd och mjukost på tub. Det är väl ungefär det som kan klara sig utan kylskåp. Efter det beger vi oss norrut. Dock bara till Hörby där vi ska lämna bilen för att sen bli upphämtade av resten av gänget för att gemensamt åka till slutmålet, Hultsfred!

Ska hoppa in i duschen nu snart, ska bara vänta några minuter tills tvättmaskinen är klar. Var tvungen att akuttvätta ett linne eftersom jag upptäckte att kaffefläcken som hade hamnat mitt på magen inte hade gått bort.

Om det har varit dålig uppdatering nu så kan jag säga att det inte blir bättre den här veckan, men ni vet ju i alla fall var jag är :)

Hoppas ni får en bra vecka :)
See ya!

6/7. lite snabbt, som vanligt

Väldigt dålig uppdatering nu, sämsta på länge antar jag men är det sommar och sol plus massa jobb så blir det så här. Är jag inte och svettas på jobbet är jag ute i det fina vädret och njuter.

Därför tänker jag inte uppdatera varenda dag som gått, vem vill läsa det lixom?
Jag börjar jobba igen om en kvart så jag måste sticka snart igen. Sista dagen nu, sen blir det lediga dagar för mig vilket betyder Hultsfredsfestivalen! Har precis satt upp tältet för att se om det går att använda, jovisst bara det inte regnar så. Jag håller en tumme för fint väder dock tror inte SMHI på mina önskninga, men men det blir säkert bra ändå :)
Jag är iaf taggad till tusen just nu!

Och en sak jag måste få sagt, hör och häpna men min prövetid för körkortet gick ut igår. Kan knappt fatta det, när jag var 17 trodde jag att jag skulle vara 24 när jag tog körkortet, nu är jag precis 20år  fyllda och har haft det i 2 år. Faktiskt lite stolt över mig själv :)

Nej, som sagt, jobbet kallar!

1/7. Dagens

Oj blir ett snabbt inlägg nu. Trodde att jag hade mer tid på mig. Om en stund kommer mamma och hämtar upp mig. Vi ska ut till skogen och träffa en journalist som skriver om orientering och "Naturpasset" som mamma säljer. Hon tyckte att det ahde varit trevligt om jag var med och gjorde lite PR så visst jag får väl ställa upp.

Efter det kör vi direkt mot Hörby för att tillbringa resten av dagen där. Marknad väntar! :) Men först ska vi hjälpa kusinernas orienteringsklubb med marknadsloppet. Antar att jag ska dela ut och sälja nummerlappar till alla löpare. Brukar hjälpa till med det här, och det är faktiskt riktigt trevligt.

Går antgaligen sen lite rundor på Hörbys gator och torg med kära vänner efteråt och fortsätter kvällen sedan i en trädgård med grill.
Underbart!

Hoppas ni får en bra onsdag! :)

Och ett litete grattis till Niko som fyller 19år idag!

30/6. Natt

Gick och la mig efter jobb men var helt uppe i varv och kände snabbt att jag inte kunde somna. Tänkte att en stund i soffan med datorn i knäet och TV´n framför mig kanske skulle hjälpa. Och ja, jag känner mig redan lite tröttare.
Inte konstigt att jag är uppe i varv, det har varit en galen dag på jobbet. Som alla vet har det varit väldigt varmt ute idag, och jag säger bara så här. Våra ventelationssystem la av under en timmes tid och vi svettades i en fruktansvärt hetta. Går knappt att beskriva men det var som att springa rundor i en bastu där rummet var fylld av rök från hamburgargrillar och fritöser. En elnisse kunde tack och lov fixa problemet lite halvt men det fortsatte vara varmt så det vara bara till att gilla läget. Ett tag var vi inte långt ifrån att stänga ner restaurangen si så där 6 timmar för tidigt.

Och så en hälsning till Ida efter hennes kommentar hon lämnade.
Vad nu? Ska ni till Australien igen? Var? När, Varför? Vad ska ni göra? Jobba?
Ni måste berätta!

Sussa sött mina vänner, om ni inte redan gör det.

RSS 2.0