30/4. Mättnad

God morgon, god morgon. Jag sitter och äter frukost men har ett litet problem. Jag blir inte mätt! Vad är det här? Åt en tallrik fil och mussli men kände att det behövdes mer, jaha en banan då? Nej det hjälpte inte. Fick bli en macka också så nu käner jag väl att det börjar lägga sig lite men jag hade fortfarande kunnat äta mer. Ne tackar vet jag gröten. Den mättar! Vet inte vad det här är för nymodigheter att hoppa över gröten för fil. Tror jag var lite lat denna morgonen faktiskt. Aja, jag blir väl mätt så småningom. Hehe kanske beror på mitt nya träningsliv som visserligen bara var två dagar i rad men med tanke på att jag inte rört en fena innan så kanske kroppen börjar förbränna allt mer :P Haha man kan ju alltid ha lyckotankar :P

Slutsnackat om frukosten och allt det dära. Gårdagen på jobb var lite crazy. Mitt i rushen hade vi en beställning på 70 menyer. En skola från Helsingborg skulle äta, (vad nu det är för rolig utflykt att äta på McD i Ystad). Inte nog med denna megabesällning, nejdå maaassa andra människor ville också bli mätta denna kväll. Det blev att vi sålde nästan 19000 kronor över beräknad kvällsbudget, det du..och då var inte den här beställningen inräknad.

Jobb igen om ca en timme, sen blir det hem och skala potatis, hacka sallad och tända grillen. Ser fram emot en riktigt myspysig kväll! :)

Vad gör du detta valborg?

Ta det lugnt med elden ikväll... :)

29/4. Uppdateringar

Ja jag känner mig allt lite efter. Men jag måste erkänna att det ändå varit skönt att vara utan internet ett tag för jag har sluppit det här att tiden bara flyger iväg när man sitter vid datorn och att man helt enkelt fastnar där.

Helgen bestod ju av en trevlig Tysklandresa med mor, mormor och Johanna. Sen måndag och tisdag har det blivit jobb på kvällarna och se och häpna 5kmers springrundor på morgnarna. Jeppjepp. Men med tanke på att jag inte sprungit så sen jag var i Nya Zealand har det gått väldans tröögt och mina ben är nu dödens! Ont, ont i musklerna! Men det behövs och jag ska fortsätta springa, dock blev det vilodag idag. Ska föröska springa en gång till denna veckan. Och nu varför detta påhitt efter så lång tids vila? Jo, på måndag har jag anmält mig till "Vårruset" i Malmö, haha! Javisst och det återstår hur bra eller rättaresagt dåligt det kommer gå :P Dessutom kände jag nu att det är dags att ta mig i kragen! Ingen latmask här inte, jag har rört på mig i hela mitt liv och varför ska jag sluta upp med det när jag mår som bäst när jag är aktiv!?

Igår efter min springrunda blev det dessutom en timmes runda på rullorna med Wille och hans kompis Alex. Sen var pojkarna hungriga så det blev ett besök på Snuggles. Trevligt, trevligt!

Nej nu väntar Kim ute på gatan snart, ska köra honom till jobb. Sista stängningen denna veckan, och sista gången vi ska städa på kvällen för snart är det maj vilket betyder att ett städbolag ska sköta den biten :) Skönt! För när klocka är över tolv och man har jobbat i flera timmar är det inte megaskoj att säda hela sället. Och se hit alla McDälskare. Från och med 1 maj har vi öppet till 02 varje dag!

Nej Anniken, sppriing ut till bilen.

Imorgon är det valborg! :) Efter jobb blir det hem och sätta på grillen, skala potatis och lite annat sen kommer Pernilla, Dennis och Theo på middag. Myyys!!

Pusshej

29/4. Uppkopplad igen !

Så nu har vi internet fixat. Nu är det bara det trådlösa som ska kopplas in men det ska jag nog klara. Problmet hängde visst inte på att jag gjort fel utan att någon sladd som redan var kopplad var felkopplad. Hur som helst, en snäll granne hjälpte oss. Jag säger då det, grannar är bra! Jag har ju själv växt upp i i sånna här "radhuslägenheter" så jag vet hur mycket nytta man kan ha av grannarna över och brevid sig :) Man kan t.ex. alltid springa in till grannen om man behöver något och det finns altid ögon på sitt hem om man inte är hemma om där skulle komma någon skum typ. Dessutom har mamma och jag haft nytta av grannarna fyra dörrar bort som kattvakter :)
Nu vet jag inte riktigt vem grannarna är här så änslålänge springer jag inte in hur som helst och lånar saker och Sebastian och jag har ingen katt så det problemet är också ur världen :P

På tal om grannar så saknar jag min Malin mycket! Hon har flyttat från Thailand till Cypern nu. Tack och lov verkar det som om hon har det bra där! :) Jag vet ju hur mycket hon trivdes i Thailand eftersom jag var där och hälsade på så jag hoppas att det blir lika bra i det nya landet där hon ska få nya arbetsuppgifter, Men alltid kul med förändring tror jag :)
Längtar tills vi ses igen i alla fall!

Jag trodde inte riktigt att jag skulle veta vad jag skulle skriva men än så länge har det ju gått bra :P Nej skämt och sido, när man inte har något internet blir man på något sätt frånkopplad från omvärlden och det är svårt att uppdatera om saker jag har att berätta.

Istället kan vi sluta här fr nu har jag internet igen så jag kan uppdatera oftare :)

Ta hand om er!


23/4. Vi styr söderut

Imorgon bär det av mot Tyskland och det ska bli myys på hög nivå!

22/4. Kniven i hjärtat

Nu blir jag bara rent ut sagt ledsen!
Jag vet att hon tycker att jag sårat henne pga en kommentar jag sagt någongång. När jag fick reda på det här förstod jag ingenting för vad jag än har sagt har det aldrig betytt att det skulle vara en kränkande eller sårande kommentar. Jag har tänk, tänkt och tänkt på vad det var jag kunde ha sagt men mitt huvud har snurrat i 190 och jag har verkligen inte fattat vad det var jag sa! Det har kännts så otroligt jobbigt att jag sårat den jag älskade mest utan att veta vad jag sagt eller gjort.

Jag skulle aldrig i hela mitt liv vilja såra henne eller göra henne ledsen men vad jag förstått har jag ändå gjort det. Jag blev också sårad och det har sårat både min kropp och själ! Jag erkänner nu öppet i min blogg att det var pga den här vänskapen som försvann som gjorde att mitt liv blev som det blev förra vintern. Jag åt inte, jag drack inte, jag skrattade inte. Det enda jag gjorde var att plåga och såra mig själv för att försöka må bättre. Och jag grät flera gånger om dygnet under en lång lång tid.

Tiden läker alla sår sägs det ju, och visst jag blev bättre men någonstans där inne i mig finns det här alltid kvar och det kommer det nog göra fram tills den dagen då allt är uträtt och jag har fått en klarhet på det hela. Om den här dagen någonsin kommer...?

Men nu blev jag rent ut sagt ledsen igen...
Vad jag förstår har jag nu fått reda på "kommentaren" som jag gav för 2 år sen. Och jag kan inte på någotvis minnas att jag någongång skulle ha gett en sån hemsk kommentar. Jag skäms om det är så men det är svårt att skylla på mig när jag inte har något minne alls om det här. Det här kom som en kniv i hjärtat på mig....igen. Jag vill inte må dåligt av det här igen, men som sagt....det kommer alltid finnas där, fram till den dagen då vi ser ett ljus igen!

Men hur gör man? Att ringa kanske är det bästa. Skicka ett brev har jag gjort förr. Vill hon? Eller hon hade tagit det negativt om jag hörde av mig.
Senast någon hörde av sig var det jag, betyder det att hon inte vill?
Jag vågar inte, jag är så rädd! Hjälp!

Kniven i hjärtat
Allt som vi hade
Vilse i tomhet
Nu finns det ingenting kvar

I dig, fann jag, någon som jag
Jag känner din smärta som min smärta
En kniv i mitt hjärta

Var tog allt det vägen?

22/4. Lite snabbt så här

När jag väl har lust att skriva, ja då har jag självklart inget internet. Ska frösöka fixa det lite senare i eftermiddag för man blir allt lite handikappad tycker jag. Är hemma om hos mamma nu för att vara lite duktig och ta in liten vuxenpong. Har fixat lite bankärende, försäkringsärende mm men har dock inte huunit med all jag planerat och räknat med, men men så kan det vara.

Igår var det sommar KickOff med jobbet, trevligt trevligt måste jag säga. Det mesta i alla fall :)

Nej, inte fastna här nu, jag får hålla ut och vänta tills jag har ett fungerande internet. Vet egentligen inte ritkgit vad som ä felet med det är precis som om det inte finns någon nätverkskoppling som vill få kontakt med yttre rymden eller vad det nu är den ska få kontakt med :P

Sköt om er alla!

18/4. Invigning

Då har man sovit första natten på Maskinistgatan :P. I gåreftermiddags körde vi till Nilssons i Svedala för att hämta hem TV-bänken. Den passade perfekt!  Körde dessutom massa andra ärenden, letade saker, köpte saker och kom hem ganska sent för att laga mat. Hade tänkt grilla men hittade ingen grill vi ville ha så vet ni vad?! Vi köpte pizza, min första detta året så jag tyckte att jag kunde få äta det. Är ju inte den som älskar pizza precis men den här var faktiskt ganska så bra för att falla mig i smaken :) Rälknade ut att jag åt max 6 pizzor under förra året så man kan ju inte påstå att det är jag som får alla pizzeriorna att gå runt .P

Kvällen gick åt till att fixa och ha oss i lägenheten. Dock fick vi varken igång internet eller TV så det fick bli en gammal hederlig hemmakväll. Är hemma om hos mamma nu innan jag ska iväg på jobb så då passar jag på att smyga in här lite. Dock tycker jag att vädret är så fint idag så jag ska gå ut och sätta mig en stund innan jag sticker till jobb. Var ute med caben innan :) Våren är här för att välkomna sommaren!

Sebastian är iväg på golf nu men innan idag har vi varit ganska effektiva också. Storhandlat på Willys eftersom jag stör mig på när det bara ligger öl i kylen och färdigrätter i frysen. Sen hittade vi en grill plus utemöbler så nu är vi snart på plats :)

Hoppas ni alla får en bra helg!
För mig blir det mer flytt och jobb på det, men ändå en ganska så okej helg :) Längtar dock tills nästa kommer...!

17/4. Hjälp, mina ögon!

Det har hänt något med mina ögon..:S Jag var ute innan i morse och det var när jag kom in igen efter att ha varit i solskenet som något hände. Det bränner och sticker i dem och jag känner mig otroligt ljuskänslig. Vad kan det vara?
Blir orlolig med tanke på att mormor har ett arvsligt fel med sina ögon och hon har gått och blivit så när som blind på sista tiden. Och förra veckan var mamma hos ögonläkaren för att se om hon har fått samma skit. Det hade hon inte men istället hade hon fått något som hettte något liknande "ögonhinnelossning". Låter inte jättekul precis och tydligen kunde det bli allvarligt.

Mammas och mormors symptomer är att de har fläckar i synfälten och att de ser blixtar och fladdrande föremål framför sig. Det är ju inte alls så jag känner nu och jag har inte haft en tanke på att jag kan ha något fel innan men jag borde kanske kolla upp det i vilket fall som helst. Även om det här jag känner nu fortsätter eller inte...
Går runt med solglasögon här inne nu för jag klarar knappt ljuset mer.
Ibland skulle man vara utbildad läkare.

17/4. Kärleken!

Titta vilken bild Sebastian hade lagt som skrivbordsunderlägg när jag startade datorn. Bilden är tagen på flygplatsen när jag kom hem. Jag tycker att han ser så underbart stolt, glad och lycklig ut! :)

Vi klarade oss igenom resan som för oss båda från början var något rätt så skrämmande. Och inte nog med det utan det var nyttigt för oss också.
En vän sa för ett tag sen när hon hörde att vi fortfarande var tillsammans "Det är fan kärlek det!", och jag kan ju alltid hoppas att det är sant. Snart 3 år tillsammans och idag flyttar vi ihop på riktigt. Vi har klarat oss igenom mycket under åren så kämpa är något vi kan vid det här laget. Så vem vet, trots att jag har fler framtidsdrömmar innan jag ska "stadga mig" så kan vi nog kanske klara det här! :)

Älskar dig, Sebastian Glifberg! <3

16/4. Hjälpsam kallas det

Jag känner mig ganska så snäll iböand kan jag tycka. Mamma kom på nu ikväll att hon skulle ha nybakade bröd med sig till Hörby imorgonkväll. Hon kom också på att hon inte skulle hinna hem om på eftermiddagen efter jobb. Så det var när hon stod och packade ihop en kasse med alla ingredgenser som jag ryckte in. Det här brödet är världens enklaste men när mor min ska baka och fixa annat i köket blir det oftast lite omständigt så jag såg framför mig hur hon skulle kämpa med att få ihop en sats imorgon eftermiddag när hon kommer upp till Hörby. Vad gör då inte en dotter? :P Jag jag slängde ihop smeten medan hon borsta tänderna (ungefär så lång tid tar det) och sen in i ugnen. Mamma sover men jag tänkte vänta den timmen de är i ugnen så blir det godgoda bröd imorgon :)

Under tiden lägger jag upp lite bilder från Australien på facebook eftersom jag inte gjort det ännu, dåligt! Men men nu blir det av och gud vad svårt det är att välja ut bara några , hehe.
Måste bjuda på några bara för det!


16/4. Effektiv gårdag

Blev en effektiv eftermiddag/kväll igår. Det viktigaste var att lämna tillbaka gardinproverna i Lund som vi haft hemma men vi han med ett och annat också. Stannade till i Nilssons i  Svedala och hittade en TV-bänk. Gutt, eftersom det är den vi varit mest orliga för att inte hitta. Dessvärre fick den inte plats i bilen så vi ska köra dit imorgon igen för att hämta den. Nästa stopp var Lund och vi kunde lämna tillbaka gardinerna utan problem. Blev till och med att vi hann med en bit mat i Lund vilket var behövligt eftersom jag inte ätit sen 9 på morgonen, fyy Anniken!

Efter ca en timme i Lund tog vi bilen till Ikea i Malmö och inhandlade en del saker. Fick inte allt vi hade tänkt oss men med tanke på att vi bara skulle lämna gardinerna denna eftermiddag så måste man säga att vi var effektiva och fick mycket annat vettigt gjort också :)

Tanken är att vi ska sova vår första natt i lägenheten imorgon och säga att vi "flyttar in" då. Visserligen är det fortfarande saker som ska fixas och Sebastians förra lägenhet ska tömmas, och Städas... Men allt kan ju inte bli klart på en gång, men snart så har vi kommit tillräckligt i ordning så att vi kan bjuda hem folk :P :)

Nu är det snart dags för jobb, 3 timmar, Löönt!? Hade hellre spelat seriepremiärmatchen som går av stapeln ikväll, men men så kan det var...
Lycka till laget iaf!

Vi hörs!

16/4.


16 april. 2 års anställning på Mc Donald´s....

... och lille Theo blir idag 6 månader! Grattis!
Inte för att de två sakerna går att jämnföra men det är ju tack vare McD som Pernilla kom in i mitt liv och på så vis Theo också :)

15/4. Det där blev bra

Vad är detta? Jag är då ingen bloggare längre. Och jag vet inte om jag ska skylla på något. Sådall är det nog tid. Det är något jag har för lite av ibland. Aja, Lördagen blev kanon i alla fall. Alla 25 fick skumt nog plats utan att det på något vis kändes trångt. Men finns det hjärterum så..... Maten blev god och uppskattad, sällskapet var givetvis trevligt och jag och som jag märkt många andra trivdes som bara den! :) Känns så kul när något sånt här blir lyckat. Jag har aldrig ställt till med gille för så många personer som dessutom ska ha mat, men efter en sån här kväll gör jag gärna om det! :)

Om en stund (när Sebastian kommer hem från jobb) ska vi köra in till Lund för att lämna tillbaka några gardinprover vi har tagit hem. Tyvärr ska vi inte ha några av dem men jag hoppas att vi hittar några andra. Vi ska försöka köra in i någon/några möbelaffärer och köpa lite saker som behövs. TV-bänk är huvudsaken just nu, köksbordet levereras snart sen så är det i princip bara till att flytta in ;)

Vi hörs, frågan är bara när med tanke på mitt dåliga bloggande....

11/4. Påskdags!

Det är kaos. Eller inte riktigt men har egentligen inte alls tid med ett blogginlägg. Men eftersom vi just nu sitter fast i dagens allt fixeri och att det var fleraflera dagar sen jag skrev slänger jag in några snabba rader. Vill ju berätta om helgens trevliga planer.
Igår efter jobb blev det utgång med Sanna och Pernilla. Det var inte igår jag var ute här i Ystad så trots lite folk ute så hade jag en trevlig kväll, antar att det beror på det trevliga sällskapet :) Dessutom lyckades vi utan några stora ansträngingar bli bjudna på både mat och dryck lite här och där, jo jag tackar ja!

Och ikväll då. Jo det är dags för påskmiddag/fest. Ikväll kommer det 25 pers för att äta, dricka och ha det kulkul med oss. Jag längtar! Men det är mycket fix. Bakade rulltårtor igår, precis gjort 9 janssons och nu klyddar skrivaren till snapsvisorna. Attans! Jag får lite smått skrik och panik. Men det blir nog bra! Verkar dessutom som om männsikorna är laddade till tusen, gutt!

Nu ska vi brottas med skrivaren igen, sen blir det att städa, duka, göra sallad, steka köttbullar, och ja...ska jag skriva hela listan så kommer jag väl inte här ifrån förän gästerna har kommit.

Så hej svejs och Glad Påsk på er!!

 

3/4. Lundadag väntar

Men vad är detta? Vaknade med halsont men under morgonen så har det släppt lite grann. Jag vet inte hur länge nu, men det känns som om jag har gått runt och varit småförkyld ett bra tag nu. Precis som om viruset inte slår ut helt. Knäppt och jobbigt. Sitter och väntar på att mitt te med honung ska svalna lite granna så att jag kan mjuka upp halsen.

Idag blir det en dag i Lund med mor :) Jag behöver verkligen nya kläder både för att jag knappt har något som passar men faktum med att jag har knappt något överhuvudtaget. Men först ska vi på läkarbesök, det är lixom lite det som är syftet med det här Lundbesöket.

Kvällen har hela tiden bara varit lite halvplanerad, ingetting bestämt bara lite lösa planer men nu så bestämde vi att det blir grillning hos Pernilla och Dennis ikväll. Jo, jag tackar ja. Detta vädret lockar verkligen till det, plus att det alltid är trevligt och mysigt att umgås med dem :)

Ska hämta mamma om en halvtimme så nu får jag hoppas att mitt te är drickbart,
Vi hörs!

Sist men inte minst,
Sebastian blev klar som målare igår!! Det borde verkligen firas. Det är ju trots allt en sorts examen. När vi som slutar gymnasiet tar studenten blir det fest det borde det bli nu med tycker jag :)

Trevlig helg!

2/4. Vår, härliga vår!

1 april är över, jag klarade mig utan att bli lurad, jeppjepp. Inte för att särskilt många försökte men ändå:P
Ny dagnu, vi är som sagt inne i April och det känns i luften. Igår eftermidag när jag jobbadesåg jag männsikor utanför som var ute på promenader, joggingturer och jag såg till och med två som hade snörat på sig rullorna. Det börjar likna vår! Och vet ni? Jag tror att det är på riktigt nu! Hörde på radion för en stund sen att det ska hålla i sig över helgen i alla fall.

Johannas och min dag var som vanligt trevlig igår, gjorde lite inköp till påskmiddagen, träffade morbror, och så var vi ju i nya lägenheten och tog emot soffan, sängen, sänggavlarna och sängborden. Finfint :) Och det går fort när det är roligt så plötsligt var vi tvunga att gå till våra jobb. Men vi ses snart igen hoppas jag.

Igår gjorde jag ännu en klantig sak. Klämde mitt stackars finger på jobbet så jag har en blodblåsa som står rakt ut på fingerspetsen, tyck synd om mig, jag vill få vara lite ynklig. Men vilken klant jag är, nu går jagrunt med röda märken på både hals och finger, vad händer nästa gång??

Börjar jobba om en timme och har tänkt mig ta en promenad i den fina vädret, ska bara in om posten först för att köpa frimärken och posta ett USB med bilder från Nya Zealand till Mariestad. Mina små klantiga vänner där har tappat bort alla sina bilder från deras resa och eftersom vi reste tillsammans dygnet runt i tre veckor i NZ så delar jag självklart med mig av mina. Plus att vi har sparat deras bilder på mitt USB.

Nej, måste gå, vet inte riktigt hur lång tid det tar.

Jag är är orolig för Theo och Pernilla. Lillen fick åka in akut till sjukhuset inatt. Måste höra med henne hur allt är nu.

See ya!

1/4. Vilken kärlek!

Mamma hade skickat ett kedjebrev som jag bara måste skriva in här. Jag blev i alla fall helt rörd i hela kroppen, från topp till tå och ända in i hjärtat.

" Vilken kärlek!

En dag frågar en son sin far: "Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar: "ja" och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen: "Pappa, springer du en till maraton
med mig?" och pappan svarar igen "ja, min son".
En dag frågar sonen sin far: "Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med
mig?" (4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen "Ja".

Och här kommer videon till denna historia, ta er tid och titta:


Bland de häftigaste jag sett, jag blir helt tårögd!"

1/4. En bra start på dagen

Johanna skulle komma vid halv nio, nio och eftersom klockan är 08.48 i detta nu tror jag att hon är här vilken minut som helst. Jag gick i alla fall upp vid åtta för att hoppa i duschen men nu har jag lagt mig till ro i soffan framör en av de roligaste julkalenderna genom tiderna, Sunes Jul! Jag verkligen bara älskar serien! Egentligen är det bäst att se den med en annan Sunenörd eftersom man då kan skratta åt skämten redan i förväg. Men nu har jag ju inget annat Sunefan här så då nöjer jag mig mer än väl att sitta här och morna mig innan min vän kommer :)

1/4. Det skulle jag nog kunna kalla Mitt hem :)

Jag kan till en börja medela att det blev en del kommentarer om märket på jobbet och ännu värre, det har nu dragit ihop sig mer och ser verkligen ut som ett illrött litet märke. Men om man tittar extra noga ser man faktiskt en brännblåsa i märket, KLANT!

Sebastian kom och hämtade mig igår efter jobbet så trots att det var ganska sent tog vi oss en sväng till lägenheten. Jag har ju länge tvekat om jag ska flytta in "på riktigt" som Malin uttryckte sig och visst är jag fortfarande lite fram och tillbaka men jag kan berätta att när jag redan hade gått av bilen och gick mot dörren kändes det som om jag gick mot mitt hem. Kändes dessutom riktigt "rätt" när jag var där inne och när vi stod och diskuterade hur vi ska möblera.Kommer bli kanon :)

Idag vid ett ska jag ta emot den nyköpta soffan, sängen, sänggavlarna och nattduksborden. Och till min hjälp har jag Johanna som kommer och leker med mig om ett tag :) Sen så småningom blir det till att jobba ännu ett mespass, 17-20 men men...

RSS 2.0